БАРСЕЛОНА - тема 6

• 105 020
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
Ако ходите в Музейко няма смисъл. Качете се на статуята на Колумб. Хареса ни в зоопарка и в аквариума. Не са чудо невиждано, но на детето много му харесаха. Нахранете рибищата на приостанището.
Музейко ни е по-далеч от Барселона.Simple Smile Статуята на Колумб е в плановете, да. И тук искам да питам - тъй като има вариант на много места да се качим с асансьор на високо и да има прекрасна гледка към града, къде е най-малко страшно и в същото време впечатляващо? До снощи бях сигурна, че ще се качим в кула на Саграда Фамилия, но попаднах на мнения за разтреперани колене и почнах да размислям. В зоопарка ще отидем, но аквариума смятам да го пропуснем /около НГ бяхме в аквариума в Лондон/. Искрено се надявам на дребното да му харесат обектите на Гауди и да не мрънка, със самото вървене няма проблем тя. За Космокайша прочетох, че е може би най-впечатляващия подобен музей в Европа, отделно тази Амазонска дъждовна гора и Планетарум ми звучат доста привлекателно. Самото пътуване до там може би е интересно също. От друга страна искам повече от съвсем типичните за града развлечения.

# 586
  • софия
zvanche
Това с рибите на пристанището някаква атракция ли е или вие така си го направихте
Просто са огромни. Сигурно колкото мъжка ръка. Не е атракция. Ако се вземе парче хляб става страшна навалица. Ята.
Музейко ни е по-далеч от Барселона.Simple Smile Статуята на Колумб е в плановете, да. И тук искам да питам - тъй като има вариант на много места да се качим с асансьор на високо и да има прекрасна гледка към града, къде е най-малко страшно и в същото време впечатляващо? До снощи бях сигурна, че ще се качим в кула на Саграда Фамилия, но попаднах на мнения за разтреперани колене и почнах да размислям. В зоопарка ще отидем, но аквариума смятам да го пропуснем /около НГ бяхме в аквариума в Лондон/. Искрено се надявам на дребното да му харесат обектите на Гауди и да не мрънка, със самото вървене няма проблем тя. За Космокайша прочетох, че е може би най-впечатляващия подобен музей в Европа, отделно тази Амазонска дъждовна гора и Планетарум ми звучат доста привлекателно. Самото пътуване до там може би е интересно също. От друга страна искам повече от съвсем типичните за града развлечения.

Е, тогава, ако при вас няма подобен музей, си заслужава. Амазонска гора наистина няма тук. Пътуването до къде е интересно? Имаше метро наблизо.
Аквариумът в Барселона ни хареса повече от лондонския. Гледахме ги във вашия ред  Grinning
Испанското село може да ѝ е интересно. На моята най-интересна ѝ беше работилницата за стъкло.

# 587
За изкачването до Тибидабо говоря, не е ли там Космокайша, освен ако нещо не съм разбрала правилно.Simple Smile Оставам с усещането, че тактично се опитваш да ми кажеш да не ходим там. Защо? В Лондон сме ходили в Музея по естествена история, но в Музея на науката - още не.
Метрото няма да ни е фаворит за градски транспорт, но не го изключвам съвсем. Всъщност метрото навсякъде ли е изцяло и дълбоко под земята?
Испанското село подлежи на проучване.

# 588
  • софия
За изкачването до Тибидабо говоря, не е ли там Космокайша, освен ако нещо не съм разбрала правилно.Simple Smile Оставам с усещането, че тактично се опитваш да ми кажеш да не ходим там. Защо? В Лондон сме ходили в Музея по естествена история, но в Музея на науката - още не.
Метрото няма да ни е фаворит за градски транспорт, но не го изключвам съвсем. Всъщност метрото навсякъде ли е изцяло и дълбоко под земята?
Испанското село подлежи на проучване.

Ооо, не, в никакъв случай. Ако наистина не сте ходили в подобен музей непременно отидете.  Peace
Странно ми стана за ходенето до там, защото ние отидохме с такси и си тръгнахме с метро и нищо интересно нямаше като стигане до него, но може и да не сме планирали най-подходящо. Така се случи, че го съчетахме с парка, а от него да Космокайша няма удобен транспорт, въпреки че са на хвърлей разстояние.
Ние не стигнахме до Тибидабо Embarassed

# 589
Статуята на Колумб е най- голямата минавка в нашето пътуване.
Не казвам, че е така по принцип, а за нас.

# 590
  • софия
На децата им харесва. Ако се ползва sightseeing bus има намаление.

# 591
Ако ходите в Музейко няма смисъл. Качете се на статуята на Колумб. Хареса ни в зоопарка и в аквариума. Не са чудо невиждано, но на детето много му харесаха. Нахранете рибищата на приостанището.

Чак пък разтреперени крака:)

# 592
Скрит текст:

Чак пък разтреперени крака:)
И такива има ... Миналата година завлякох мм на едната от кулите. Чак когато се качи, се осъзна къде всъщност се намира. А той милият има някакъв вътрешен (абсолютно неконтролируем!) страх от височини. Разтрепера се, изчезна му настроението, пребледня ...  Joy  hahaha ... и слезнахме много набързо. Ядосах се, че не успяхме да постоим повечко, но само като го погледнах и ми стана жал, реших че няма смисъл да го тормозя повече заради моето удоволствие - нали все пак се бяхме качили  Peace

# 593
А това може би е страх от височина, аз мислех, че някой се е уморил и чак пък толкоз не ми се видя страшно - имаше и пенсионери. Peace

# 594
Аналогия между Музейко и Козмо каиша е абсурдна. Козмо каиша е абсолютно задължителен обект, ние вчера бяхме и усещането и за деца, и за възрастни е невероятно. Планетариумът работи само уикендите, а има някакъв детски планетариум, но той е за 8+ годишни и в определени часове. Джунглата е приятна, но не е най-голямата атракция, опитите са представени във формата на игри и е безобразно забавно. А мащабът е неописуем.
Козмо каиша и Тибидабо са едно до друго, но Тибидабо в момента не работи, така че трябва да се провери. За научния музеи на нас ни отидоха 6 часа.

Метрото от летището не работи с Т10 - влак до Каталуня или автобус до Еспаня е най-евтин и бърз вариант.

В зоопарка няма шоу с делфини - общината го е забранила, аквариумът с делфините работи в определени часови интервали. Има шоу с морски лъвове 2 пъти дневно. За зоопарка ни отиде един цял ден с шестгодишно дете. Има 400 вида животни, някой от които видяхме за пръв път.

Мацката, която питаше за шестгодишното дете може да ми погледне плана напред, аз само ще кажа, че няма да изпълним и половината от него Simple Smile

За Гюел и Саграда фамилия задължително предварителен билет, хем е студено, хем пак е пълна лудница.

# 595
Девойки , никой не ми отговори на въпроса за билетите он-лайн ?! Купила съм за това онова , но идея си нямам как се процедира с тях !? Пишете за опашки на касите напр. пред Саграда . И си се представям с билетче в ръка , купено предварително , и се чудя , на опашката ли да се редя или някъде другаде се отива с него ?!  newsm78 Не ми се смейте много , моля !  Blush

# 596
Относно Саграда - има отделен вход за онлайн билети, точно от обратната на касите страна. Даже не е нужно да разпечатвате билетите, достатачно е да ги имате на смартфон - сверяват часът дали отговаря, сканират бар-кода и това е.

# 597
..............
Мацката, която питаше за шестгодишното дете може да ми погледне плана напред, аз само ще кажа, че няма да изпълним и половината от него Simple Smile

За Гюел и Саграда фамилия задължително предварителен билет, хем е студено, хем пак е пълна лудница.
Видях ви плана, но ние половината неща ги нямаме по план. Но пък на нас ще ни е първо ходене.
Тибидабо сигурно ще го пропуснем. Дори и зоопарка не е 100% в плана. Харесах си един парк с голям лабиринт http://guia.barcelona.cat/detall/parc-del-laberint-d-horta_92086011952.html , което е по вкуса на мойта дъщеря, малко на никъде остава обаче.
Готическия квартал е задължителен, на парка Гюел отделях много време, но може и да го съкратим.
Какви варианти има за фламенко на живо?
Всъщност тези дни не съм имала никакво време да разглеждам, другата седмица също ще ми е натоварена, но после вече трябва да се заема сериозно.
mimimost, качвахте ли се с детето в кула на Саграда Фамилия? Последно - страшно или не? Grinning

О, да, това исках да питам - билетите, купени онлайн трябва ли да са разпечатани?

# 598
Блу, кулите се водят за 6+ деца, така че по твоя преценка. Ние няма да влизаме, даже не знам дали отвън ще ходим да я гледаме. Аз я знам наизуст, детето не дали би се впечатлило се чудя още. С предния пост исках да кажа, че Козмо Каиша е задължителен за всякакво ходене, според мен Simple Smile

За онлайн билети и други въпроси, моля, други момичета да се включат. Видях че в парк Гюел опашката е обща, за другите обекти не знам.

# 599
Блу, кулите се водят за 6+ деца, така че по твоя преценка.
...........
 С предния пост исках да кажа, че Козмо Каиша е задължителен за всякакво ходене, според мен Simple Smile
Мерси. Намерих го и официално в сайта на СГ това, че кулите са за деца над 6г. Няма да се качваме.
От Козмо Каиша отказване няма. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт