Какво правят жените в менопаузата, когато... 4

• 156 799
  • 779
  •   2
Отговори
# 645
  • София
Много крайно е и становището,че менопаузата се причинява от повишен тестостерон. А пък да не се консумира изобщо бразилски орех, това е напълно погрешен извод. То и цинкът го повишава, хайде сега и никакви храни съдържащи цинк. Да видим какво ще стане с имунната ни система.
Истината е, че организмът функционира добре при хомеостаза (баланс на процесите в него). А за да има такова, просто и при храненето, както и при всичко друго не трябва да се прекалява. А тук се преповядва една пълна крайност, която изобщо не одобрявам.

# 646
  • София
Какъв е проблемът със селена не разбрах?
Досега само ползи съм срещала. И че съвременният човек страда от недостиг, особено жените.

http:///2012/04/why-is-selenium-so-important-for-the-good-health/

Ами полезен е за мъжете - спомага за поддържането на нивото на тестостерон . А на жените точно увеличеното количество на тестостерон е една от причините за ранна менопауза .
Също и прекаляването със селен има странични ефекти , като окапване та коса и т.н.....За това казвам , че жените не трябва да го консумират въпросният бразилски орех .

Глупости.  Simple Smile
Точно обратното е. На жени в напреднала възраст, които искат да забременяват даже им се дават добавки като DHEA, които стимулират производството на тестостерон. Прекаляване със селен от храна никога не може да настъпи, но липсата му води точно до ранна менопауза и остаряване.

# 647
Какъв е проблемът със селена не разбрах?
Досега само ползи съм срещала. И че съвременният човек страда от недостиг, особено жените.

http:///2012/04/why-is-selenium-so-important-for-the-good-health/

Ами полезен е за мъжете - спомага за поддържането на нивото на тестостерон . А на жените точно увеличеното количество на тестостерон е една от причините за ранна менопауза .
Също и прекаляването със селен има странични ефекти , като окапване та коса и т.н.....За това казвам , че жените не трябва да го консумират въпросният бразилски орех .

Глупости.  Simple Smile
Точно обратното е. На жени в напреднала възраст, които искат да забременяват даже им се дават добавки като DHEA, които стимулират производството на тестостерон. Прекаляване със селен от храна никога не може да настъпи, но липсата му води точно до ранна менопауза и остаряване.
Не мога да се съглася . Тестостерона , блокира естрогена  и точно собратният ефект го има при мъжете , които ядат богати на фитоестрогени храни  примерно

# 648
И аз не съм съгласна с теб, поне докато не покажеш някакъв достоверен източник.  Simple Smile
Напоследък доста медицинска информация изчетох, навсякъде се изтъква ползата и значението на селена при куп заболявания, особено при жените. И особено за щитовидната жлеза.
То там така са навързани нещата, че...

# 649
  • София
Викаш, жените да си стимулират естрогена, а мъжете тестостерона.  Laughing
А случайно да си чувала какво пагубно въздействие върху женския хормонален баланс имат богати на фитоестрогени храни като соята?
Излишъкът на естроген е точно толкова вреден, колкото недостигът на тестостерон.

# 650
Zdraweite!
Pisha tuk s nadevdata da mi pomognete w izbora, tyi kato se napatih dosta.predi 6g. Mi postawiha diagnoza POF,posledwa invitro -da sa mi jivi I zdrawi- bliznaci Hug.sega sym na 30g. I me vodqt  v premenopauza.Posetih endokrinolog sled kato 4g.sled rajdaneto pih qsmin s cel imane nacikyl,a ot 1 mesec nabliudawam okosmqvane po liceto.Sled 2 dena mi predstoi izsledwane na LH I FSH,sled koeto lekarkata e sigurna 4e 6te premina na HZT.Naskoro razbrah za ewentualno le4enie s bilki ili homeopatiq.Molq kojto znae ne6to po wyprosa da dade mnenie,tyj kato trqbva da izbera wariant,a neznam koi 6te e efektiwniq.Blagodarq wi predwaritelno Hug

# 651
Викаш, жените да си стимулират естрогена, а мъжете тестостерона.  Laughing
А случайно да си чувала какво пагубно въздействие върху женския хормонален баланс имат богати на фитоестрогени храни като соята?
Излишъкът на естроген е точно толкова вреден, колкото недостигът на тестостерон.

Тя соята е по принцип полезна за мускулите и вредна за мозъка . Също така те се препаръчва за мъже ...Иначе в големи количество нищо не е полезно ...
Казвам да се внимава с бразилските орехи ...

....................

http://novini.cc/zdrave/96429-zdravoslovnoto-sastoyanie-e-kodira … formata-na-dupeto
ЗДРАВОСЛОВНОТО СЪСТОЯНИЕ Е КОДИРАНО ВЪВ ФОРМАТА НА ДУПЕТО

# 652

http://novini.cc/zdrave/96429-zdravoslovnoto-sastoyanie-e-kodira … formata-na-dupeto
ЗДРАВОСЛОВНОТО СЪСТОЯНИЕ Е КОДИРАНО ВЪВ ФОРМАТА НА ДУПЕТО

newsm10

# 653
Zdraweite!
Pisha tuk s nadevdata da mi pomognete w izbora, tyi kato se napatih dosta.predi 6g. Mi postawiha diagnoza POF,posledwa invitro -da sa mi jivi I zdrawi- bliznaci Hug.sega sym na 30g. I me vodqt  v premenopauza.Posetih endokrinolog sled kato 4g.sled rajdaneto pih qsmin s cel imane nacikyl,a ot 1 mesec nabliudawam okosmqvane po liceto.Sled 2 dena mi predstoi izsledwane na LH I FSH,sled koeto lekarkata e sigurna 4e 6te premina na HZT.Naskoro razbrah za ewentualno le4enie s bilki ili homeopatiq.Molq kojto znae ne6to po wyprosa da dade mnenie,tyj kato trqbva da izbera wariant,a neznam koi 6te e efektiwniq.Blagodarq wi predwaritelno Hug

Momi4eta,molq Vi pomagajte sys saveti.
W4era posetih endokrinolojkata.Izsledwan mi e AMH,koeto e pokazatelno za menopauzata.Dnes posetih homeopatka I bilkar.Syvsem se obyrkah ve4e.Molq ako imate nableniq ,da komentirate!

# 654
Zdraweite!

Momi4eta,molq Vi pomagajte sys saveti.
W4era posetih endokrinolojkata.Izsledwan mi e AMH,koeto e pokazatelno za menopauzata.Dnes posetih homeopatka I bilkar.Syvsem se obyrkah ve4e.Molq ako imate nableniq ,da komentirate!

Моля, пишете на български.

# 655
  • по пътеката
на  30 си е  сигурно адско да си в менопауза! откакто съм все по-настъпателно ставам зле, последно ми се пукат капиляри около коляното, стои подуто и на бабунки! дебелея ,а съм силно намалила храната, не ми се полу4ава с диета, пия доста лекарства и добавки ,които искат хапване след това или по време на вземането! ако не хапна нещо ми става зле! за  окосмяването ,моят мъж се хили всеки път като вика ,4е дядо коледа може да си вземе пенсията и да ходи да си плацика краката на бахамите! тук си правят  епилация със захар и лимон, не знам дали има връзка ,но тази традиция на местните може да ми докарва пове4е космаци и на нео4аквани места!на моменти ми идва да си хвана епилатора и директно! не пия нищо за меното, малко добавки, но те пове4е касаят тиродната и кр.захар! 

# 656
За втори път ми се случва, за последните 4 месеца, да ми идва отново на 12 ден след началото на цикъла. Досега не съм имала никакви проблеми с дължина и редовност на цикъла, от пубертета насам. Предишният път ходих на гинеколог, не видя нищо-  кисти, миоми, няма нищо. Според лекарката е възможно да е било киста, която е предизвикала промяната в цикъла.
Цитонамазките са наред.

При положение, че идва на 12ти ден - имам проблем с прогестерона, нали момичета? На 38 години съм.

# 657
Да, с прогестерона.
Не ти ли изписа нещо?

# 658
Да, с прогестерона.
Не ти ли изписа нещо?

Не. Каза ми, че сам ще се регулира и така и стана. Сега обаче отново ми идва на 12ти ден Rolling Eyes

Пък и аз не знам доколко е безопасно вече на тази възраст да се пие дуфастон, нали това изписват обикновено. Лекарката беше онкогинеколог.

# 659
Не е нормално да ти идва на 12 ден.
Но едва ли ще се регулира сам.
По-добре иди при друг гинеколог.
За Дуфастон - ами не е опасно, даже и на далеч по-късна възраст се изписва.
Или Оргаметрил, или Примолут-нор, все прогестеронови препарати.

Мери, на теб появи ли ти се цикъла?

Общи условия

Активация на акаунт