Какво правят жените в менопаузата, когато... 4

• 156 876
  • 779
  •   1
Отговори
# 585
Ммда, срещу 250 лв.   Laughing

# 586
  • Другата България
 Tired Е аз под "пратиха" реших, че са ти дали талон от касата...то с пари всеки може.

# 587
И аз искам да ме пратят на нещо, различно от рентген.
Действам по въпроса. Peace

Мери, аз имам дълъг опит с разни ставни проблеми - рамо, лакет, кръст, мелбек изобщо не ми действа, даже инжекции са ми слагали.
Милгамата е за храненето на нерва, но ако е притиснат, няма ефект. Невробекса е много слаб.

Чудя се сега да си слагам ли свещичка Профенид или не? newsm78
Ако не сложа, може да ме отпусне крака, но кръста ще ме заболи много... Cry

# 588
  • На брега на реката
Дева,
Аз си мисля, че имаш прещипан нерв и от това е проблема. Докато не го освободят, няма как да мине. Лекарствата само потушават болката. Съпругът ми беше така, но има една лекарка, която е физиотерапевт /и мануален терапевт/ и тя го "оправя", при такъв проблем. Тя обаче е в Мездра. Потърси такъв специалист.  Ако искаш мога да ти дам телефона й на лични, работи със здравна каса.

# 589
Скрит текст:
Преди месец ми се схвана врата, много силни болки и невъзможност да си завъртя главата в никаква посока, плюс главоболие.
Ходих на невролог, изписа ми лекарства по стандартната схема - Профинид, Мидокалм и Милгама Н.
Уж малко ме отпусна, но далеч под очакванията ми.
От миналата неделя ме схвана кръста, след като чистих с прахосмукачката.
Ама сериозно! ooooh!
Почнах Волтарен, че го имах вкъщи. Милгамата не съм я спирала изобщо.
Плюс, че се мажа с магнезиевия гел.
Обаче ми се появи нова екстра - започна да ми контрахира бедрения мускул на десния крак, с адски болки... smile3514
Спрях Волтарена.
Кракът спря да се схваща, но пак ме стегна кръста! Shocked
От снощи пак започнах Профинид, днес уж бях по-добре, обаче пак чистих и десният ми крак се схвана отново! Shocked Shocked Shocked Най-лошото е, че сега изобщо не ме отпуска!

Къде да ходя, кажете??? smile3518
На йога.
За всякакви ставни, мускулни и схващащи болки най-доброто "лекарство" е йогата.

За нервите аз пия Мента,глог, валериан.С натрупване при мен има ефект против истерясването.

# 590
Момичета, някоя от вас може ли да ми препоръча някакви...каквито и да  са - билкови, небилкови ...неща за нервност, тревожност, депресивни състояния, абе за откачация?  Laughing
Не точно, разбира се, но горе - долу?
Не знам дали е от това - както казах, трети месец съм без цикъл, досега не ми се е случвало, но от няколко дни аз самата не мога да се понасям, всичко и всички ме дразнят, нервна съм постоянно, за абсолютни простотии изпадам в истерия, реве ми се, сдухано ми е....
Аз бях много доволна от ремотив - билково е и ми подейства на втория ден при няколкоседмична депресия и подобна история....
Ако разбира се нямаш проблем с хиперфункция на щитовидната жлеза и аритмия?

Чела съм, че милгамата трябва да се взима продължително време- тя действително е комплекс витамини, но има лечебно действие, а не е просто "добавка". На мен ми помогна за изтръпване и спазми на ръката - било радикулит - шипове..... заедно с някакво л-во, което не помня как се казваше (нещо с А...).

# 591
Дева,
Аз си мисля, че имаш прещипан нерв и от това е проблема. Докато не го освободят, няма как да мине. Лекарствата само потушават болката. Съпругът ми беше така, но има една лекарка, която е физиотерапевт /и мануален терапевт/ и тя го "оправя", при такъв проблем. Тя обаче е в Мездра. Потърси такъв специалист.  Ако искаш мога да ти дам телефона й на лични, работи със здравна каса.

Тъкмо при такава лекарка отивам сега. Peace
Неведнъж ме е спасявала, за различни проблеми.
Цялото семейство сме "абонирани" за нея.
Стискайте палци! Hug

# 592
  • Добрич
Момичета, някоя от вас може ли да ми препоръча някакви...каквито и да  са - билкови, небилкови ...неща за нервност, тревожност, депресивни състояния, абе за откачация?  Laughing
Скрит текст:
Не точно, разбира се, но горе - долу?
Не знам дали е от това - както казах, трети месец съм без цикъл, досега не ми се е случвало, но от няколко дни аз самата не мога да се понасям, всичко и всички ме дразнят, нервна съм постоянно, за абсолютни простотии изпадам в истерия, реве ми се, сдухано ми е....терор е над близките ми, това ме тормози най - вече.
Ще се консултирам и с лекаря, но няма да мога да отида идващата седмица, затова ми се иска ако някой е "минал през нещо подобно" да сподели опит. Tired
Егати и случая! smile3514 smile3511

Успокоителен чай на Селибиум.

Многократно прилаган от мен. От години го ползвам при необходимост и гледам да не оставам у дома без него, че не го продават на всяка аптека. Много съм доволна. Още на втория ден ефектът се усеща. Препоръчвала съм го поне на 5-6 човека и всички те също са доволни. Пие се два пъти на ден след храна /не зная защо в сайта пише преди хранене/. Няколко пъти съм правила и на съпруга си серии от по един месец, за да му "позастопоря" малко нервите. Препоръчвала съм го и на хора, с предписани антидепресанти. Предимството му е, че няма страничните ефекти на лекарствата.

Говоря точно за този чай. В аптеките като го нямат са ми предлагали други чайове, но не съм купувала.

# 593
За дискова херния и за всякакви проблеми с възпалени нерви прочетете за discus compositum.
Това са хомеопатични инджекции,но преди 2години не се продаваха в България,ние ги купихме от Германия.Разфасофката за хора е 2.2мл.Страшно много помогнаха на мъжа ми който е с доказана на ЯМР дискова херния.В България не беше разрешен инжекционния разтвор,та за това ги нямаше в аптеките.Прочетете ги  в нета има страшно много инфо за тях,че нямам време сега да търся.Лекарите също ги знаят,но защо не ги изписват или поне не насочват хората къде да ги търсят незнам.А са безвредни и ,ако не помогнат няма да навредят.

# 594
  • София
Моят цикъл дойде и ме изненада след 3м.То е малко псевдоцикъл, само цапа, но много добре ми се отрази. Бях се подула и имах болезнени зърна. Изпъпчих се. Като дойде всичко се успокои и спадна.  Чудя се дали не ми дойде от дивия ямс. На 3 ден дойде.

Връщам малко лентата назад. Имах неприятни вълни и ги укротих с черен кохош. След като ми липсва цикъл 4м накрая ми  дойде цикъл и реших да спра добавката. Уви вълните се върнаха с пълна сила. Почнах го и пак и пак влязох в норма. Пробвах и хомеопатичната му версия, но не ми действа. После взех и комбиниран хомеопатичен препарат, и от него нямах ефект. Съжалих, че не взех черния кохош с мен на почивката си. През цялото време бях с вълни и съм простинала нощем, получих едно схващане на мускул. Мъчих се повече от 2 седмици докато се оправя. Сега пак съм на черен кохош, но мисля,че той определено ми вдигна естрогена (поне според симптомите ми). Сега добавям и див ямс на капсули за баланс. Прогестероновите кремове ги раздадох на приятелки. Чудя се за 6м дали ще се натрупа достатъчно за да го спра за почивка и с какво да го заместя (без соеви продукти и витекс,че са ми противопоказани)
За сега явно цикълът ми почива 3-4м, по-нататък ще видим как ще я караме. Казах ли,че напълнях? Да не почвам тази тема...Поздрави!

# 595
  • Другата България
Тоест, пиеш ги двете и смяташ, че от тях ти е дошъл цикъла? При мен досега винаги се получаваше от Ямса, последно обаче - не. Пих го месец и го спрях...но смятам пак да го започна.

# 596
Неба, моят цикъл се пръкна отново след година и 1 месец отсъствие, без да съм пила нищо. Седмици преди да дойде, гърдите ми бяха като напомпани със силикон  Shocked в чудо се бях видяла - едно напрежение, една нервност. След като тихо и кротко 10 дни се оттече/слава Богу, без съсиреци и кръвоизливи/ се завърнаха и топлите вълни.  #Cussing out Е, търпими са, не е като миналото лято, когато се потях като прасе, но е неприятно. Сега съм решила нищо да не пия, да видим до къде ще я докарам. 

# 597
Аз да се похваля, че съм ремонтирана и наместена. bouquet
Да е жива и здрава лекарката! newsm51

Сега малко почивка и след седмица - физиотерапия. Peace

# 598
Ремифемина е Блек кокош от продаваните тук лекарствени средства. Моя позната беше много доволна от него, а има фамилна обремененост от рак на гърдата. Точно поради тази причина и е изписан ремифемин. Просто инфо давам за някой, който не може да си открие Блек кохош.

# 599

neba, това с пълнеенето да не те притеснява. Нормално е. Аз цял живот съм на диети. В един момент започнах да пълнея и никакви диети не помагаха. /хашимото и пролактином/.От 1 г. всички хормони са ми в норма. Отслабнах с повече от 10 кг. някак неусетно. Е, разделно хранене/но не строго/ и движение. Синът ми се занимава с такива работи и ми казва какво да ям. Цикъл -чат-пат, но си го има. Дори обувките-до преди повече от година носех №40/41/ботуши. Сега сам с 39/даже влязах в едни мокасини №38.Оказва се, че съм се пълнила с вода. Така че, момичета, не се шашкайте. И това е част от женските екстри. Ако започнете да пълнеете в "нашата възраст" не се отчайвайте и не започвайте диети. Няма да повлияят, но ще се оправите. Просто това е етап! Peace

Общи условия

Активация на акаунт