БАРСЕЛОНА - тема 6

• 105 000
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
Само да кажа , че фуникуляра от Paral-lel до парк Монтжуик е в ремонт . Но има автобус , на който пише Avtobus funikuliar  и той замества влакчето .

еликсир , и аз станах фенка на "Градът в карти " . Имам и пътеводител на НГ , но нито веднъж не ми се наложи да го използвам . Но Градът в карти беше постоянно в ръката ми .

# 646

еликсир , и аз станах фенка на "Градът в карти " . Имам и пътеводител на НГ , но нито веднъж не ми се наложи да го използвам . Но Градът в карти беше постоянно в ръката ми .
Ами те на Нешанъл за предподготовка са подходящи,имат доста информация,но пък на мен лично са ми тежки,нямат и достатъчно удобни за моите предпочитания карти и спрях да ги купувам.
Градът в карти е подробна,добре виждам имената на улиците и без да слагам очилцата Sunglasses,отваряш са района,в който си в момента,твърди корици,не става на мекица като хартиената карта,а инфото за обектите на мен ми е разпечатано в предварителната програма и така си процедирам. Peace

# 647
Споделете някой приличен хотел на добра цена за една нощувка на ла рамбала или плаца каталуния

# 648
Здравейте, за Пинеда де мар знаете ли картата Т-10 за 4 зони колко струва?

# 649

това намирам:

http://www.tmb.cat/en/sistema-tarifari-integrat/-/ticket/T10
34,45 евра за 4 зона

# 650

това намирам:

http://www.tmb.cat/en/sistema-tarifari-integrat/-/ticket/T10
34,45 евра за 4 зона

Добре, мерси Simple Smile Защото намерих още едни тук http://rodalies.gencat.cat/en/tarifes/servei_rodalia_barcelona/g … dc-000c29cdf219_2

и се чудя каква е разликата между тази и тази, която ти ми пращаш. Мисля, че тази, която аз намерих е само за влаковете R1,R2 и т.н. , а твоята е за всички видове транспорт или се лъжа..  newsm78

# 651
  • Тук и сега
Здравейте! Ние се върнахме и с две думи - беше просто невероятно. Имаме останал билет Т50, който важи до края на април. В него има останали 35 пътувания. Ако някой го иска го подаряваме. Ние го взехме по грешка. Той важи само за 1 човек.
Ако някой го пожелае да пише на ЛС.

# 652
Здравейте! Ние се върнахме и с две думи - беше просто невероятно. Имаме останал билет Т50, който важи до края на април. В него има останали 35 пътувания. Ако някой го иска го подаряваме. Ние го взехме по грешка. Той важи само за 1 човек.
Ако някой го пожелае да пише на ЛС.
Ще се радвам да споделиш по подробно твоето преживяване когато имаш възможност за това Grinning Grinning Grinning

# 653
Нашето пътуване приключи. Барселона е прекрасна!
Архитектурата на града, цялостната, не само сгради, приети за емблематични, ме впечатли най-много. Сградите с малките балкончета от ковано желязо, организацията на уличното движения, малките магазинчета, чистотата на улиците, пекарните на всяка крачка...
От обектите на Гауди разгледахме Саграда Фамилия, Ла Педрера, Парк Гюел, Каса Батийо. Къщите ми харесаха много. Саграда Фамилия ми дойде сякаш в повече, а тя беше първото нещо, което посетихме. Хареса ми като цветове и светлина, но не успях да я усетя като катедрала. Вероятно имам по-консервативна представа за катедрали, защото Катедралата в Готическия квартал ми хареса много, както и целия район с малките тесни улички и дюкянчета в тях. Бих се разхождала там редовно.
До крепостта Монджуик се качихме с лифта, на слизане минахме през Олимпийския стадион и покрай Двореца на каталунското изкуство и фонтаните. Пътуването с лифта е кратко, имаше изпарения над града и морето /беше обед/ и не мога да кажа, че ме грабна гледката. Крепостта не е нещо задължително при първо посещение на града. Съжалявам много, че не влязохме в Музея на каталунското изкуство обаче. Фонтаните и шадраваните са прекрасни и без специални светлинни и звукови ефекти.
Музеят на Пикасо също не ме очарова, очаквах повече, явно най-популярните и хубави творби са по други музеи и колекции. Загубихме време, което можеше да изполваме по-пълноценно.
Прекрасни гледки към града има от Парк Гюел и Тибидабо. И на двете места бяхме в късния следобед, когато изпаренията са се вдигнали.
Отчитам като грешка, че не се качихме първия/втория ден на туристическите автобусчета. После беше късно.
Фламенко шоуто е нещо задължително. Тъй като не бях сигурна колко ще издържи дъщеря ми на вечерно шоу, а и видях, че в Двореца на каталунската музика има някакво фамилно, т.е.по-детско и дневно представление, бях взела билети за него предварително. Омагьосващо, огромен късмет имахме с него, защото за цял сезон само един ден беше в програмата.
Радвам се, че успях да не приема града като една огромна машина за пари и туристи, каквато несъмнено е. Едва при последната разходка по Ла Рамбла почувствах ц.....ята.

Пропуснахме Космо Кайша, не стигнахме до плажовете... 
Оставихме си много за следващо ходене...

# 654
  • София
Отчитам като грешка, че не се качихме първия/втория ден на туристическите автобусчета. После беше късно.
И аз съм го планувала за първите 2 дни, но ме заинтригува с това, че после е било късно. Можеш ли да кажеш защо ?
Благодаря за разказа и съветите !

# 655
И аз съм го планувала за първите 2 дни, но ме заинтригува с това, че после е било късно. Можеш ли да кажеш защо ?
После беше късно за нас конкретно, тъй като разполагахме с 5 пълни дни, бяхме назад с предварителните планове, а и третия ден до обед валя и беше студено. Тук ще кажа, че през цялото време ми беше студено. Тъй както съм живяла 15 години в морски град и знам много добре, че пролетта 16 градуса на морето и във вътрешността се усещат съвсем различно, така и тръгнах с нагласата за топло време и замръзнах.
Като цяло мисля, че с тези автобусчета се добива една първоначална представа за града, набелязват се обекти, които може да не са били в плановете, а други пък се изключват. Виждат се места, които иначе няма да се видят изобщо. Отделно към билетите за автобусчетата има талони за отстъпки за други обекти. С подобни мотиви и вие го планирате за първи/втори ден, предполагам.

# 656
  • София
М да, мотивите са тези, а и главният мотив - имаме само 3 пълни дни. Sad

# 657
хехе, Блу, ние и след второто ходене си оставихме още доста за трето Simple Smile даже сега, като си пиша пътеписа, ми се струва, че ще има и за шеснайсто Simple Smile

имаше една мацка във форума, дето се беше засилила за ел класико. какво стана с нея?

# 658
М да, мотивите са тези, а и главният мотив - имаме само 3 пълни дни. Sad
Оказа се, че и ние сме с 3 пълни дни и един половин...какво съм запомнила и аз...
Може ли да помоля за линк към билетите за фламенко шоуто? Колкото повече чета толкова повече ми става ясно, че ще се hоди пак и пак и пак както казва mimimost Grinning
Хора такива хубави неща пишете, че вече нямам търпение...Публикувате ли някъде снимки? Много ще се радвам да мога да разгледам по преснички снимчици   Grinning Grinning Grinning

# 659
Здравейте,
И ние ще пътуваме за пръв път през май до Барселона. Чета темата (и не само) повече от месец и вече съм доста объркана - в смисъл, че времето няма да стигне за всичко, което бих искала да посетим. Знам, че това усещане присъства при планирането на всяко пътуване и се успокоявам, че нещата ще си дойдат на мястото, като пристигнем. Проблемът тука е със закупуването на билети предварително, т.е. трябва да преценя оттука кое и кога да посетим.
В тази връзка имам въпрос за тези талони за отстъпки. При положение, че би било добре билетите да се купят предварително, тези талони дали имат голям смисъл.
Аз стигнах до там, че вече решавам кое да оставя за следващото пътуване (особено като сметнах колко ще ни струват билетите, за да посетим всички забележителности, които бих искала)...

Общи условия

Активация на акаунт