Какво правят жените в менопаузата, когато... 4

• 156 905
  • 779
  •   1
Отговори
# 240
Милтана, нямам представа, но има една много хубава книга за билките на Мария Требен, има я и в нета. В нея подробно е описано коя билка за какво и как се пие.

# 241
Milittana, ето за копривата
Скрит текст:
Защо си решила да ги смесваш?

# 242
Ми де да знам и аз - тук прочетох, че някой пие чай от тези три билки и били полезни за тоя период....но може да е ставало въпрос, че се редуват чайовете. То и без това копривата само се запарва, а другите две се варят. Май ще ги пия отделно. Но си взех листа от коприва, не разбрах дали листа или корени е по-добре.

# 243
То и без това копривата само се запарва, а другите две се варят.
И другите само се запарват:
http://atanas.mipa-bg.com/herbs/neven.html
http://atanas.mipa-bg.com/herbs/ravnetz.html

# 244
Ами те се приготвяли по един и същ начин. Благодаря за разясненията.

# 245
  • София
Здравейте, аз бях писала, че пия трите билки.Вече два месеца и имам леко облекчение от вълните

http://www.plovdivmedia.com/7410.html

https://beautyraw.wordpress.com/2014/09/07/%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D0%BD/

# 246
Милтана, нямам представа, но има една много хубава книга за билките на Мария Требен, има я и в нета. В нея подробно е описано коя билка за какво и как се пие.
Здравейте, а някакви опитани вече билки за хормонален дисбаланс? Peace

# 247
  • София
За набавяне на калция дали е достатъчно сутрин по 1  лъжица сусамов тахан?

# 248
Скрит текст:
сега се прибирам и сядам на компютъра и чета какво сте писали. да ви отговоря защо смятам, че трябва да пия нещо. в последните месеци ми се появяват постоянно някакви проблеми в тялото. след цялото обикаляне по доктори накрая извода беше, че трябва да пия хормони, за да ги балансирам и от там да се оправят нещата. да кажа какво имама. имах сърбеж в ушите - оказаха се гъбички и така през през известно време мажа с крем да облекчи сърбежа. на темето на главата имах сърбеж пак и мисле,че е пърхот или онези малки животинки - оказа се себорея и така специален шампоан и през ден фпръскване на специален лосион и понамаля сърбежа. на очите увеличих диоптъра с 1 за малко повече от година. на лявото рамо и плешка болки и така през седмица на масаж за облекчаване. на десния лакът болки такива, че като си мия зъбите и стискам четката ме боли ръката - ходене по лекари ортопеди и физиотерапия и кални бани. жлъчката извадиха преди няколко години имаше камъни, а сега малко камъче се появи и в бъбрека. лека нещо си там на черния дроб. появи се киста ва десния яйчник. и накрая имам разширени вени под коляното. за нощните изпотявания те са нещо катомежду другото.
всеки ден то е мазане за едно, мазане за друго. не работя, за да имам някакви ядове. и от болките в дясната ръка ми каза, че само с инжекции се оправя, а ма те били кортико незнам си и не били полезни е не сложих си 3 по една седмица. мина ми ръката, себореята, гъбичките в ушите лявата плешка. олекна ми.

и сега вече нищо не пия, ама нищо не се мажа, единственото нещо което е да изстисквам по 1 лимон и си го сипвам с едно шише вода и това пия цял ден. алкализирвам се. това е. та и тези хормони, ако не трябва и няма да ги пия. поне кистата да махна и ще карам по инерцията така съм решила.

май пак бая пописах, дано не съм прекалила
Rosi явно ти е тежък период  Simple Smile и аз съм си слагала веднъж от тези инжекции - за лакътя. Казаха ми после, че не само "не са полезни" , а били вредни и не се препоръчват повече от 2-3 макс за целия живот на човек, не знам колко е вярно. Кистата на яйчника пречи ли ти нещо? И аз имам една от година и повече, но те не са опасни нали? Защо ще я махаш? Цяла операция на яйчник за една киста.... не си заслужава да се мъчиш, мисля.

# 249
Здравейте, а някакви опитани вече билки за хормонален дисбаланс? Peace
Специално за това не съм пила нищо билково.

# 250
  • Бургас
Фри аз няма да махам с операция кистата, тя засега намалява - гледана е на ехограф.

Но да се похваля на всички, чувствам се прекрасно. Намалих стойностите на кръвното и днес за първи ден съм 120 на 80. Глава не ме боли. Нямам мигренозни пристъпи. Не ме подпира черния дроб. Ама защо е това. Една приятелка ми каза, че в нашия град веднъж на седмица идва един лекар, който преглежда особено с един компютър и слушалки. Тя ходила и беше много доволна. Аз отидох разбира се, защото търсех отдавна някой да ме прегледа комплексно. Нямам да разказвам подробно, защото прегледа беше без малко около 1 час. Предписа ми хомеопатични лекарства съобразени с това което показва компютъра и това което споделих. Вече 1 седмица откакто ги пия. Другия месец ще ходя на контролен преглед. Сега чакам и цикъла да видя как ще е. Не мога да пиша тук име, за да не е реклама, но намерих своето лечение и съм доволна.

За изкуствените хормони беше голям противник, и ми изписа Див Ямс. Каза да го пия от 1 до 14 ден на цикъла.

Това е. Прегръдки за всички от мен.

# 251
Нямам кой знае какъв опит с хомеопатични лекарства, но те не действат ли с натрупване?
Само за една седмица подобни резултати?    newsm78

# 252
  • Другата България

За изкуствените хормони беше голям противник, и ми изписа Див Ямс. Каза да го пия от 1 до 14 ден на цикъла.

newsm10 newsm44 smile3521

# 253
  • Бургас
Аз никога не съм се лекувала с хомеопатия, нито пък някой от моето семейство.
Факт е, че се чувствам по-добре. Внушение ли е, ама не съм оня лошо гледащ "парцал" и при това мокър нощно време.

# 254
  • Добрич
Нямам кой знае какъв опит с хомеопатични лекарства, но те не действат ли с натрупване?
Само за една седмица подобни резултати?    newsm78

От години у дома се лекуваме с хомеопатия. Определено ги предпочитаме пред традиционните медикаменти. Стига да улучиш точния хомеопат, а той  - точния препарат.

Хомеопатичните препарати са силно разредени, до толкова, че практически в тях почти не се съдържа от веществото. Колкото по-голямо е подобието, толкова по-разреден е препарата. /Примерно 200 СН е по-разреден от 30 СН./ Има значение  енергизирането.

Общи условия

Активация на акаунт