БАРСЕЛОНА - тема 6

• 105 010
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте,

Знаете ли дали трябва личната ми карта  да е валидна за период, надвишаващ продължителността на пътуването ми до Барселона? Ако да, колко месеца?
Т.е. питаш дали ЛК трябва е валидна след връщането ти? Ако това е въпросът - да.

Въпросът ми е колко месеца след дата на пътуване трябва да е валидна личната карта. Три или 6 месеца?

# 616
  • софия
Цитат
Основно правило е паспортът Ви да е с валидност за най-малко 6 месеца от датата на пътуването.

Всяка страна има свои изисквания относно валидността на паспорта или заместващите ги документите за пътуване. Прегледайте внимателно информацията за страната в рубриката "Пътувам за", подзаглавие "Документи за пътуване". При необходимост, можете да потърсите информация по въпроса от посолството на съответната държава в София или в друга държава.
http://www.mfa.bg/bg/pages/239/index.html

# 617
Hola ! В Барселона сме от 4 дни . Имаме най -прекрасното време и всичко върви по план ! Толкова добре устроен град отдавна не бях посещавала ! Възхитена съм ! А в хостел Мартинвал , където сме отседнали , момичето на рецепцията е българка и толкова много напътствия и съвети ни дава ! В момента сме в Cosmo Caixa и децата са във вихъра си ! Май до края на работния ден няма да успея да ги измъкна от тук !
На всички вас , които пишете в темата , искам специално да благодаря за всеки един ред информация ! Помощта ви е безценна ! Благодаря ви !

# 618
Сисссс , много се радвам са вас. /И лееекичко завиждам  Embarassed/
Да си доизкарате СУ- ПЕР!!!

# 619
Здравейте!Как ви се струва следната програма за два дни в Барселона и възможно ли е да се реализира?Ще пътуваме аз съпругата и 8 год. ми дъщеря. 

Ден 1 Пинеда де Мар
7:57 Влак R1 за Барселона
9:09 Пристигане на Pl. Catalunya
9:20 Пътуване с метро L3 към Trinitat Nova (5 спирки-слизане на спирка  Vallcarca) или с автобус №24(15 спирки-45 мин.)-КОЙ ОТ ДВАТА ВАРИАНТА Е ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ?
9:30 Пеша от метростанцията до Парк Гюел
10:00-13:00 Разглеждане на Парк Гюел и обяд
13:30-13:50 Пътуване с метро L3 към Zona Universitària за Pl.Espanya(10 спирки-слизане на спирка  Espanya)
14:00-16:30 Pl.Espanya,МОЛ Арена, Parc de Joan Miró/Dona i Ocell/
16:30-17:00 Пътуване с метро линия L3 към Trinitat Nova (5 спирки-слизане на спирка  Catalunya)до Pl. Catalunya
17:00-18:30  Rambla de Canaletes(до площад Каталуня),Teatre Coliseum, Casa Lleó Morera, Casa Batlló
18:47-20:02 Влак R1 до Пинеда де Мар

Ден 2 Пинеда де Мар

8:15 Влак R1 за Барселона
9:29 Пристигане на Pl. Catalunya
9:30-11:30 Palau de la Música Catalana, Museu de la Xocolata(отваря в 10 ч.),Castell dels Tres Dragons, Ciutadella Park, Parliament of Catalonia
11:30-13:00 Зоологическа градина
13:00-14:00 Picasso Museum и придвижване до Аквариума
14:00-15:30 Аквариум
15:30-16:00 Световен търговски център Барселона
16:00-17:00 Посещение на El Bosc de les fades-кафе с гръмотевици
17:00-18:30 Разходка по Ла Рамбла и Готическия квартал- Güell Palace,Placa Reial,Gran Teatre del Liceu,Placa Sant Jaume,Basílica de Santa Maria del Pi
18:47-20:02 Влак R1 до Пинеда де Мар

Здравейте, понеже и ние ще спим в района на Пинеда де Мар ,дали може да ми помогнете с информация за билетите до там -какви точно билети трябва да се купят за Renfe. Т10  или има друг вид за пътуване до  5-та зона

# 620
  • Плевен
Здравейте, ще сме в Барселона за 1 ден с круиз. Искам да попитам пътувалите - на кой бус ще ми препоръчате да се качив на червения или на Бус туристик? Разгледах им маршрутите, но не съм сигурна кой обикаля повече места?  newsm78

# 621
Момичета, нашето пътуване съвсем наближи. Летим на 5 април и вече започвам с плановете. Питанката ми е за място с панорамна гледка към града. Изключих кула от Саграда фамилия, защото разбрах, че е за деца над 6г, а моето е съвсем малко над 6. Статуята на Колумб не знам защо също я изключвам. Други идеи? Някой ходил ли е църквата на Тибидабо, струва ли си пътя до там, при условие, че в увеселителния парк не смятам да ходим.

# 622
Хубава гледка има от Парка Гюел. При ясно време стават разкошни снимки. Иначе от Тибидабо също става. Отдалечен е, да. А само заради едната гледка не си струва да биете толкова път.

# 623
  • София
Ние сме чак за юни, но започнах да чета малко по малко. Имам конкретно питане бус туристик точно до лунапарка Тибидабо ли ходи или се прави връзка някъде? Същият е въпроса и за Космо кайша . Благодаря !

Последна редакция: нд, 27 мар 2016, 17:20 от bibi

# 624
Хубава гледка има от Парка Гюел. При ясно време стават разкошни снимки. Иначе от Тибидабо също става. Отдалечен е, да. А само заради едната гледка не си струва да биете толкова път.
Едната гледка и църквата.Simple Smile

# 625
Едната гледка и църквата.Simple Smile

Тибидабо определено си заслужава като атракция, а за децата е невероятно приключение.

# 626
Тибидабо определено си заслужава като атракция, а за децата е невероятно приключение.
Нашето дете няма още 1.20м, което го ограничава в атракциите или трябва да е с мен, а на мен ми е досадно. Отделно, бързо ѝ омръзва. Затова цената, която бях видяла първоначално /на билети за всички атракции и за цял ден/ конкретно за нас ми се видя излишна, тъй като реално няма да се качим на кой знае колко неща.
Но като прочетох поста ти отново погледнах сайта им и видях, че The Sky Walk e с отделна цена, както и че атракциите конкретно там са с индивидуална цена, което за нас е по-добър вариант.
Та, включвам го в програмата и благодаря, че писа, за да се загледам пак в условията им.

# 627
Здравейте,
понеже сме на вълна Тибидабо, искам да попитам дали Тибибуса ходи до църквата и атракциите или пак трябва да се прикачва накрая.
Ние ще посетим Барселона в началото на юли и  прочетох, че тогава вече се движи, а и ми се струва, че с него ще ни е по-удобно - без прикачвания и възможност да се объркаме  Simple Smile.

# 628
  • Русе
Здравейте,
понеже сме на вълна Тибидабо, искам да попитам дали Тибибуса ходи до църквата и атракциите или пак трябва да се прикачва накрая.
Ние ще посетим Барселона в началото на юли и  прочетох, че тогава вече се движи, а и ми се струва, че с него ще ни е по-удобно - без прикачвания и възможност да се объркаме  Simple Smile.

Ние ползвахме Тибибуса през юли. Без прикачване е, малко има ходене пеш до църквата.

# 629
Здравейте,

Ние ползвахме Тибибуса през юли. Без прикачване е, малко има ходене пеш до църквата.
Благодаря много!

Общи условия

Активация на акаунт