Какво правят жените в менопаузата, когато... 4

• 156 904
  • 779
  •   2
Отговори
# 465
  • Другата България
За костите и ставите предполагам.

# 466
# 467
За костите, ставите и тн. е много полезно да се пие костен бульон, и да се консумират хрущяли и разни подобни като крачета ,уши и др.

# 468
  • Добрич
В магазините за подправки съм виждала насипен желатин.

# 469
Виждам по назад е писано за фламексин като медикамент за болки в ставите.

Фламексина е само временно обезболяващо както примерно аулина, нимезила. Той не лекува ставни болки принципно. Повече от една седмица не е препоръчително да се пие получават се вредни натрупвания, за това и го направиха с рецепта преди няколко години да не може всеки да си го купува когато иска. Той е по скоро за спешна инцидентна помощ така да се каже, до като измисли човек как по трайно да си лекува болките в ставите.

Когато аз се рових за медикаменти за болки в ставите ми направи впечатление че има много доволни хора от Остеомуув/Ostemove и то само от една опаковка.
Аз нямам някакви супер спешни болки в ставите.......а и в момента взимам един друг колаген предназначен по скоро за кожа/коса, и няма как да се взимат едновременно два колагенови препарата.
Та за това още не съм опитала Остеомуув, но коментарите ме впечатлиха мисля след два месеца да го опитам...до колкото ми стана ясно е както за сравнително сериозни болки така и за профилактика.

# 470

Фламексина е само временно обезболяващо както примерно аулина, нимезила. Той не лекува ставни болки принципно. Повече от една седмица не е препоръчително да се пие получават се вредни натрупвания, за това и го направиха с рецепта преди няколко години да не може всеки да си го купува когато иска. Той е по скоро за спешна инцидентна помощ така да се каже, до като измисли човек как по трайно да си лекува болките в ставите.

Има ли изобщо такъв начин?    Laughing   Освен изкуствените стави?
Мое мнение:едно нещо "счупи" ли се в тялото, после вече няма излекуване, а само обезболяване, поддържане и евентуално (при добро попадение на лекарство) забавяне на болестта.

# 471
 Love! това е доста философско твърдение  Simple Smile и аз съм на мнение, че нещо "счупи ли се" вече не е същото, колкото и да се "лепи". И не само в тялото - и в живота, и във връзките с хората и в природата.
Обаче все пак в случая - "Поддържане" - като поддържане в приемливо, безболезнено и безпроблемно състояние за мен лично е напълно ОК.
Аз например съм излекувана от някои неща - възли на щит. жлеза - сега не пия никакви лекарства, също и някакъв радикулит- схващаха ми се 3 пръста на лявата ръка от възпаление на някакъв нерв - сега няма нищо.
Точно започнах да чета една книга на Ерик Сигал - Лекари, започва с лекцията на един преподавател в медицински университет - казва, че имало лек само за 26 болести от хилядите съществуващи, всичко останало е надежди и очаквания (не цитирам точно)  Grinning

# 472

Има ли изобщо такъв начин?    Laughing   Освен изкуствените стави?
Мое мнение:едно нещо "счупи" ли се в тялото, после вече няма излекуване, а само обезболяване, поддържане и евентуално (при добро попадение на лекарство) забавяне на болестта.

Не съм писала за винаги и трайно, .....а по трайно от фламексина и от други средства.
Фламексина е аналогично когато човек го боли зъба от кариес и изпие един аулин/аналгин да му мине болката без да се извършва някакво съществено лечение.

Болки в ставите не означава непременно счупване, това са само част от ставните болки при които е ясно че нещата клонят по скоро към операции най разнообразни, и стабилизиращи импланти и системи.

Не всеки ставен проблем е за операция, дори понякога изобщо не става въпрос за каквото и да счупване или дехидратация/износване, а само за възпаление.....тук няма никакви индикации за операция. Перфектни стави не може да има, все пак човек с всяка изминала година старее и всичко се износва.
Но има средства които да лекуват поне възпалението и да лекуват или поддържат износване до средно тежка форма. А и никой не знае с какви последствия ще излезе от една операция, това е все пак риск и трябва да е добре обмислен.

# 473
Ами, аз точно това имам предвид.Че каквото и да е лекарство няма да възстанови болната става до първоначалното й здраво състояние, а просто ще обезболява/поддържа работата на ставата, забавя прогресията на болестта.
Love! това е доста философско твърдение  Simple Smile и аз съм на мнение, че нещо "счупи ли се" вече не е същото, колкото и да се "лепи". И не само в тялото - и в живота, и във връзките с хората и в природата.
Аз например съм излекувана от някои неща - възли на щит. жлеза - сега не пия никакви лекарства, също и някакъв радикулит- схващаха ми се 3 пръста на лявата ръка от възпаление на някакъв нерв - сега няма нищо.
ВЪзможно е, не отричам.
Но тези ти болни органи вече са един вид "белязани" от болест, т.е., никога няма да бъдат здрави като преди да се разболеят.И при някакъв срив в имунната система, те първи ще се сринат.
Или, иначе казано, всеки веднъж заболял орган/система, макар и приемани за "излекувани" от медицината, остават променени и слабо място в тялото.Което първо се предава при проблем, защото вече е било болно и е уязвимо.
Не мога да си заложа живота на това твърдение, чела съм го някъде, но намирам логика в него.

# 474
  • оттам, откъдето започва България
Искам само да уточня, че не ми се случва често да се схващам в кръста, но единственото, което ми помага и то почти на деня, е фламексина. Не съм казвала, че лекува. Той просто е за възпаления. На мен ми е пределно ясно, че веднъж като почнат тези заболявания няма какво да ги оправи. Всичко е временно облекчаващо, но като работещ човек и то ежедневно на стол, съм много доволна от тези прахчета. Аз не можех да се движа няколко дни и когато ми ги казаха и си изпих още първата доза веднага почуствах облекчение. Не искам да ангажирам никой с това, но го казвам, защото знам какво е да си сгънат на две и то на години, които не предполагат това. Споделям го, за да може всеки да си реши, когато има проблем, да пробва.  Peace Не съм лекар, пациент съм в случая.

# 475
  • София
Дълго отсъствах, но вече съм на линия.

Засягате темата с болките в ставите, от която за жалост към доста засегната.
Съветът ми е да си уточните диагнозата при компетентен лекар-ревматолог или травматолог, преди да купувате каквито и да е препарати.
Болката ни е приятел, дава ни сигнал за проблем и трябва да търсим решението му. Обезболяването не лекува, а само маскира проблемите. Пре адекванто лечение болката изчезва.

Артрозните проблеми се поддържат добре с хондропротектори- глюкозамин,хондроитин, МСМ,колаген, хиалуронова киселина. Вече 15 год поддържам вторична коксартроза. Доната не е най-добрият препарат. Назад в темата вечего  обсъждахме.

Възпалинелните проблеми, артрити, ревматизъм искат друг лечение.
Въпроснаат група от НСПВС (фламексин и др) която обсъждахте е само за краткосрочно ползнане и е доста опасна. Обаче масово се изписва. Дори да се вземат инхибитори на протонната помпа(нексиум и др), които намаляват киселинността в стомаха и дразненията и усложненията от НСПВС -пак може да си докарате проблем. От опит-при мен предизвикваше такъв неописуем глад (до 10 филии хляб) и почнах да качвам кг. Спрах ги и аз бях до тук с тях.

Минах на дяволски нокът, зеленоуста мида  и пиаскледин.Последното ми го предписа ревматолог, но се взима поне 1 год преди да даде резултати.  Бозвелия, рибено масло, куркума са други алтернативи на НСПВС.

Ревматоложката каза, че жени с понижена функция на щитовидната получават неизменно ставни проблеми. Слабата щитовидна също влияе на забравянето. С това не съм се справила. В постове си ме описахте.

За остеопорозата също се дискутираше назад в темата.

Уточнете диагнозата си при лекар преди да почнете самолечение. С точна диагноза имате шанс да намерите вашето лечение.

# 476
  • Варна
Здравейте. Преди време писах в темата. Следя ви редовно.  На 45г. съм, с остеопороза, болки в ставите, не мога да спя по гръб от болки и т.н. От август месец започнах да карам колело всяка сутрин по 10- 15км. Започнах да ходя на спининг 2,3 пъти в седмицата. Чувствам се много по добре. След тренировка абсолютно всичко по мен е мокро. Не пия лекарства, само вит.Д, но стойноста му е намаляла в сравнение с миналата година.  Mr. GreenОктомври съм на ендокринолог.

# 477
Моите болки в ставите изчезнаха след като започнах да пия вит.Д. Преди това имах чувството, че ми забиват горещи игли. Ревматолозите така и не откриха да ми има нещо.  Rolling Eyes

# 478
Милтана, нямам представа, но има една много хубава книга за билките на Мария Требен, има я и в нета. В нея подробно е описано коя билка за какво и как се пие.
Здравейте, а някакви опитани вече билки за хормонален дисбаланс? Peace
Специално за това не съм пила нищо билково.
Благодаря ти. Peace А някой друг да знае и да е ползвал такива билки? Confused

# 479
Съншайн, най-често съм чела, че се препоръчва бял равнец.

Ето тук има някаква рецепта за горещи вълни и нощно изпотяване при менопауза, но до колко действа, не зная.
http://www.lekar.bg/2015/04/25/%D0%B1%D1%8F%D0%BB-%D1%80%D0%B0%D … 0%BD%D0%B5%D1%86/

Общи условия

Активация на акаунт