Какво правят жените в менопаузата, когато... 4

• 156 824
  • 779
  •   1
Отговори
# 495
  • Добрич
Аз също ползвам хомеопатия и съм доволна.

Роси,
Скрит текст:
при класическата хомеопатия се приема само един препарат. Ти приемаш доста и различни препарати, следователно лекарят ти е бил последовател на боаронската хомеопатия. В случая важното е, че се чувстваш по-добре.

В момента приемам само хомеопатични преди и по време на цикъла и всяка вечер ресторейт.  Даже малтофер-а съм спряла.

# 496
Момичета,отдавна не съм влизала,че ме завъртяха задачи.От един месец взех да вдигам кръвно 140/100 и пулса е 90-100.От 6 месеца нямам цикъл,на 49г съм. Вчера ми стана кръвоизлив в окото.Сега не знам от менопаузата ли е,от кръвното или от лекарства.Вие имали ли сте такова нещо?

# 497
Момичета,отдавна не съм влизала,че ме завъртяха задачи.От един месец взех да вдигам кръвно 140/100 и пулса е 90-100.От 6 месеца нямам цикъл,на 49г съм. Вчера ми стана кръвоизлив в окото.Сега не знам от менопаузата ли е,от кръвното или от лекарства.Вие имали ли сте такова нещо?

Аз да, в продължение на 2-3 години. Аз горещите вълни ги усещах не по тялото, а по лицето си. Вероятно в такива моменти вдигам кръвно и е моментно, а не постоянно. В такива моменти чувствах и нервност и сякаш напрежение в главата си. Ускорен пулс не съм имала до това лято. При всеки симптомите са различни. Както казва моят хомеопат- всички минаваме през тази възраст, но всеки минава различно.  Simple Smile

# 498
  • Добрич
В случай, че някой приема големи дози витамин С, за намаляване на "течовете" - изгодно предложение, само за днес, т.е. това е еднодневна промоция. Даже само това с доставката, пак си струва.

# 499
Според мен е от кръвното. Същото може да се случи и в мозъка. Трябва да почнеш хапчета за кръвното. Има такива, които регулират и високото кръвно и свалят пулса.

# 500
Момичета, в предишните теми много се дискутираше за магнезиевото олио и гел. Предварително се извинявам, че ще питам за нещо, което вече е обсъждано, но не знам точно къде е писано за него.

1.Магнезиево олио или гел, кое е по-добро?
2.Къде го мажете и кога? След баня или няма значение?
3. Ефекта от мазане и от приемане на таблетки магнезий един и същ ли е?

Скрит текст:
Искам да го почвам заради проблеми със щитовидната. Тъй като мразя да пия хапчета, предпочитам да се мажа.

# 501
Аз ползвам гел, заради помпичката, по-лесно се дозира.
Иначе пак е мазен.
Мажа си кръста, основно, корема, вътрешната страна на ръцете и краката, ходилата.
След баня, за да може да се поеме.
Вечер се мажа аз.

# 502
Привет мили момичета,

Нещо съм в чудене- редовен цикъл, но 44 фсх, главоболие и безсъние-колкото искаш! На 44 съм, менопауза ли е това вече??

# 503
При мене менопаузата започна точно на тази възраст - 44 години.

# 504
Е, сега съм пред кабинета на ендокриноложката, с изследванията в ръка, да видим какво ще каже

# 505
  • София
Привет мили момичета,

Нещо съм в чудене- редовен цикъл, но 44 фсх, главоболие и безсъние-колкото искаш! На 44 съм, менопауза ли е това вече??

Ако ФСХ ти е над 25 - значи си в менопауза.

# 506
Според мен е от кръвното. Същото може да се случи и в мозъка. Трябва да почнеш хапчета за кръвното. Има такива, които регулират и високото кръвно и свалят пулса.
[/qАз пия такива комбинирани хапчета-за високо кръвно и ускорен пулс-конкор 5 мг и съм доволна.Peace

# 507
Привет мили момичета,

Ако ФСХ ти е над 25 - значи си в менопауза.

Е как така? Може ли да си в менопауза и с редовен цикъл? Нали трябва да липсва поне година, за да се каже че си в менопауза  newsm78

# 508
Не е точно така, но все пак значи, че ако не предприемеш някаква хормонална намеса, менопаузата ще е факт скоро. Може и препарати на билкова основа да приемаш, не непременно хормони.
Има момичета с високо ФСХ, които забременяват след прием на лекарства. Peace

# 509
Здравейте! На 36 съм. От една година съм с Хашимото, като от 4 месеца приемам синтетичен хормон. Този месец за пръв път през живота ми изпитах страхотни болки в гърдите, зърната и сякаш напипах топчета и това продължава вече две седмици ... в първия момент си казах - РАК и тръгнах да си правя мамография, но ме върнаха, че се правило на 3-5 ден от МЦ. Започнах да чета и прочетох, че тези симптоми могат да се дължат на менопауза ... объркана съм, не знам дали ако има хормонален дисбаланс, не е свързан и с щитовидната жлеза и това, че приемам еутирокс. Вероятно сега ще пусна и тези хормони, които да ми дадат отговор на все повечето въпроси ...

Общи условия

Активация на акаунт