Какво правят жените в менопаузата, когато... 4

• 156 828
  • 779
  •   1
Отговори
# 510
Anita_79 намери си добър лекар - мамолог http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4364.2235;topicrefid=20 не знам доколко е вярно - казват всяка осма жена е с рак на гърдата.... не че се умира от това, поне не много бързо. Но лечението е гадничко и скъпо.

# 511
Anita, иди първо на мамолог, и както е казала Фри, по възможност добър, той ще прецени има ли нужда от мамография. Може и да ти няма нищо а болките да са от хормоналните проблеми.

# 512
Привет мили момичета,

Нещо съм в чудене- редовен цикъл, но 44 фсх, главоболие и безсъние-колкото искаш! На 44 съм, менопауза ли е това вече??

Ако ФСХ ти е над 25 - значи си в менопауза.
Ами, така де, и аз това попитах ендокриноложката. Тя ми каза-това са просто цифри, ида на изследвания след 3 мес. отново!!!

Е как така? Може ли да си в менопауза и с редовен цикъл? Нали трябва да липсва поне година, за да се каже че си в менопауза  newsm78

# 513
Anita, абсолютно възможно е да е от Хашимотото. Но, както писаха другите без шашкана, просто си иди на мамолог. То и без да имаш проблеми е хубаво 1 път в годината да ходиш. Може и някаква мастна тъкан да е и т.н.т. Но...успокой се и си иди при специалист. В Св.София /бивша Т.Киркова/ д-р Василев е много добър специалист.А и не се втурвай към онкологията, само там ще се притесниш, а не е нужно. Peace

# 514
Здравейте, направих си мамография - нямам никакви образувания - туморни или кистозни, както и лимфни възли. Но болката и неприятните усещания си продължават ... явно е на хормонална основа. Този месец ми предстои посещение при гинеколога и ендокринолога, та ще нищя проблема.

# 515
  • София
Здравейте, направих си мамография - нямам никакви образувания - туморни или кистозни, както и лимфни възли. Но болката и неприятните усещания си продължават ... явно е на хормонална основа. Този месец ми предстои посещение при гинеколога и ендокринолога, та ще нищя проблема.
На два пъти ми се е случвало през годините - в интерес на истината преди да навърша 40 -  и двата пъти мамолог (д-р Дилова) ми изписва Мастодион (хомеопатично), и двата пъти ми мина за два дена.

# 516
мастодинон - и аз съм го взимала, на капки, преди години, след като ми намерих киста. При следващата мамография кистата я нямаше.

# 517
# 518
. Този месец ми предстои посещение при гинеколога и ендокринолога, та ще нищя проблема.
А мамолог прегледа ли те?

# 519
На мамолог не съм ходила - няма в нашия град, само мамограф - затова само снимка си направих. Минах през гинеколога - поликистозен ляв яйчник и малък миоматичен възел, вероятно хормонален дисбаланс, та ми пусна направление за полови хормони. Интересно е, че си пуснах ТСХ /за щитовидната жлеза/, като преди четири месеца ми беше над 5, сега ми е 2.10, напълно в норма. Утре с изследванията ще видя какво ще каже ендокринолога за това дали да продължавам да пия синтетичния хормон или да го спирам, а като станат и другите изследвания  ще посетя пак гинеколога да видим за какво става дума.

# 520
Най-вероятно имаш нисък прогестерон, щом си с поликистозен яйчник.
А той пък е причина за болки и напрежение в гърдите, макар и не винаги.

# 521
  • Добрич
Момичета, някой може ли да даде отзиви за този чай?

Скрит текст:

ASHOKA Хималайски аюрведичен билков чай 100гр.

9.49 лв.

Чай за жени в менопауза

►Намалява пристъпите на горещина, сърцебиене, безпокойство
► Въздейства благоприятно при смущения на съня и обща умора
►Успокоява при раздразнение, свръхчувствителност и емоционална възбуда
►Донася усещане за спокойствие и баланс
►Въздейства благотворно върху редовността и характера на менструацията
►Благоприятства функцията на щитовидната жлеза

Производител: Everest Ayurveda

# 522
Не знам какъв е този чай, но последното, което искам е редовност на менструацията. От години се моля повече да не ми се случва, но уви... И след всяко нейно завръщане започват мъките ми наново. Топли вълни, нервност, неспокоен сън. Ай, ше му се не види! Да се пръждосва и да не се връща повече, че ми писна!  Laughing

# 523
И моят се пръждоса трети месец вече. Е, няма такъв кеф. Нямам напрежение в гърдите и корема. Нищо не ми е подуто и не ме боли. Горещите вълни и изпотяването нощем са неприятни, но ги овладявам. Не ща и да чуя за превръзки, кръвоизливи, болки и дискомфорт. Сексът си ни е на ниво.

# 524
  • Добрич
Аз пък точно това искам:

Цитат
Въздейства благотворно върху редовността и характера на менструацията

Под редовност, разбирам 28 дни, че моите са по-малко. И "характера" има значение,, че под "характер" разбирам интензивност. Обаче това пиене на 3-4 чаши на ден, ми идва в повече. Трябва да си запарвам у дома и да си нося в службата.

Общи условия

Активация на акаунт