Какво правят жените в менопаузата, когато... 4

• 156 796
  • 779
  •   1
Отговори
# 660
  • Другата България
Все прогестеронови, ама.... Stop.
Да, още преди две седмици.
Сега пак съм на Ям-а.

# 661
  • Другата България
Пак съм аз.
Ходих на преглед. smile3511
И сега съм тотално объркана.
Разправяла съм ви за моята киста, която ту я има ту я няма, и така над 10 години. След цикъл я няма - тоест, фоликулярна. Но, на десния яйчник преди 20 години имах дермоидна, беше се усукала около него и започнала да гние, и заради това отстраниха и яйчник, и тръба.
Сега на прегледа гинеколожката отново ooooh! видя киста на левия, но понеже нямам редовен цикъл твърди, че не е фоликулярна, а дермоидна и трябва да я махам. Пуснах туморен маркер, след малко отивам за резултата, но тя е категорична. 5 см. била. Иначе шийката ми е като на 20 годишна - така каза, взе цито, но там и аз съм сигурна, че всичко ще е ок. Лигавицата на матката каза, че е ...забравих, но личало, че цикълът е отсъстващ. Не ѝ обяснявах за Дивия Ям, че от него ми идваше една година, че пак го пия, но ми изписа Фемовита, за нервността уж. newsm78 Някой пил ли го е туй чудо? Предложи ми да предизвикаме цикъл с хормони Sick, за да видим ще я има ли после /кистата/, отказах ѝ. И сега се чудя да търся ли след Нова година някой някъде да ме оперира, да си стоя ли така, да отида ли пак ако ми дойде и този месец, изобщо какво да правя?
Приемам съвети всякакви и за това някой оперирал ли се е лапароскопски. И къде.
Само не Плевен, 2 хилки излишни нямам.

# 662
  • София
Д-р Калчев, Клиника Малинов?

# 663
  • Другата България
Засега сондирам, ако стигна до там не знам защо искам да е в Токуда......
Като цена как е?

# 664
  • София
Цените ги има уебсайта, аз съм правила там само оперативна хистероскопия (изрязвахме полип), беше 850 лв. с включени всички предоперативни изследвания и микробиологии.

# 665
Мери, в Токуда не може ли да си с направление?

# 666
  • Другата България
Предполагам, че да, ама да стигна дотам. Tired

# 667
Ще стигнеш, аз бих избрала без колебание Токуда.

# 668
И все пак, нека отново продължа с моята ОДИСЕЯ,но на Български! Пък може този път някой да ми отговори . Благодаря предварително , за което !
В момента съм на 30г. и вече трима ендокринолози потвърждават диагнозата менопауза. Това , с което трябва да продължа според тях е ХЗТ с Фемостон 2/10.
След година опити за забременяване се установи ,че имам изчерпан яйчников резерв - бях на 24г. Последва инвитро с донорски яйциклетки-успешно за щастие ! Hug
След като родих 6 месеца нямах цикъл.Отидох при местен гиниколог,тъй като нямах възможност да посетя отново инвитро центъра ,предписа ми Ясмин- противозачатъчни. Така съм ги пила с цел регулиране на цикъла 3,6г. До миналия месец когато установих,че имам окосмяване по лицето. Посетих ендокринолог, който директно ми каза ,че трябва да изчакаме 1 месец да се изчистя от Ясмина и на чист фон да се направи  изследване за ЛХ и ФСХ и също ,че трябва да се установи в какъв стадии на остеопороза съм. #Crazy Лутайки се два месеца вече по лекари ,билкари и хомеопати,съм пред нервен срив, а окосмяването се увеличава.
Установи се ,че нямам остеопороза,но док.не е съгласна и продължава да твърди ,че имам .
Почнала съм с хомеопатия и билки,но не ми дават гаранция,а в същото време са и обидени,че не им се доверявам на 100 %. Лечението ще продължи от 3-6 месеца,а аз не знам дъли имам такова време ,за да не се окосмя повече. Лекарите твърдят , а и хомеопатката , че окосмяването се дължи на хипофункцията на яйчничите и намаленото количество естроген. АМХ-също е показателен за менопаузата.
Моля Ви за съдействие !
Ако някой е запознат с такъв тип лечения,моля да остави коментар,както и ако има такива ,които са на Фемостон 2/10.Знам,че избора един,но не знам кой е правилния! Praynig
Чувствам се депресирана и непълноценна ,а в същото време съм майка(това за което най-много съм си мечтала) и трябва да полагам адекватни грижи-децата ме усещат и ме питат защо плача и съм тъжна...
Очаквам съдействие ,благодаря Ви!

# 669
  • Добрич
Сигурна ли си, че естрогена е намален? Би трябвало да е намален прогестерона и на фона на неговите нива, естрогенът да преобладава.

Скрит текст:
В нашето семейство сме привърженици на хомеопатията и сме доволни от нея. /0т 2007 год./ Обаче знам, че трябва да случиш на "точния" хомеопат.

Последните месеци, опитвам да регулирам обилните течове /само течовете/ с хомеопатия и има подобрение. То си ми е ясно, че като е задебеляла лигавицата на матката, заради по-ниския прогестерон, ще има по-големи съсиреци и съответно по-големи течове. Но все пак, поне да са по-поносими

Позитивните утвърждения помагат и при депресия.

# 670
N_V аз съм пила фемостон ,но чесно казано незнам какво да ти кажа.Пих го защото годините ми бяха малко ,на 37 бях.А убежденията са ми против хормоните.При мен протече мнооого зле с нервите и чесно казано фемостона не ми помогна.А лекарите казват пиеш ХЗТ и си живееш живота.Да ама при мене не.Пих го година и осем месеца,а го спрах заради киста на гърдата.
За окосмаванито не знам нищо,просто ти трябва много добър ендокринолот.В България ли си?

# 671
Да, в България съм-Бургас.Но, тъй като съм се убедила,че нямаме добри специалисти в града ,посетих трима ендокринолози-Плевен,Варна,София,които са единодушни.Да ,също съм на мнение,че ХЗТ едва ли ще ми помогне на психиката. Прогестерон не съм изследвала. На кой ден се прави изследването? Изследвах си пролактина и естрадиола.Аз също се опитвам от скоро да лекувам децата с хомеопатия,но не знам доколко е приложима в моя случай,тъй като е нехарактерен за такава възраст.Предвид ,че противозачатъчните също се водят един вид ХЗТ и се окосмих,приемайки ясмин .В такъв случай с фемостон 2/10 ,дъли има гаранция,че ще спре окосмяването,се питам аз.
Това което е при мен в случая е по-гъст и тъмен мъх в областта на бакенбардите и челюстта.
Интересното е ,че ХЗТ не е съпоставима с лазерната епилация ,тъй като може да се получи пигментация. А и трябва да се подстрижат косъмчетата или да се обръснат ooooh!това вече не бих  понесла това няма ли да провокира и другите косъмчета ,които са в покой да растат. Косъмчетата са светли и не се знае дали ще се повлиат.За лазер са около 8 процедури-по една месец средно,което ще рече ,че преди лятото няма какда успея.Четох за електрепилацията също ,но и тя крие рискове-ако не побаднеш при добър козметик може да се получат петна. Има ли някой, който да е ползвал тези процедури .Ако някой ходи на елекроепилация с игла,моля да сподели как е .И ако знае някой добър  в тази област за в Бургас.
Мислех си също за изрусяване с кислородна вода,но според дерматоложката ще пораснат по-дълги.Вие какво мислите?
Благодаря Ви за отговорите момичета !  bouquet

# 672
  • София
N_V,  Пигментация след лазерна епилация става само ако не се ползва добра слънцезащита поне 2 седм. след процедурата. Да хване зимата и е идеално за процедури. Сега още има слънце и не е много желателно. Ако спазваш указанията няма от какво да се страхуваш.

Елктроепилацията е друго нещо. Остават малки ранички от иглата и въпреки антибиотичните пудри почти винаги се появяват възпаления и има риск от белези в последствие. Без значение, кой прави процедурата -винаги имам възпаления. За болката изобщо не говоря.

Кислородната вода прави космите рижи, не точно руси.Но това сигурно зависи и от цвета на косъма. Не засилва растежа, но това са методи от соц време. За мен си е тоживелица.

Прогестерон се мери на 22-23 д от мц при 28 цикъл.

# 673
Аз също съм се подлагала на електроепилация, но никога не съм имала белези от иглата. Може би, защото кожата ми не е толкова нежна. Болката е търпима. За лазерната епилация съм чувала, че не се прави през лятото, защото се образуват пигментни петна.

# 674
neba-Благодаря! Знаеш ли дали ХЗТ  е противопоказателна с лазерната епилация. Една от докторките ми каза , че има опастност дори и от възпаление на лимните възли,които са разположени в тази част на лицето и ми препоръча кола маска,тъй като след като съм щяла да започна с фемостон 2/10 процеса ще се стопира и те няма да растат.Как мислите?

skela,кистата на гърдата от фемостона ли се провокира при теб? В момента как си ? Приемаш ли нещо,което да замести фемостона или билки някакви?

Pipi , електроепилацията по лицето ли е била при теб. Трябва ли косъмчетата да се третират в такъв случай преди това-да се режат или бръснат,както и да не се обезцветяват?Прави ли се подръжка след това и наистина ли не се появавт на същото място.Някъде бях чела,че поради топлинното въздействие се провокира растежа на космите,които са в близост и са в покой.Може ли да ми дадеш по-конкретна информация,Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт