Бременни мами 2015 от Пловдив

• 51 513
  • 734
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Ехаа колко сте ми близо.И аз съм до лидъла и марса.Утре от къде ще тръгнем?А за днес в колко часа и къде?

# 601
Кати , лс.

# 602
И аз ти препоръчвам  Хронолаб, моите са все в Писанец. За толкова време все едни и същи ми ги изкарва. Торта не знам, преди пешеходния мост има два фреш- бара, едното е по-голямо заведение, предлага доста храни, виж там, има сладкиши разни. Може ли да споделиш, къде си на йога, Скоро излизам в болничен и имам желание да правя нещо.

Не съм много редовна във форума и закъснявам с отговорите, съжалявам:) И други ме попитаха за йогата - надявам се това да не се сметне за реклама - ходя в студио Шанти до Четвъртък пазара. Няма да поствам линк - има достатъчно инфо в интернет. Аз лично съм много доволна.
Благодаря за предложението за тортите. Аз живея точно между фрешбара и другото кафе:) Имат някакви торти, които трябва да опитам, защото всичко там е много вкусно (и много скъпо), но не бяха подходящи за моята цел.
Някой знае ли дали има отворени врати в Торакс?
Също така, ако някой вече има опит с епидурална упойка, моля, нека сподели. Първото ми раждане беше много странно - само с болки, без никакво чувство за напъни - не знам въобще как родих:) (То е ясно, че щом сме с кореми раждането няма да ни се размине:) Повечето майки казват, че като премине контракцията изпитват чувство да напъват, което не е съпроводено с никаква болка. При мен нямаше такъв момент, та съм се замислила за епидурална упойка този път, колкото и да съм привърженик на естественото раждане.

# 603
Аз раждах с епидурална упойка от 3 см. до 9 см. разкритие, за съжаление не можах да родя нормално и се наложи да ме оперират по спешност. Точно с такава епидурална упойка, поставянето на катетъра в гръбнака е малко неприятно, не е болезнено, но е гадно, защото не знаеш какво те чака и си под напрежение. Болки не усещах, в момента, в който ме заболя по време на контракция ми вляха още една доза, изпитвах само невероятно усещане да напъвам, все едно ми се ходи по голяма нужда. Обаче не напъвах, за да няма разкъсвания, кофти ми беше само, когато по време на контракция преглеждат, за да видят как слиза главичката на бебето. Болка не се усещаше, поне при мен. Само напъните, хич не ми беше приятно.

# 604
Благодаря ти, Jony222223 и честит ви Петър:) Обичам това име - да му е на късмет!

Точно това ме интересуваше дали изпитваш желание за напъни с епидурална упойка. Защото съм чувала и мнения, че не усещаш кога трябва да напъваш и трябва да разчиташ да ти казват, което не е за предпочитане.

# 605
  • Пловдив
Здравейте, да се включа и аз в групата. В момента съм с втора бременност , накрая на 9г.с. , с термин 27.06.16 г. За съжаление има леки проблеми и съм от лежащите . Пожелавам на всичкки бременни момичета лека бременност и леко раждане на здрави бебчета. Simple Smile

# 606
Deer, добре дошла, пази се много сега. И аз така бях,  но отминаха слава богу! Лека и безпроблемна Б.

Аз напредвам полека с приготовленията. Изкарах дрешките от баткото, една приятелка ми даде и нейни, имам цял магазин вече. Но че ще има  и нови е ясно  Simple Smile . Даде ми и кошница за кола. Купих си нощница за кърмачки, както и сутиен. За чантата за родилното трябват още неща, но пък всеки ден по малко, за да си имам и задачки. Кошарата ще докарат скоро, количката ще е от баткото за начало.
Сега ще се работи над хемоглобина, че е паднал на 107, преди 2 седмици беше 112. С този темп в 9 м.ще е под 100.

Та така. Ако има свобоидн за разходки да свиркат  Laughing

# 607
  • Plovdiv, Bulgaria
Момичета, избрахме дата за секциото - 28.12.
Някой около тази дата в Селена? Може да караме НГ заедно  Laughing Laughing

# 608
За хемоглобина препоръчвам нещо, което прочетох съвсем случайно нейде из нета, в деветия месец моя беше паднал на 110. Принципно цял живот ми е около 116-118, дори и желязо добавка съм пила и пак. Просто организмът ми не усвоява желязо.
Та мед, лимон и счукани орехи в бурканче, правиш си доза на око, аз слагах около 3 супени лъжици мед с един лимон (без кората и без семките) и 4-5 ореха. Хапваш по една лъжица преди всяко ядене.
Накрая резултата беше 125.  Sunglasses

# 609
Jony222223, мерси. Лимон целият нарязан,  не сок? Аз си взех меласа, концентрат от бъз, сутрин на гладно по лъжица, също и фреш от цвекло. Още не съм минала на дреболиите само. Аз започнах с перфектен- 133, и до преди месец държеше  120, но .... Вдигала съм преди с храната, но си отне време. Да видим.
Криси, голям купон ще е , дано имаш дружка Wink

# 610
Здравейте момичета!Аз отдавна не съм писала,но искам да споделя мнение.Бях с впечатлението,че няма нищо по-добро от частните клиники.Там условията са хубави,отношението е по-различно,но...недай си Боже нещо се обърка и тогава какво.Търсят се специалисти от държавни болници,а те решават,че имате много пари,след като сте в частна клиника.Решават и те да изкарат някой лев на ваш гръб.Да,всеки си казва,дано всичко е наред.Аз също се надявах,че всичко ще е ок.Понякога нещата просто се объркват.Сега съм сигурна,реша ли се на втора бременност,дори няма и да помисля за частна клиника.

# 611
Момичета, не забравяйте, че при голяма част от бременните нивото на хемоглобин спада. Съветвайте се с лекаря си, защото "Няма отрови, има дози." Всичко хубаво, но с мярка. Много от нещата, които четете могат да ви помогнат по принцип, но да не са правилните за вас. chef Малък пример...бъз- променя кръвното, черен дроб- от многото му функции една е свързана с обработка  на токсичните компоненти получени при обмяната и задръжката им до тяхното "преработване",  риба-зависи от рибата, важно е в какъв водоем са хващани,  в много видове риби има повече живак от приемливото, зелен и черен чай- в тях има много кофеин, повече от колкото в кафето и имат по-изразен тонизиращ ефект върху организма, ядки (фъстъците не са ядки) са тежка храна, която може да натовари храносмилането, в някои  ядки ценните вещества са в люспите, но те могат да са проблем при гастрит...и т.н.Не забравяйте, че четенето във форуми и рецепти от познати не ни прави по-знаещи, от хората, на които това им е призвание и го учат цял живот. Добре е да се храните пълноценно и да слушате тялото си, защото то ще ви води. Разнообразието е важно, всяка храна, която консумираме си има своите полезни и вредни вещества- в различни концентрации, които се усвояват в различна степен. За това няма универсално решение.  Whistling

# 612
Здравейте момичета, скоро не съм писала, защото до скоро бяхме в болница. Роди се нашия син Владимир на 23,11 в Хирургиите, секцио. Вече сме вкъщи и сме щастливи. Пожелавам на всички безпроблемно раждане!

# 613
Честито Елиза,да ви е живо и здраво момчето! Много много да ви радва!

# 614
пишете на лични ,имаме фейсбук група ,заповядайте там

Общи условия

Активация на акаунт