Бременни мами 2015 от Пловдив

• 51 498
  • 734
  •   1
Отговори
# 630
Нощници съм виждала само в подлеза на Тримонциум( това е единствения магазин за бременни, който знам). Но си мисля, че една по-свободна пижама тип "прегърни ме" пак би свършила работа.
Svetlita, ти си рискова бременност по всичко, което казваш(години, Rh фактор и мъртъв плод...съжалявам, за което) Нормално е да си задаваш много въпроси и да си притеснена. Но така или иначе, имаш едно здраво дете родено преди това, това пък е плюс за теб и дава наклон за нещата да са добре. И това да се притесняваме ни е вродено. По-добре да сме подготвени за най-лошото, но да стане най-доброто, отколкото обратното.....но все пак ако успеем да запазим една "здравословна" граница на притеснения( Макар да имаме поводи и причини)....най-малкото защото, всяка една емоция е свързана с различни биохимични процеси в тялото ни, която неимоверно се отразява на нас и на бебето. За това бих ти казала така, направи това, което ще ти донесе спокойствие Simple Smile Дори ако това е да смениш лекаря си или да отидеш някъде за те прегледат на частно. Слушай инстинкта си! Хората са склонни да опитват какви ли не "щуротии", ако мислиш, че ще помогне дори може да прочетеш някоя книга за пренатално възпитание, за положителна нагласа, как да предизвикаме късмета, да се съобразиш с фън шуй и т.н... Simple Smile Давайте смело момичета, ако мислите, че нещо може да ви накара да се чувствате по-добре!

# 631
# 632
  • Пловдив
Момичета, аз за първата си бременност си взех ношници от магазин за 1лв. Единствено гледах да са с много копчета отпред ,за да е удобно за кърмене. Според мен няма смисъл да давате излишни средтва за тях,особенно като знам как вечно бях с петна първите дни в болницата...

# 633
Елиза, честита ртожба! Много здраве и бързо възстановяване!

Джони, мерси.

Хариста, благодаря за препоръките. Това за бъза не го знаех. Моят лекар не го взима при сърце. Уж ми гледа резултата, пък един път не се е обадил, да каже така и така. Когато бях пред анемия, ми казаха опитай с храна, но никакви съвети по-конкретни. Та сама съм се ровила в интрнет да се информирам.

Момичета, тези които родихте особено, я кажете ходихте ли на проследяване на тонове и от кога? Моят следящ е Джипито и ме вика чак след месец, има си една акушерка и тя с една слушалка от едно време пусна едно ухо на корема. Тъй като се чували много ясно, решиха да му пишат ритъм на бебо 140.  newsm78 Мислите ли, че това е от значение или не е важно?
защо джипито ти следи бременноста?? Не ти ли даде направление .А за следенето на тоновете последните 2 седмици даве някой следят само ако преносваш,но ти си рискова бременност и може да си ги изискаш тези  неща

# 634
Днес някой ходи ли на деня на отворените врати в Окръжна болница? Как мина?

# 635
Днес някой ходи ли на деня на отворените врати в Окръжна болница? Как мина?
Да аз ходих. Една млада акушерка ( за съжаление не й запомних фамилията) ни разведе по отделенията. Беше много любезна, отговаряше на всичките ни въпроси.  Обиколката продължи малко повече от час. Това, което ми направи впечатление, че родилките, раждали нормално и тези със секцио бяха в различни сектори. Не ги смесват, както във ВМИ. Беше доста спокойно в отделението, което не знам дали е хубаво или лошо newsm78. Показаха ни вип стаите, които се плащат: 100лв за нормално раждане и 200лв за секцио за целия предстои. Предлагат епидурална и спинална упойка като предварително трябва да се свържеш с анестезиолог. Цената и на двете е по 120лв. Това се сещам за момента. 

# 636
  • Пловдив
Момичета, каква е разликата между ВИП стаята и оникновенната? В смисъл само вътре обстановката ли?
Във ВМИ май имало само една.

# 637
Здравейте, момичета!

Някой има ли информация относно абонаментите в детска поликлиника Вела? Ползвали ли сте техните услуги? Какви лекари работят там, само педиатри ли? Ако се наложи например УНГ, алерголог или друг специалист?

Впрочем, как стой въпросът с детските консултации като цяло? Предполагам имаш право да избереш педиатър или лл по здравна каса, при който се завежда детето, а ако си избереш такъв, който не работи с касата си плащаш, както е и със женската консултация по време на бременността.

Благодаря!

# 638
Момичета, каква е разликата между ВИП стаята и оникновенната? В смисъл само вътре обстановката ли?

Във ВМИ в момента правиха ремонт на ВИП стаите и там слагаха секциото по 2 жени, нямаше свободни ВИП. Това е от преди 5 дни инфо, вече може и да има свободни.

# 639
  • Пловдив

Във ВМИ в момента правиха ремонт на ВИП стаите и там слагаха секциото по 2 жени, нямаше свободни ВИП. Това е от преди 5 дни инфо, вече може и да има свободни.
Възможно е, моята информация е от преди 2г. , но пък живот и здраве на мен ще ми трябва чак 2016г. Но ми стана интересно,понеже по-горе споменават ВИП-стаите, каква е разликата да си във ВИП и обикновенна?

# 640
Здравейте, момичета!

Някой има ли информация относно абонаментите в детска поликлиника Вела? Ползвали ли сте техните услуги? Какви лекари работят там, само педиатри ли? Ако се наложи например УНГ, алерголог или друг специалист?

Впрочем, как стой въпросът с детските консултации като цяло? Предполагам имаш право да избереш педиатър или лл по здравна каса, при който се завежда детето, а ако си избереш такъв, който не работи с касата си плащаш, както е и със женската консултация по време на бременността.

Благодаря!

И аз се интересувам от темата за педиатрите. Хубаво е да имаш педиатър, на който можеш да се довериш. Това е от онези неща като застраховката - искаш да го има, но най-добре да не ти потрябва  Laughing
Имам син на 4 години и слава богу сме ходили при нашия педиатър само по административни въпроси. За настинки и леки неразположения ползвах хомеопат, който имаше и специалност педиатрия. Това в София, но тук все още нямам никакви контакти и отзиви. За мен не е от основно значение дали работи със здравната каса или не. Важното е да е добър и да е на разположение.
Моля ви, ако някой е доволен от своя педиатър/хомеопат, нека да сподели. Може и на лични съобщения. Ще съм много благодарна.

# 641
аз пак да попитам има ли кой да ме добави във фейсбук групата,Моля

# 642
Може и да е коментирано по-напред, но искам да попитам къде в Пловдив мога да изследвам котката си за токсоплазма? Защото във ветеринарната клиника, където ходя обикновено не правят такива изследвания.

И аз се интересувам от ВИП стаите в Хирургиите - тези ремонти дали ще приключат до 3-4 месеца???

# 643
Може и да е коментирано по-напред, но искам да попитам къде в Пловдив мога да изследвам котката си за токсоплазма? Защото във ветеринарната клиника, където ходя обикновено не правят такива изследвания.

Домашна или дворна ?За какво ти е да изследваш котката си? По-вероятно е да се заразиш от занижена хигиена, отколкото от котка....А иначе в по-голяма клиника или такава, която работи с лаборатория, където може да направят изследването. (Не е задължително самата клиника да има лаборатория, понякога имат договор да пращат пробите за изследване другаде.) По-добре е да изследваш себе си....

# 644
  • Plovdiv, Bulgaria
аз пак да попитам има ли кой да ме добави във фейсбук групата,Моля

И аз искам  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт