Какво правят жените в менопаузата, когато... 4

• 156 691
  • 779
  •   1
Отговори
# 705
Благодаря! bouquet
От Весела съм с много лоши спомени...

# 706
Попаднах на тази статия
http://www.bgbilka.com/2585/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BE/
Просо – всичко за тази супер храна (Топ свойства и рецепти)

Оказва се , че билката птиче просо помага при обилни кръвоизливи в менопаузата

# 707
  • София
Привет! Simple Smile
Няма да мрънкам този път, а ще се похваля: от 3 месеца пия Мирифемин
главно заради топлите вълни и нервността, и съм доста доволна. Топлото значително
намаля и като честота, и като интензивност. Раздразнителността полека-лека отшумява
(или аз свиквам да не й се поддавам), безсънието също почти изчезна.

Беше ме сполетяла внезапна и силна болка в единия лакът и след четене и проучване,
а и по съвет на личната док, започнах да пия Реставит Макс - почти два месеца вече,
и болката намаля. Е, вратът и дясното коляно не спират да си ме болят, но не силно и не
постоянно.

За сметка на всички тези положителни резултати обаче на моменти нямам никакво, ама хич
никакво желание за разни закачки Embarassed
За протокола - от една година съм с пълна хистеректомия, на 45 почти. Инак се чувствам
добре, колкото по съм заета с различни дейности, толкова повече не мисля за новото си състояние,
за топлото и прочее.

Рапорт даден Grinning

# 708
Една друга тема ме подсети да питам - някой от вас пила ли е люцерна или сминдух за качване на естрогена ( под каква форма - чай, таблетки) и има ли отзиви? Безобидни билки ли са или може да докара проблеми ( например рак)?

Последна редакция: нд, 13 дек 2015, 19:43 от y_em

# 709
А защо ти е да си качваш естрогена?

# 710
А защо ти е да си качваш естрогена?

Мисля, че е нисък. Преди 1 година беше близо до долната граница, сега ми се струва, че още е паднал.

# 711
Аз съм пила вит.К2, в който имаше и червена люцерна, но мисля следващият да е без такава, че не искам да си качвам естрогена.

# 712
Растението червена детелина (Trifolium pratense), което е включено в някои препарати за менопауза, е съвсем различно от растението люцерна (Medicago sativa). Внимавайте какво пишете, че ще вземете да отровите някого така.  Laughing
Нямам предвид, че люцерната е отровна, но ме притеснява лекотата, с която се дават погрешни съвети.

# 713
А кой е дал съвет?

# 714
Вместо да се заяждаш, по-добре си редактирай поста, а?
Не съветваш, добре, съгласна съм. Заблуждаваш.

# 715
Аз пак не разбрах кое да си взема - детелина или люцерна или стават и двете.

В интернет информация много, но искам да знам от първа ръка, от някой, който вече е пил това.

Как' Сийка, спокойно, стават грешки понякога.

# 716
Червената детелина се използва като билка. С люцерна хранят животните.
Червена детелина:

Люцерна:

Двете растения си приличат и затова много хора ги бъркат. Няма лошо. Ама в тема за здравословни проблеми е добре да се проверява информацията, нали? (Има и бяла детелина (Trifolium repens), с която не съветват да се хранят морски свинчета, как се отразява на хората - не знам. Но едва ли притежава ползите на червената детелина.)
Между другото, така и така стана дума, листата на магданоза и бучиниша много си приличат. Ама едното е подправка, другото е... доста отровно растение. Ако сте чували как е умрял Сократ - точно с отвара от бучиниш.
Та ще ви замоля, оперирайте малко по-внимателно с термините и растенията, да не стане някой сакатлък.  Peace

Последна редакция: нд, 13 дек 2015, 20:24 от Как` Сийка

# 717
Да, объркала съм люцерната с детелина.
 Заяждаш се по скоро ти, и ако обичаш не ми нареждай.

# 718
Добре, извинявай. Коя съм аз да нареждам кой какво да пасе?  Rolling Eyes

# 719
Коя съм аз да нареждам кой какво да пасе?  Rolling Eyes
Каква любезност! Това звучи като подигравка с хората пишещи в темата, и проблемите им.

Общи условия

Активация на акаунт