Какво правят жените в менопаузата, когато... 4

• 156 894
  • 779
  •   1
Отговори
# 540
Мери, аз също не си мажа гърдите, защото нямам проблем с тях.
Мажа си корема и вътрешната страна на ръцете.
Но нали спореха доста дами с мен, че това е изкуствено получен прогестерон и не е добре да се приемат такива хормони.
Не ми се търси сега дебата. Wink

# 541
Чаят и на мен ми стана много интересен, но не съм го ползвала. Щях да търся инфо за съствните билки, но не ми остана време. Ще го направя днес. По не ми харесва това, че трябва да го поръчам, явно го няма в директна продажба.
А може ли да споделите как се справяте с гъбичките.  Аз не се сетих да си пусна микробиология на годишния преглед и сега ме е яд.
Прогестеронов крем могат да ползват и жени в менопауза. Поне според Д-р Джон Лии.

# 542
Смятам, че прогестероновият крем е вреден. Това са си изкуствени хормони, които се намесват грубо в ендокринната система, независимо дали като таблетки през устата или като мазане под формата на крем. Може да има странични ефекти.
Растителен прогестерон, безвреден, е билката бял имел, а също - див ямс.

# 543
  • София
За скъсения цикъл: аз последните месеци стигнах 18-20 дена, оказа се полип (отстраниха го миналия понеделник), с размери - височина 1 см, ширина (основа) - 3 см. Вижда се с УЗД при добър съвременен ултразвук (не съм убедена, че такъв се ползва извън АРТ клиниките) - така че ако за скъсен цикъл (това е също проблем с цикъла) ви изписват противозачатъчни, сменете гинеколога.

# 544
Смятам, че прогестероновият крем е вреден. Това са си изкуствени хормони, които се намесват грубо в ендокринната система, независимо дали като таблетки през устата или като мазане под формата на крем. Може да има странични ефекти.
Растителен прогестерон, безвреден, е билката бял имел, а също - див ямс.

И аз съм на същото мнение. Ползвах прогестеронов крем от iherb основно произведен от соя - на 3-тия месец ми излязоха много пъпки и ми дойде на 18-тия ден. Между другото след около 3 месеца си направих изследване на щитовидната и Т4 ми беше на долната граница, а ТСХ на горната. После разбрах, че соята е вреди на щитовидната жлеза....

Цитат
За скъсения цикъл: аз последните месеци стигнах 18-20 дена, оказа се полип (отстраниха го миналия понеделник), с размери - височина 1 см, ширина (основа) - 3 см. Вижда се с УЗД при добър съвременен ултразвук (не съм убедена, че такъв се ползва извън АРТ клиниките) - така че ако за скъсен цикъл (това е също проблем с цикъла) ви изписват противозачатъчни, сменете гинеколога.

Sharky, какъв е този УЗД и какво означава АРТ клиника ( за пръв път чувам подобен израз)? Миналата година ходих на гинеколког точно заради скъсения цикъл и онзи ми каза, че имам полип 4х9мм. Изчаках месец и отидох на друг, той не видя абсолютно нищо. Доверих се на втория (той е и по-добър специалист). Не знам с какъв ехограф са ме гледали и двата пъти, но и двете клиники имат родилни отделения и са най-добрите в града.
Оттогава си карам така - през 18-23 дни. Смятам, че съм в перименопауза. Дали пък не са ме объркали и да съм с полип, вече не знам какво да мисля  #Crazy

Скрит текст:
Онзи първия ме прегледа по време на цикъл, с недобре изчистена лигавица и може да е видял всичко, доколкото знам подобни диагнози се поставят на 5-10 чист ден.

Съжалявам, че се отплесвам извън темата, няма отделна за перименопауза, а и тук има доста съфорумки с опит  Peace

Последна редакция: вт, 13 окт 2015, 10:22 от y_em

# 545
  • София
ART = Artificial reproductive Technologies (инвитро клиники).
УЗД = ултразвукова диагностика

На мен на утразвука ми се видя колко "стърчи" полипа, а колко е бил широк се вижда (на снимките) едва при отстраняването му.

За свой срам трябва да си призная, че започнах да чета какво са полипите, как се получават, какви са симтомите и т.н. едва след отстраняването, е, ускореният цикъл и цапането преди началото на мензиса (аз си запах 2 години от 4 до 7 дни преди цикъл) са едни от симптомите, а аз си го обяснявах това запане с ниски стойности на прогестерона заради възрастта (аз след 4 месеца ставам на 49).

# 546
И аз съм на същото мнение. Ползвах прогестеронов крем от iherb основно произведен от соя - на 3-тия месец ми излязоха много пъпки и ми дойде на 18-тия ден. Между другото след около 3 месеца си направих изследване на щитовидната и Т4 ми беше на долната граница, а ТСХ на горната. После разбрах, че соята е вреди на щитовидната жлеза....
Взе ли някакви марки за щитовидната?
Аз започвам да се замислям, че при мен 14-18 дневният цикъл който ме мъчеше по едно време, е точно заради щитовидната. Известно време след като се появи този проблем, се оказа, че отново са ми разбутани хормоните и започнах лекарства. Сега си пия Тирозола и всичко е на 6, идва ми редовно на 28 дена  Shocked

Миналата година ходих на гинеколког точно заради скъсения цикъл и онзи ми каза, че имам полип 4х9мм. Изчаках месец и отидох на друг, той не видя абсолютно нищо. Доверих се на втория (той е и по-добър специалист). Не знам с какъв ехограф са ме гледали и двата пъти, но и двете клиники имат родилни отделения и са най-добрите в града.
Оттогава си карам така - през 18-23 дни. Смятам, че съм в перименопауза. Дали пък не са ме объркали и да съм с полип, вече не знам какво да мисля  #Crazy
Онзи първия ме прегледа по време на цикъл, с недобре изчистена лигавица и може да е видял всичко, доколкото знам подобни диагнози се поставят на 5-10 чист ден.
Не винаги полипа се вижда на ехограф, поне моят никой не го видя, разбра се след като ми направиха кюретаж.

# 547
Соята е естроген, не знам как може да има прогестеронов крем от соя. Полипите също се получават от липса на прогестерон.
Белият имел действа регулиращо на хормоналната система, но трябва да се пият по две чаши на ден. Сутрин и вечер. Не е точно прогестерон, мисля си, че са някакви аминокиселини.

Последна редакция: вт, 13 окт 2015, 10:56 от Desi.67

# 548
Sharky, аз нямам зацапване, нито е по-обилен просто е скъсен. Нямам намерение отново да посещавам някакви гинеколози, писна ми от тях.
Скрит текст:
В темата за хроничен цистит вече 2 дами се оплакват, че са получили цистит след преглед при гинеколог

Lemy,
Скрит текст:
пия селен от 2 седмици, витамин Д и се мажа с магнезиев гел. Декември ще изследвам отново. Значи при теб наистина е от щитовидната щом ти се урегулира от хормона..... При мен причината трябва да е друга. Аз нямах проблем с щитовидната миналата година, а от 3 години със скъсен цикъл  newsm78Ти имаше ли симптоми за полипа?

Desi, не знам кое от какво се произвежда, но това пишеше на опаковката - соя.

Последна редакция: вт, 13 окт 2015, 11:02 от y_em

# 549
y_em,
Скрит текст:
един път ми дойде на 14-тия ден, след няколко месеца цикъла взе да става по-продължителен, и накрая съвсем отказа да спре, дори и след оргаметрил и децинон, та последва кюретаж. Но дълго време преди това нямах симптоми.
Ендокринолог гледа ли те, той ли те остави само на добавки?

# 550
Май нищо не бива да ме изненадва вече. В тази индустрия, дето уж са полезните натурални лекове, ми се струва, че  се навъдиха всякакви. Вече и става трябва да внимаваме. Отново стигам до извода, че си трябват хора, които са проучвали нещата задълбочено.

# 551
  • Добрич
Чаят и на мен ми стана много интересен, но не съм го ползвала. Щях да търся инфо за съствните билки, но не ми остана време. Ще го направя днес. По не ми харесва това, че трябва да го поръчам, явно го няма в директна продажба.
....

Това намерих в нета:

Цитат
Съдържание: asparagus racemosus (Шатавари), withania somnifera (Ашваганда) , glycyrrhiza glabra (Женско биле) . Asparagus racemosus подпомага здравословното функциониране на женската полова система. Намалява симптомите на менопаузата и трудностите след хистеректомия. Регулира редовността на менструалния цикъл и успокоява раздразнителността и нервността. Withania somnifera засилва устойчивостта на стрес и помага за поддържане на умствения баланс

Билката Ашваганда е напълно безопасна, но не се препоръчва при страдащи от повишено ниво на желязо в кръвта, от хипертиоризъм (заболяване на щитовидната жлеза), както и по време на бременност.

На прави ми впечатление, че някои от билките ги има и в чая за онкологично лечение.

# 552
Момичета...в златна възраст....един съвет от мен /след разговор с ендокриноложката.....когато ту го има, ту го няма, имаме проблем с хормони, хипофизи и т.н.т.....внимавайте, защото в такива моменти може да се случи...бременност! Щях да падна, когато ендокриноложката ме предупреди и тогава се сетих, че преди мноооого години имах колежка, чийто син беше 4 месеца по-малък от внучката й! Peace

# 553
на мен това ми се случи на 42 години  ooooh!

# 554
на мен това ми се случи на 42 години  ooooh!
Фри, и какво стана?

Общи условия

Активация на акаунт