БАРСЕЛОНА - тема 6

• 104 988
  • 760
  •   1
Отговори
# 660
Ето програмата на Двореца на каталунската музика, вижте има ли нещо в дните, когато вие ще сте в Барселона.
http://www.palaumusica.cat/en/programme_314
Ние ходихме на това http://www.palaumusica.cat/en/flamenkids-cat_318100?month=&d … =False&cycle= , което, както писах, е за деца 6+ /нашето е на 6г/, но имаше и по-малки деца, както и възрастни без деца. Беше в камерна зала.
На много места може да се гледа фламенко на живо, други момичета са давали линкове в темата.

Лаленце, единствено за този концерт бяхме купили билети преди пътуването. За тях специално пишеше, че трябва да са принтирани. За другите места купувахме онлайн, но няколко часа по-рано. А за Kаса Батийо - дори на място, с чакане не повече от 10 минути. Въпрос на късмет e.
Отстъпки не сме ползвали, макар че имахме някакви талончета към билетите за аеробуса, но май не бяха нещо особено.

# 661
Благодаря много, Блу,
Наистина сте имали късмет, като чета колко време се чака на опашките.
Аз искам да изчакам още малко преди пътуването, за да мога да съобразя посещенията и спрямо времето - не бих искала да съм купила билети за парк Гюел за единствения ни дъждовен ден, например.
Доколкото разбрах, вие сте купували билетите онлайн и после сте ги показвали само на телефона? Това би било чудесно, но не знам дали ще може да си го позволим май месец. Засега следя сайтовете и ако почнат да намаляват билетите - ще купувам Simple Smile

# 662
Лаленце, зависи много от домашните ти. С моите рогати е по-стресиращо гоненето на точен час:), не че не мислех да купувам билети преди да тръгнем. Предполагам ще търсиш място за отсядане с free wifi, така че пак ще можеш да купуваш билети предварително, но вече с по-добре разчетено време.

# 663
Блу, това, което предлагаш, е най-доброто решение. Просто купихме съвсем спонтанно около Нова година самолетни билети за май месец, а се оказа, че сме уцелили седмицата на Ф1 (заедно с концерт на Брус Спрингстийн и някакво изложение), та имах ужасни проблеми с намирането на хотел на прилична цена. Една седмица преди или след нас цените бяха почти 3 пъти по-ниски, ако не и повече. Да не говорим, че нямаше никакъв избор още януари. Имайки предвид всичко това, се притеснявам, че ще имаме проблеми и с билетите за различните атракции. Все пак да попитам още веднъж- като купувахте билетите на място, не се налагаше разпечатване, нали?
Иначе и ММ мърмори малко, като го пришпорвам по време на екскурзиите, да не говорим, ако реша да купя билети за 9 часа сутринта Simple Smile

# 664
Барселона е прекрасна! Завърнахме се в неделя и ще се включа по-късно с впечатления.
Ние Ел Класико си го гледахме в един бар в стария град, но се включихме на Шампионска лига. Атмосферата е  Shocked Моите мъже само ми правеха забележка да спра да приказвам и да гледам, но сърце юнашко не трае!

# 665
Все пак да попитам още веднъж- като купувахте билетите на място, не се налагаше разпечатване, нали?
За Саграда фамилия, Музея на Пикасо и Ла Педрера билетите ни бяха само на смартфона на ММ. За Каса Батийо купувахме на място с минимално чакане, за Парк Гюел - пак на място, но имаше билети за след 3 часа. Използвахме трите часа за разходка в безплатната зона, ядене и оглед на магазинчетата за сувенири и боклучета.
Не знам за колко дни сте, но Формулата е на обед в неделя, в събота са квалификациите, а в петък са свободните тренировки. Заклетите фенове ходят да гледат всичко.

# 666
Барселона е прекрасна! Завърнахме се в неделя и ще се включа по-късно с впечатления.

Добре дошла,Зорчи!Да не забравиш да споделиш как ти се стори Валенсия на фона на Барселона.

За онези от вас,които ще ползват туристическите бусове,носете си някакъв шал,яке с качулка и т.н.,нещо за главата,защото на горния етаж духа много.Имайте предвид,че ние бяхме в началото на септември в много приятно и топло време ,въпреки това когато малко засили буса по някои отсечки,си духа доста силно,добре че имах тънко яке с качулка. Peace Същото се отнася и ако се качите на скоростна лодка за обзор в залива-на нас ни се падна някакъв див драйвър и такова сафари срещу вълните ни спретна,че как не се обърнахме не знам,но беше яко,бабките чужденки пищяха от кеф.

Билети предварително бях взела само за Саграда и парка Гюел,като в парка бяхме в единствения си ден с дъжд-нищо фатално,зяпаш си с чадърчето и толкова.Но аз не проявявах интерес към неплатената част и не сме я обикялали,та не ни е пречело,че вали.

# 667
Здравейте,
искам да попитам дали някой е ползвал locker Barcelona - мястото за съхранение на багаж на площад Каталуня.
http://www.lockerbarcelona.com/en/prices-and-sizes.html

Правилно ли се ориентирам, че ако наемем една кабина в нея могат да се съберат 3 куфара среден размер и нужно ли е още от сега да си запазя такава. Цената на час ли е? Ще пътуваме в края на юни.
Благодаря предварително.

# 668
И аз започнах с плана за посещение на забележителностите. И искам да питам заслужава ли си влизането в Ла педрера и Каса Батьо?!, защото гледам входните им такси от над 20 евро на човек и се изприщих... Като мъжа ми ги види категорично ще каже да не влизаме, но пък ако си заслужават влизането ще го убедя.
Имали смисъл да купуваме билети онлайн ако пак ще се чака по опашки? И относно метрото и транспорта. Видях билетите, че са за по 1  зона цените им. Колко зони се ползват основно?
Мерси.

# 669
И аз започнах с плана за посещение на забележителностите. И искам да питам заслужава ли си влизането в Ла педрера и Каса Батьо?!, защото гледам входните им такси от над 20 евро на човек и се изприщих... Като мъжа ми ги види категорично ще каже да не влизаме, но пък ако си заслужават влизането ще го убедя.
Имали смисъл да купуваме билети онлайн ако пак ще се чака по опашки? И относно метрото и транспорта. Видях билетите, че са за по 1  зона цените им. Колко зони се ползват основно?
Мерси.
Casa Batllo не бих пропуснала. Много е впечатляваща, а и има много хубав видео гайд. На мен ми беше много интересно. Бих я посетила отново  Crazy
Ако си купиш билети онлайн, не чакаш - само трябва да си спазиш часа (ако има такъв). За casa batllo няма ден и час примерно, когато решиш отиваш, показваш билета и влизаш.
Цялата Барселона е 1 зона. Най-изгодно е ползването на Т-10 билет, важи за повече от един човек.

# 670
Да разбирам ли, че които билети купя онлайн трябва да ги нося разпечатани? И билети за тези фуникуляри и кабинковите лифтове предполагам не се включват в картите, изброени на първа страница на темата (както и в посочения т-10?

И всички билети купувате от тук http://bcnshop.barcelonaturisme.com?

Последна редакция: ср, 13 апр 2016, 16:13 от ambro13

# 671
Да разбирам ли, че които билети купя онлайн трябва да ги нося разпечатани? Да,разпечатваш от тук и показваш на входа.Няма да чакаш щом имаш билети.
 И билети за тези фуникуляри и кабинковите лифтове предполагам не се включват в картите, изброени на първа страница на темата (както и в посочения т-10?
Не съм сигурна за всички фуникуляри,за този на Тибидабо се купува индивидуален билет,лифта до Монтжуик също си е с отделен билет,опашката върви бързо.
А относно къщите за които питаш-ние също не сме влизали в тях.Наистина цената за вход е фрапиращо висока на фона на др. забележителности от ранга на замъци и световни музеи.Не че са кой знае какъв разход на общия фон харчове по една екскурзия,но след безброй разгледани снимки на къщите,с които е пълен нета прецених,че не са в полето на личните ми интереси.Моят съвет е да прегледаш и ти и ако сметнеш,че за тези пари ще усетиш ефект Уааау - отиваш и разглеждаш.Всичко е въпрос на лична гледна точка и нагласа,нищо не е задължително,ако на теб не ти е интересно. Peace

# 672
Малка редакция.
И предполагам, последно питане, свързано с картите за градски транспорт Т10.  

И как точно се ползва? Това за 75-те минути го разбрах. Обаче не разбрах като се ползва от двама души как става? Цъка се картата, отварят се вратите и първия влиза, след това картата пак се цъка от втория човек. И тези две цъкания се водят едно пътуване с метрото? Така ли е? Обяснете моля ви как сте процедирало, когато двама сте ползвали една карта.

И тези места за оставяне на багажа до полета, постнати на първа страница изпробвани ли са? Предполагам да, но все пак да питам. Ориентировъчна цена за тези локъри, ако може да ми дадете също?
Благодаря.

Последна редакция: чт, 14 апр 2016, 13:40 от ambro13

# 673
  • Под гъбата
ambro 13, точно така се прави с Т10 Simple Smile

# 674
  • Русе
Малка редакция.
И предполагам, последно питане, свързано с картите за градски транспорт Т10.  

И как точно се ползва? Това за 75-те минути го разбрах. Обаче не разбрах като се ползва от двама души как става? Цъка се картата, отварят се вратите и първия влиза, след това картата пак се цъка от втория човек. И тези две цъкания се водят едно пътуване с метрото? Не, водят се две пътувания Така ли е? Обяснете моля ви как сте процедирало, когато двама сте ползвали една карта.

Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт