Какво правят жените в менопаузата, когато... 4

• 156 795
  • 779
  •   1
Отговори
# 675
  • София
neba-Благодаря! Знаеш ли дали ХЗТ  е противопоказателна с лазерната епилация. Една от докторките ми каза , че има опастност дори и от възпаление на лимните възли,които са разположени в тази част на лицето и ми препоръча кола маска,тъй като след като съм щяла да започна с фемостон 2/10 процеса ще се стопира и те няма да растат.Как мислите?

Според мен ако има някакви противопоказания от лазерна епилация те нямат нищо общо с ХЗТ. Всички имаме лимфни възли. От друга страна всички продуцираме полови хормони. Лазерът произвежда светлина,която образно казано "сварява" фоликула на косъма. Изобщо не виждам отношение към ХЗТ. За мен лично ХЗТ е доста драстично и не толкова безобидно вмешателство в организма. Действително са ми опадвали косми от противозачатъчни, но пък съм получавала тежки гъбични инфекции и съм напълнявала много. Моя приятелка нямаще цикъл година и половина след спиране на противозачатъчни и тръгна по психолози и психиатри.Психиката и се срина тотално от този хормонален колапс. За рисковете от предозиране с естроген даже и не искам да говоря.

Всеки обачее в правото си сам да си решава на база на някакви знания и усещания.

# 676
При хормонални проблеми е много вероятно, след лазерната епилация космите да израстат наново. При фотоепилацията-също.

# 677
Според мен ако има някакви противопоказания от лазерна епилация те нямат нищо общо с ХЗТ. Всички имаме лимфни възли. От друга страна всички продуцираме полови хормони. Лазерът произвежда светлина,която образно казано "сварява" фоликула на косъма. Изобщо не виждам отношение към ХЗТ. За мен лично ХЗТ е доста драстично и не толкова безобидно вмешателство в организма. Действително са ми опадвали косми от противозачатъчни, но пък съм получавала тежки гъбични инфекции и съм напълнявала много. Моя приятелка нямаще цикъл година и половина след спиране на противозачатъчни и тръгна по психолози и психиатри.Психиката и се срина тотално от този хормонален колапс. За рисковете от предозиране с естроген даже и не искам да говоря.

Всеки обачее в правото си сам да си решава на база на някакви знания и усещания.
[/quote]
Проблема при мен  е ,че резултатите от изследванията са показатени за изчерпан яйчников резерв. От там намалена функция на яйчниците и ниско ниво на естрогена,съответно окосмяване по лицето. Знам,че хормоните и в частност естрогена е доста рисково и драстично,затова и започнах с хомеопатия и билки .При проява на здрав разум обаче, знам че няма как да си възтановя яйчниковия резерв-Вие как мислите?Както единия от докторите се изрази :"Чувал съм, че присаждат яйчници някъде" и "Ти от сух парцал ,вода стискал ли си"-ето с тези изрази ми се налага да се боря и да продължа да живея заради децата си...
Именно заради тях искам да продължа живота си ,но що годе здрава-за да бъда полезна , а не в тежаст както за тях ,така и за съпруга си ,който не зная докога ще ме издържи...
Като например една от лекарките се изрази,че :"яйчниците са ми като на 60 г.баба и да на бабите понякога им растяло брада".Предвид вагиналната сухота и невъзможността да удовлетвря мъжа си -да ,аз запчнах да се възприемам като баба,нищо че съм на 30г.
Според докторите ХЗТ е варианта , с който трябва да продължа за напред -можело и 10-15г.при следене  и редовни профилактични прегледи с цел предотвратяване на злокачествени заболявания.При прочит на листовката ,ми се струва доста рисково. И тримата лекари,при които бях са единодушни,че ползите при мен са по-големи от рисковете.
Да,обаче ,не мога да го взема това решение ...
Оказва се ,че аз съм от този 1% от жените с такава аномалия .От къде да знам,че няма да съм и от %-та с противопоказания в листовката?
Казват ми" пий си хапа и си гледай живота",но до кога така ? И после пак накъде ?
От друга страна моя позната ,която ги пие казва : може да живея 10 г.,но да ги изживея качествено кат човек"
Знам само ,че не се чувствам добре! Депресирана съм и не знам докога така с това окосмяване!
Искам да повярвам,че хомеопатията е спасението и това е  нещото ,което ще ме излекува,но и там като попитах дали имам шанс-лекарката се обиди и каза,че това било унизително за нея-едва ли не,че се съмнявам.
Билкаря пък ми вкара диагноза,че имам кисти на яйчниците #Cussing out
Такова нещо няма как да не ми беше открито досега,предвид всички изследвания и прегледи no
Та,кой е правилния път,някой от вас знае ли ?
Моля ви за съдействие ,ако някой знае нещо по въпроса или има личен опит с: фемостон 2/10-като ХЗТ,хомеопатия,билки и отстраняване на окосмяване по лицето.
Някой запознат ли е дали чая от мента или гьозум , наистина помага за намаляне на окосмяването?
Моля Ви, дайте ми съвет-как да продължа!
Блаодаря Ви за дадените  коментари ,както и за тези,за които Ви моля да получа!

# 678
  • София
N_V, искрено ти съчувствам за това, което преживяваш.
Нямам опит с ХЗТ и Фемостон.
На твое място не бих рискувала с ХЗТ.
За окосмяването бих ти препоръчала качествен салон с фото или лазерна епилация. Вършат чудеса.
За вагиналната сухота може да ползвате лубриканти.
И нещо леко антидепресивно вземи - консултирай се с ЛЛ. Радвай се на живота и гони черните мисли от главата си. На твоята възраст има и жени с отстранени репрод. органи по мед. причини.
При това не пречи да пробваш и хомеопатията.

# 679
С тези проблеми много трудно ще се радва на живота  Confused Аз съм с хормонално-зависим рак и по принцип съм много категорично против ХЗТ, но не и на 30г възраст. На 30г. да нямаш нормален сексуален живот, да ти опада косата и да се окосмяваш, освен всички останали "екстри" на менопаузата (остеопороза, вълни и пр...) за мен би било непоносимо и не бих се примирила Sad

Тоя билкар как точно позна че имаш киста, че не мога да си го представя  Shocked Мисля че си го е измислил, първо. И второ дори и да имаш киста на яйчника, това не е опасно и не е причина за никой от проблемите ти.

# 680

Скрит текст:
Проблема при мен  е ,че резултатите от изследванията са показатени за изчерпан яйчников резерв. От там намалена функция на яйчниците и ниско ниво на естрогена,съответно окосмяване по лицето. Знам,че хормоните и в частност естрогена е доста рисково и драстично,затова и започнах с хомеопатия и билки .При проява на здрав разум обаче, знам че няма как да си възтановя яйчниковия резерв-Вие как мислите?Както единия от докторите се изрази :"Чувал съм, че присаждат яйчници някъде" и "Ти от сух парцал ,вода стискал ли си"-ето с тези изрази ми се налага да се боря и да продължа да живея заради децата си...
Именно заради тях искам да продължа живота си ,но що годе здрава-за да бъда полезна , а не в тежаст както за тях ,така и за съпруга си ,който не зная докога ще ме издържи...
Като например една от лекарките се изрази,че :"яйчниците са ми като на 60 г.баба и да на бабите понякога им растяло брада".Предвид вагиналната сухота и невъзможността да удовлетвря мъжа си -да ,аз запчнах да се възприемам като баба,нищо че съм на 30г.
Според докторите ХЗТ е варианта , с който трябва да продължа за напред -можело и 10-15г.при следене  и редовни профилактични прегледи с цел предотвратяване на злокачествени заболявания.При прочит на листовката ,ми се струва доста рисково. И тримата лекари,при които бях са единодушни,че ползите при мен са по-големи от рисковете.
Да,обаче ,не мога да го взема това решение ...
Оказва се ,че аз съм от този 1% от жените с такава аномалия .От къде да знам,че няма да съм и от %-та с противопоказания в листовката?
Казват ми" пий си хапа и си гледай живота",но до кога така ? И после пак накъде ?
От друга страна моя позната ,която ги пие казва : може да живея 10 г.,но да ги изживея качествено кат човек"
Знам само ,че не се чувствам добре! Депресирана съм и не знам докога така с това окосмяване!
Искам да повярвам,че хомеопатията е спасението и това е  нещото ,което ще ме излекува,но и там като попитах дали имам шанс-лекарката се обиди и каза,че това било унизително за нея-едва ли не,че се съмнявам.
Билкаря пък ми вкара диагноза,че имам кисти на яйчниците #Cussing out
Такова нещо няма как да не ми беше открито досега,предвид всички изследвания и прегледи no
Та,кой е правилния път,някой от вас знае ли ?
Моля ви за съдействие ,ако някой знае нещо по въпроса или има личен опит с: фемостон 2/10-като ХЗТ,хомеопатия,билки и отстраняване на окосмяване по лицето.
Някой запознат ли е дали чая от мента или гьозум , наистина помага за намаляне на окосмяването?
Моля Ви, дайте ми съвет-как да продължа!
Блаодаря Ви за дадените  коментари ,както и за тези,за които Ви моля да получа!
[/quote]
Пиша с уточнението, че не чета темата редовно (прекалено се пише за хапчета, ХЗТ, лекарства и т.н., а аз не ги одобрявам, та си спестявам четенето    Laughing  ).
И ще пиша мааалко "встрани" от темата ти.Т.е., опит с лекарства нямам.
Мисля обаче, че прекалено много се вживяваш.О.к., ранна менопауза.Не е приятно, но и не е болка за умиране.Много хора живеят с далеч по-сложни проблеми, и здравословни, и лични, и житейски.
Явно си по-чувствителна, та затова направо си се "хвърлила" в депресията.Затова, съвет 1:намери си добър, качествен психолог, който не е фен на "бързите рецепти".
Съвет 2:намери си качествен хомеопат.И не защото ще те излекува (от какво всъщност очакваш излекуване?ти не си болна, просто определен етап от живота на всички жени те е споходил по-рано от очакваното), а защото ще ти даде така наречения "плацебо" ефект, т.е., когато човек вярва, че прави най-доброто за себе си, това е 50 % от "лечението".
Съвет 3:насочи вторачването си в нещо друго, дете/работа/хоби/мъж/други интереси.Нека менопаузата и несъвършенствата й заемат не повече от 10% от времето ти.Повярвай, не заслужава повече, а камо ли цялото ти внимание, нерви и ядове.
Съвет 4:всеки новопоявил се проблем решавай на момента и оставяй зад гърба си.
За окосмяването бих ти препоръчала качествен салон с фото или лазерна епилация. Вършат чудеса.
За вагиналната сухота може да ползвате лубриканти.
И нещо леко антидепресивно вземи - консултирай се с ЛЛ. Радвай се на живота и гони черните мисли от главата си. На твоята възраст има и жени с отстранени репрод. органи по мед. причини.
При това не пречи да пробваш и хомеопатията.
Добри предложения.     Peace

А това
Цитат
Според докторите ХЗТ е варианта , с който трябва да продължа за напред -можело и 10-15г.при следене  и редовни профилактични прегледи с цел предотвратяване на злокачествени заболявания.
ми звучи като ....
Профилактичните прегледи няма да предотвратят онкологично заболяване.  
Могат да го хванат в по-ранен стадий, но не виждам как биха го предотвратили.
Лекарите просто гледат да си продават хаповете.
И доколкото аз знам (не претендирам, че информацията ми е вярна), ХЗТ се изписва на жени, които нямат никаква ракова обремененост.Т.е., в рода им няма раково болни до 2-3 поколения назад.
Един болен/починал от рак да има, ХЗТ не се препоръчва.

# 681
  • Другата България
Краси, с цялото ми уважение точно на тази жена можеше да спестиш дежурните си проповеди за силата на духа и това как трябва да сме над нещата. Жената е на 30, не е като теб на 50, и ясно каза, че иска нормален живот, за който описаното от теб просто няма как да ѝ помогне, именно защото космите от силата на духа няма да опадат. Tired Stop
Как не се усещаш, просто се чудя. Едно и също, всеки път. Има моменти, в които обаче ако няма какво друго да кажеш, просто можеш да подминеш.
Психолог? Жената ако има излишни пари по - добре за лазерна епилация да ги похарчи, отколкото за психолог, психологът в този случай изобщо няма да помогне.
Може да съм малко рязка, и знам, че пак ще го изкараш на лична основа, но ако си ме чела аз мисля като теб, просто има моменти, в които намилането на едни и същи неща идват в повече.
И доколкото аз знам (не претендирам, че информацията ми е вярна), ХЗТ се изписва на жени, които нямат никаква ракова обремененост.Т.е., в рода им няма раково болни до 2-3 поколения назад.
Един болен/починал от рак да има, ХЗТ не се препоръчва.
Такива семейства няма. Просто няма. Ракът е вече като грип, за съжаление.
Никога, ама никога досега при изписване на хормони нито един лекар не ме е питал имам ли раково болни в семейството.

# 682
Контролните прегледи няма да предотвратят рака, ако въобще се появи, но с тях ще се намери навреме и ще се лекува. Когато е навреме хванат се лекува успешно. Честно казано, не съм предполагала, че някога ще го кажа, но в такъв тежък случай бих предпочела ХЗТ ooooh! Нейното не е обикновена менопауза, има и тежко окосмяване и косопад, което може би е и признак на висок тестостерон.

# 683
  • София
N_V, първо много ме заболя от думити на лекарите ти. Сякаш на мен го казаха и ми се сви сърцето. От опит знам,че гинеколозите са едни от най-циничните лекари, но това преминава всички граници. Лекарят трябва да лекува и с думи, такива констатации могат да разболеят човек. Не бих ходила при такива специалисти.

Поразсъждавах над казуса ти и ако наистина ти трябват женски хормони, то нека да са от естествен произход. За естроген ето добавки от растителен произход : червена детелина, черен кохош, женско биле, мака, соеви изофлавони, хмел, ленено семе, вечерна иглика... За прогестерон : див ямс или прегестеронов крем от див ямс или соя. Това би бил моят подход. Попрочети и прецени дали би било добре за теб. Нищо не ти пречи да пробваш преди да прибегнеш към ок. Гинеколозите са навътре в ок, но не и в природните добавки.

Колкото до влаг. сухота - при д-р Оз препоръчват зехтин като естествен лубрикант.

За кола маска на лицето- изобщо да не пробваш. Кола маска на лицето е отживелица от соц време.
Може би ще комбинираш козметика и орален прием. Като казах,че са ми опадвали косми-то е било от краката, не от лицето. Изобщо не знам дали нежеланото лицево окосмяване с еповлиява, не и от моя опит.

И обърни внимание на душата си, отдели си време за нещата ,които те радват.  Децата и мъжът могат за малко и без теб. Трябва да си здрава отвътре за да даваш опора и спокойствие на семейството си.

# 684
Тази лекция е точно като за нас : Вътре се обяснява как подсъзнанието , програмирано с негативни мисли съкращава животът ни от 150 г. до към 70...
Но повече подробности във  филма .

https://www.youtube.com/watch?v=NaeJMVxEGV0
Георгий Сидоров. Выход из матрицы и управление подсознанием

# 685
Здравейте, момичета ! Stop
Много Ви благодаря за съветите !
Вече втора седмица съм на хомеопатия , а за втори път съм на биоалтернативна терапия .Пия и билките,които не знам доколко и дали помагат.
В понеделник ще посетя козметичка за електролиза с игла(2-3)косъма на мустака ,за които направих грешката преди това да ги оскубя и сега са по-тъмни и твърди.
Космите в областта на бакенбардите са тънки и гъсти ,а в основата са светли и не знам доколко ще се повлиаят от лазерната епилация , но мисля да пробвам-видими са и нямам избор. Лошото е че разпростират и по скулите,бузите и в близост до устата-тъмен мъх.
Някой знае ли дали след като бъдат премахнати ще никнат пак след това-та нали косъма бива унищожен в основата ? Sad
Опитвам се да съм оптимистично настроена,но като погледна в огледалото и ми става тъжно и страшно.
А , бях хубава жена...
Както и да е, няма да се оплаквам!
Мисля да опитам известно време така с биоалтернативната терапия,билките и хомеопатията . Ако вида,че няма ефект май ще трябва да се предам и да започна с ХЗТ.
Ако някой е запознат с алтернативна терапия,биосеанси-нека да даде мнение .
За лазерната епилация ме притеснява това ,че  трябва да се подстрижат или бръснат преди това(за което съм твърдо против).Знаете ли дали това ,което ще се подстриже няма да се стимулира да расте.
Тъй като пих Витамин Д скоро, а се оказа противопоказно с лазера (за да не се пигментирам),ще изчакам още няколко дни и най-веротно ще се подложа.

# 686
  • София
N_V не се притеснявай от лазерната епилация. За съжаление е дълъг процес. При мен с навлизането на менопаузата, окосмяването по лицето се увеличи. Правя лазерна епилация на цяло лице от 2 години. Имам 14 процедури. Косъмчета са намалели, но някак си растат по видими. Сега ходя през 2 месеца. Есента и зимата е по-хубаво да се прави, за щото няма силно слънце и се избягва пигментацията на кожата.

# 687
  • Пловдив
Здравейте,
 ходих тези дни на профилактичен преглед ( със  цитонамазка ,още чакам резултата).
Нямам оплакване,пия си ремифимин,но лекаря  който прави прегледа се  опитваше да ме убеди,че трябва да ми направят абразио-кюртаж.Това било най-сигурното изследване(можело и веднага,ако не съм закусвала)
Може и да е прав,но така настоятелно  препоръчвана процедура ме кара да съм предпазлива....
Дали пък това не е начин да се усвоят пари по клинична пътека?За тях може да е ежедневие за мен е процедура  под упойка?Правили са ми преди 3 години,но тогава имах проблеми.Сега -не!
Мисля да изчакам резултатите Thinking

# 688
На матката ли ще е това абразио?
И защо, без оплаквания?

# 689
  • Пловдив
На матката ли ще е това абразио?
И защо, без оплаквания?
Защото,цитонамазка  не било толкова  сигурно  изследване,а като вземели материал   при абразиото  било по качественно .
Според мен  идеята им е "пари по клинична пътека" , не е нормално да предложат веднага да го направят  ,ако не съм закусвала)кръвни изследвания  ,абразио и след 2-часа съм свободна  според тях)
Благодарих, казах че ще помисля и си тръгнах.Не са некомпетентни ,защото е АГ  болница.

Общи условия

Активация на акаунт