Какво правят жените в менопаузата, когато... 4

• 156 824
  • 779
  •   1
Отговори
# 525
И моят се пръждоса трети месец вече. Е, няма такъв кеф. Нямам напрежение в гърдите и корема. Нищо не ми е подуто и не ме боли. Горещите вълни и изпотяването нощем са неприятни, но ги овладявам. Не ща и да чуя за превръзки, кръвоизливи, болки и дискомфорт. Сексът си ни е на ниво.

Не искам да те обезпокоявам, но моят се беше пръждосал цяла година и пак се появи.  Close Дано твоят забрави да се връща.  Peace

# 526
Аз пък точно това искам:

Цитат
Въздейства благотворно върху редовността и характера на менструацията

Под редовност, разбирам 28 дни, че моите са по-малко. И "характера" има значение,, че под "характер" разбирам интензивност. Обаче това пиене на 3-4 чаши на ден, ми идва в повече. Трябва да си запарвам у дома и да си нося в службата.

Вела, ние тук сме жени в менопауза и се подразбира, че цикълът ни вече трябва да го е хванала липсата. Ако имате някакъв друг проблем с менструацията, идете да пишете в съответната тема или си отворете такава, моля.

# 527
Вела, ние тук сме жени в менопауза и се подразбира, че цикълът ни вече трябва да го е хванала липсата. Ако имате някакъв друг проблем с менструацията, идете да пишете в съответната тема или си отворете такава, моля.
Ъ, не знаех  newsm78

# 528
Виж, Леми, не искам да се заяждам, но за жена, която е с признаци на менопауза е меко казано неадекватно, да иска цикъл на 28 дни. Имам чувството, че в тая тема някои хора пишат  от скука. Нямам нищо против, темата не е моя собственост, пишете каквото си искате, но от тема за взаимопомощ по време на менопаузата, стана такава за дискутиране на всякакви гинекологични и други проблеми.

# 529
  • Другата България
Еее, стига де. Не така с рогата. Peace
Моето мнение е, че 80% не сме в менопауза, а в пременопауза или някакви започващи, единични или друг вид състояния, при които е съвсем нормално да имаме въпроси, неясноти, и чуденки. При нивото на медицината и "компетентността" на 2/3 от гинеколозите, както и "еднаквостта" при мненията им за това какво трябва или не трябва да се приема при смущения в цикъла, е най - нормалното нещо да се съветваме и допитваме една друга.
Моя цикъл също трети месец го няма. За първи път ми е, не съм спирала Дивия Ям, но явно вече не става само с него. Днес ще си взема Прогестогел. Отзиви за него?
И аз съм от тези, които искат да имат цикъл колкото се може по - дълго. Говорили сме го и друг път.

Скрит текст:
Ти ходи ли там, където трябваше да отидеш август месец? Направо бях забравила, сега като ти видях ника се сетих.....

# 530
  • София
И аз да се включа. Все още не съм в менопауза, но преди нея - да. Понякога изпитвам болки, подобни на тези преди цикъл, но без цикъл /имам все още цикъл, но нередовен/ . Бях на преглед и цитонамазка, наред са нещата. Не и миклобиологията обаче - установиха се гъбички /много кандида албиканс и липса на лактобакцили/ . Не знам дали болките са хормонални или от гъбичките. И лекарят нищо категорично не каза.

# 531
Пипи, и аз не се заяждам, просто не знаех, че темата е за жени без цикъл.  В такъв случай аз не съм за тук, защото моят още не е спрял, но от време на време имам проблеми, които си мисля, че се дължат на мено, пери или там каквото е. За това и съм писала тук, темичката ми беше приятна и уютна, пък и сме жени на сходна възраст и проблеми. Отделно, че позамря, та не виждам лошо в някой и друг страничен въпрос, тъкмо да я вдигне малко, но пък може и да си права да се дразниш. Както и да е.  Peace

# 532
  • Другата България
Пипи, и аз не се заяждам, просто не знаех, че темата е за жени без цикъл.  В такъв случай аз не съм за тук, защото моят още не е спрял, но от време на време имам проблеми, които си мисля, че се дължат на мено, пери или там каквото е. За това и съм писала тук, темичката ми беше приятна и уютна, пък и сме жени на сходна възраст и проблеми. Отделно, че позамря, та не виждам лошо в някой и друг страничен въпрос, тъкмо да я вдигне малко, но пък може и да си права да се дразниш. Както и да е.  Peace
+110. Wink
И почти всички сме така.
Да не се караме, много потребителки ги хвана липсата, а бяха ценни откъм мнения и съвети, темата наистина замря и ето на, сега ми се иска да ме посъветва някой с какво друго да мъча тъпия цикъл /нехормонално/, и основно прогестероново....
И аз ще ходя на гинеколог, че тази година и цито още не съм правила. Но те изписват само противозачатъчни и изк. хормони, а аз не ги искам.

# 533
Аз си чета темата, но не мога да имам съществен принос откъм съвети.   Laughing
Как аз се справям писах, и писах, та не вярвам точно моите писания да са залипсвали на някого....   Mr. Green
Тази година цикъл имах само януари и юни.И ако никога повече не се появи, едва ли ще има по-щастлива жена от мен.И го пиша като жена, която цял живот е имала нормален цикъл, никакви проблеми с него и подобни, дет се вика-цикъл като песен.    Laughing
Та, на мен определено ми е странно защо жени искат да си го причиняват още, и то жени с проблемен такъв едва ли не през целия си живот.Ама, свят шарен, хора разни.    Grinning
При мен чат-пат се появяват топли вълни, ама "рядко и нередовно"    Laughing  преди седмица бяха по 10-на ден, сега пак ги няма.Други "оферти" от новия етап в живота си нямам.Засега,  и силно се надявам така да си остане.    Grinning

# 534
Леми, не съм казвала, че е за жени без цикъл, а с вече нередовен такъв.  Независимо дали /както казваш ти/ в пре, пери или същинска менопауза, основният симптом е нередовността му. И наистина не мога да разбера жени, навлезли в тоя период, които искат цикъл на 28 дни. Че аз и на млади години не съм имала такъв  Laughing на 25-26 ми беше.
Не знам, хората са различни, може би има такива, които трудно се примиряват с факта, че трябва да навлязат в тая... хм... прекрасна възраст. За мен това не беше проблем. И аз като Love! бих била най-щастливата жена, ако го хване липсата завинаги, но уви. Хормоните си играят, както си искат. Точно затова е тая тема, за да си помагаме, защото както горе беше казано, понякога лекарите реагират неадекватно на оплакванията ни.

Еее, стига де. Не така с рогата. :peace

Това към мен ли? Къде видя да се заяждам и да съм груба с някого? Какви рога?

Скрит текст:
Ти ходи ли там, където трябваше да отидеш август месец? Направо бях забравила, сега като ти видях ника се сетих.....

Скрит текст:
Не, имах толкова ангажименти, че направо съм забравила за часа. Благодаря ти, че ми запази, но... Здраве да е, ще искам от личната направление и ще отида.

# 535
  • Другата България
А ти къде видя да казвам, че се заяждаш или си груба? Sunglasses
Пошегувах се просто, добронамерено естествено, че ми се стори малко натегната обстановката. Peace

# 536
# 537
Мери, ти сега съвсем ме обърка? Rolling Eyes
Нали не искаше синт. хормони?
Иначе аз си харесвам прогестогела и съм доволна от него. Peace
Но моят цикъл е редовен.
За тримесечна липса, не знам дали е удачно да се мажеш?

# 538
  • Другата България
И ти ме обърка. Confused
Кво му е на прогестогела? newsm78
Нали прогестерон уж?
Ето какво прочетох, не мисли, че не четох
Цитат
В най-голямото проучване до сега френско проучване при 1150 пременопаузални жени с фиброкистична болест (общо 12 462 човекогодини) е установено, че комбинираното приложение на перорален с перкутанен прогестерон намалява вероятността от рак на гърдата, но не установява разлика в риска между групата с трансдермално прилижение и контролата (не използващи препарата). (13)
Няма да си мажа гърдите, а китките, така една колежка се маже по препоръка на някакъв гинеколог.
Ще ида и на лекар, но миналата година ми изписа противозачатъчни...агейн. Sick Tired

Последна редакция: пн, 12 окт 2015, 21:43 от Merri_An

# 539
  • Добрич
Скрит текст:
Аз пък точно това искам:

Цитат
Въздейства благотворно върху редовността и характера на менструацията

Под редовност, разбирам 28 дни, че моите са по-малко. И "характера" има значение,, че под "характер" разбирам интензивност. Обаче това пиене на 3-4 чаши на ден, ми идва в повече. Трябва да си запарвам у дома и да си нося в службата.

А ако нямам друг проблем, разрешение ли да искам, че да пиша в тази? За ранна переменопауза, мисля пак тук се пише. А и доста от потребителките в темата имат цикъл.

И проблемът ми е, че в резултат на ранната переменопауза цикълът ми е скъсен и меко казано обилен. Повечето знаят за какво говоря. Това е от няколко години и понеже не искам хормоните, които ми предписаха, търся други средства за "регулация", ако мога така да се изразя. Не виждам причина да искам спиране на цикъла преди да имам 44 години, но хора разни. Всеки мери с неговия аршин... Ако е пълна липсата му, предполагам е поносимо, но изобилните течове, ми идват в повече. Че и на всичкото отгоре са на по-малки интервали.

Чаят, за който поисках отзиви е за жени в менопауза или поне така пише. Явно никой не го е пробвал.

Последна редакция: пн, 12 окт 2015, 23:56 от Вела

Общи условия

Активация на акаунт