Кейтлин, аз ти писах миналата седмица,но може нещо да не си получила.. Бих искала да се включа във фейсбук, че повече го ползвам
Мислите ли, че това е от значение или не е важно?
Не се притеснявай, че изглеждат като от едно време- вършат страхотна работа. Тоновете се проследяват на апарат към края на бременността. Обикновено могат да се чуят на слушалка след 15 гс. При Ехо-то, като се оглежда се вижда и сърцето и се наблюдава ритъма. Това, че няма звук не значи, че лекаря не следи сърдечната дейност.Твоят ЛЛ АГ ли е? Ако се притесняваш винаги може да го попиташ за специалист или да го смениш, независимо в коя седмица си. Ако бременността ти не е рискова и до сега си нямала показания за нещо извън нормите е нормално да не те следят под лупа. Здравна каса казва какво и кога може да се прави, но това зависи и от самата практика, която си е изградил съответния лекар. Както например касата не покрива ЕХО всеки месец, но има лекари, които го правят, по каса има 2х цитонамазки и 2х влагалищни, но повечето го правят 45дни преди термин(само 1 път). Имаш ранен и късен БХС, но някои правят само ранния; токсоплазмозата не се поема от касата, но някои лекари я дават с направление...има много много неща, които се спазват строго, други не...зависи от бременността, зависи от годините на майката, коя бременност е, рисковите фактори и т.н. Дори малко известен факт е, че се полагат и два допълнителни прегледа при стоматолог.
Разминаванията идват от там, че лекарите, които ни следят имат много пациенти, и са имали стотици и повече преди нас....те са спокойни, не обръщат така детайлно внимание на нещата, а ние като "потърпевши" се притесняваме и чудим за всяко нещо.
Не го приемайте лично момичета, но много лекари изобщо не си отварят усетите, не защото не знаят, а защото е много трудно да отделиш достатъчно време на всяка бременна, за да обясниш безброй много неща. За съжаление това идва от факта, че в днешно време има един маниер ' ама една приятелка ми каза, ама четох в нета, че ....., ама защото д-р еди кой си прави това, казва онова......'. Пренебрежението не е оправдано, но понякога това означава, че всичко е наред и няма за какво да ви се дава информация, която може да ви обърка или да ви притесни. И мое лично наблюдение, въпреки съветите на лекарите много момичета пренебрегват казано им...Мислете само за хубавите нещо, не позволявайте да ви мътят мозъка близки и познати с ненужни притеснения. Ако е писано бебето и вие да сте живи и здрави и най-лошия лекар няма да ви навреди, ако ли не и най-добрия не може да помогне.....За това бъдете спокойни, доставяйте си радост и удоволствие, опитвайте се да живеете здравословно, хапвайте малко, но на често, пийте вода, не се вманиачавайте в каквото и да било, спортувайте ( йога, вървене, леки упражнение, четете на глас и т.н.) Обикновено не обичам дълги постове, защото понякога обясняват много, но пораждат също толкова много въпроси
Надявам се обаче, че ще помогна повече, отколкото ще ви объркам.

Ще се радвам да ме приемете и тук и във фвйсбук,където ще ми е по-удобно да пиша.Казвам се Елена Добрева на 29 години съм.Това е втора бременност за мен.В началото на 4-и месец съм.Имам момиченце на 9 годинки,а бебчо живот и здраве го очакваме в началото на месец юни 2016 година. Препоръчани теми