Какво правят жените в менопаузата, когато... 4

• 156 850
  • 779
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Аз пия бял равнец,невен и коприва от няколко месеца и мога да кажа,че при мен има ефект особено с горещите вълни

# 481
  • Бургас
Здравейте, искам да ви споделя, че вчера си правих изследвания на хормоните - Progesteron и Estradiol. Писах преди около месец и нещо, че започнах хомеопатично лечение и пия Див Ямс от 1 до 14 ден на МЦ. Коментирахме тук периода на пиене на тези добавка и хомеопатията. Резултата е следния - Изследванията ги правих и през м.Май на 22 ден от МЦ и сега пак на 22 ден, за да са сравними. Правих ги в една и съща лаборатория, за да са пак адекватни.
1 хормон - стойностите трябва да са между 5.3 - 86.0 месец Май - 0,36 месец Септември 13,43
2 хормон - стойностите трябва да са между 161 - 774 месец Май - 1739 месец Септември 376,0

Това е при мен резултата. Нямам нощно изпотяване. МЦ вече не е на 22 дни, а на 23 или до 25 дни.

Ходих и на контролен преглед и сега продължавам още 2 месеца. Чакам да ми дойде цикъла и след него ще ходя на "вътрешен видеозон", за да видя и за кистата на яйчника.

Успокоих се, като видях резултатите бях повече от доволна.

# 482
  • Другата България
Това е само от Дивия Ям?
Браво, знаех си, че съм на прав път ако е така.
А, видях и хомеопатия....би ли споделила какво и как?

Може и на ЛС.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2015, 17:20 от Merri_An

# 483
Аз пия бял равнец,невен и коприва от няколко месеца и мога да кажа,че при мен има ефект особено с горещите вълни

Аз се опитвах да пия бял равнец, но получих запек. Възможно ли е да е от него?

# 484

Аз се опитвах да пия бял равнец, но получих запек. Възможно ли е да е от него?

Според мен, не.
Аз съм пила доста време бял равнец, не съм имала такъв проблем.
Но пък си излекувах гастрита успешно, като вторичен ефект. Peace

Роси, а ФСХ не изследваш ли?
И на кой ден са ти тези хормони?

Защото на мен по повод на хистероскопията ми бях пуснали ФСХ и естрадиол, ФСХ ми е към 9, не ми се търси сега епикризата, но естрадиола ми е 3000! Crazy
Обаче това беше на 7 ден.
Не знам долколко са релевантни тези резултати?

# 485
  • Бургас
Изследванията ги правих и първия, и втория път в един и същи ден - 22 от МЦ

На документа, който получих пише и стойностите, като е упоменато

Progesteron
Фоликулярна фаза 0,6 - 4,7
Лутеална фаза 5,3 - 86,0
Овулационен пик 2,40 - 9,4
Менопауза 0,30 - 2,50
Мъже 0,7 - 4,3
Бременност - тук пише за всяко тримесечие

Estradiol
Фоликулярна фаза 46 - 607
Лутеална фаза 161 - 774
Менопауза 18р4 - 201
Бременност ...
Момичета 22 - 99,1
Момчета 18,4 - 73,4

Писах подробно, защото е важен момента на цикъла кога се изследват и какви са стойностите.

# 486
  • Бургас
Реших в отделен пост да споделя какво пия като хомеопатия, като искам предварително да уточня, че ги пия след преглед при лекар, който прецени какво, колко и кога да пия

Вечер от 9 до 11 часа през половин час, като преди първия прием 30 минути нищо не си пил и ял
Luteinum 5 ch - по 5 гранули дневно вечер
Sanguinaria canadensis - 15 ch - по 5 гранули дневно вечер
Folliculinum 15 ch - по 10 гранули веднъж седмично

Сутрин на гладно
Arnica montana 9 ch
Ignatia amara 9 ch
Belladonna 9 ch
по 2 гранули слагам в 100 мл вода и ги разклащам около 10 - 15 пъти и след това се изпива само водата

Това е.

Пак искам да кажа, че за всеки е индивидуално. Аз не мога да препоръчам на никой да ползва моята рецепта, защото се притеснявам. Само я споделям.

# 487
Не си била при класически хомеопат, нали?

# 488
  • Бургас
Desi.67 аз за първи път отивам при хомеопат и за първи път се лекувам така. Не знам какво прави класическия, защото съм вярвала в "другата" медицина. Ако имаш коментар какъвто и да е ще съм доволна да разбера, пиши дори и негативен.

# 489
Не си била при класически хомеопат, нали?

Точно това  очаквах след публикуването на хомеопатичната рецепта, ....да се включи някой привърженик на класическата хомеопатия и да завие в посока че боаронската хомеопатия не е истинската демек не върши работа.

rosi_030, няма да задълбавам какво е моето мнение за така наречените класическа и боаронска хомеопатия, ако не знаеш между тези два вида хомеопатии образно казано има така да се каже война.

Ако си решила да пробваш хомеопатия не се връзвай на никакави приказки за истинска неистинска, ефективна неефективна хомеопатия. Ако искаш опитай и двете и след това си състави мнение как стоят нещата, не се подвеждай по чужди мнения.

# 490
Нито съм хомеопат, нито съм се канила да давам оценки. Направи ми впечатление, че има няколко хл и това беше причината да попитам.
rosi_030, аз също съм се лекувала при хомеопат и харесвам нежната медицина. Също и билковите препарати Simple Smile

# 491
Нито съм хомеопат, нито съм се канила да давам оценки. Направи ми впечатление, че има няколко хл и това беше причината да попитам.
rosi_030, аз също съм се лекувала при хомеопат и харесвам нежната медицина. Също и билковите препарати Simple Smile

Не е нужно човек да е хомеопат за да има мнение относно разграничилите се категории класическа и боаронска хомеопатия. Или мнение относно ефективността на хомеопатията изобщо.

Аз също видях че има няколко хомеопатични лекарства, но не ми е хрумвало да насочвам/загатвам за така наречената "истинска хомеопатия".

# 492
Дами, хомеопатията се обсъжда в подфорум "Алтернативна медицина".

# 493
Дами, хомеопатията се обсъжда в подфорум "Алтернативна медицина".

Аз не съм усетила в тази тема хомеопатията да се обсъжда повече, от колкото други категории свързани с менопаузата като ставни проблеми, напълняване,  депресии и всякакви неразположения и телесни промени.

Изказах мнение че за мен е неоснователно да се всяват съмнения относно приложението на гореизложената хомеопатична рецепта, което приложение е вече в действие.

# 494
  • Бургас
Да си призная честно след тези дискусии тук разбрах, че имало и в хомеопатия 2 вида. Аз съм ви споделяла и друг път, че за няколко месеца получих проблеми в няколко независими системи в организма си. Просто исках да ви споделя как си помогнах.

Благодаря ви, момичета за коментарите и мненията, защото чувствам вашата подкрепа и аз също съм готова да подкрепя някой, ако има нужда.

Общи условия

Активация на акаунт