Бременни мами 2015 от Пловдив

• 51 511
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
  • Plovdiv, Bulgaria
Елиза, да ви е жив и здрав бебока и много да ви радва!

Кейтлин, аз ти писах миналата седмица,но може нещо да не си получила.. Бих искала да се включа във фейсбук, че повече го ползвам Simple Smile

# 616
svetlita, ми аз го нарязах на парченца лимончето, то като си седи сигурно си пуска достатъчно сок.
Честито бебче, Елиза! Да сте живи и здрави и много да Ви слуша!

# 617
Благодаря момичета!

# 618
  • Пловдив
Честито бебче,Елиза!Да е живо и здраво и много да ви радва! Ще може ли и малко инфо за раждането.Мен ме интересува точно за секцио в Хирургиите.Ти при кой д-р и с плащане или се налага секцио.Че аз колкото повече наближава  (болките от дископатията се засилват) и се замислям за секцио.

# 619
Елиза, честита ртожба! Много здраве и бързо възстановяване!

Джони, мерси.

Хариста, благодаря за препоръките. Това за бъза не го знаех. Моят лекар не го взима при сърце. Уж ми гледа резултата, пък един път не се е обадил, да каже така и така. Когато бях пред анемия, ми казаха опитай с храна, но никакви съвети по-конкретни. Та сама съм се ровила в интрнет да се информирам.

Момичета, тези които родихте особено, я кажете ходихте ли на проследяване на тонове и от кога? Моят следящ е Джипито и ме вика чак след месец, има си една акушерка и тя с една слушалка от едно време пусна едно ухо на корема. Тъй като се чували много ясно, решиха да му пишат ритъм на бебо 140.  newsm78 Мислите ли, че това е от значение или не е важно?

# 620
Добро утро , момичета! Svetlita на тонове започнаха да ме викат от 36 седмица като Последните две 39-40 седмица ходех през три дни.Това ти говоря проследяване на бременност и раждане в МБАЛ "Джи Мед".

# 621
Eliza_Nat, честито и от мен! Много да те радва дребосъка и да е жив и здрав!

# 622
Svetlita, тези акушерските слушалки са все още нещо много полезно Simple Smile Не се притеснявай, че изглеждат като от едно време- вършат страхотна работа. Тоновете се проследяват на апарат към края на бременността. Обикновено могат да се чуят на слушалка след 15 гс. При Ехо-то, като се оглежда се вижда и сърцето и се наблюдава ритъма. Това, че няма звук не значи, че лекаря не следи сърдечната дейност.Твоят ЛЛ АГ ли е? Ако се притесняваш винаги може да го попиташ за специалист или да го смениш, независимо в коя седмица си. Ако бременността ти не е рискова и до сега си нямала показания за нещо извън нормите е нормално да не те следят под лупа. Здравна каса казва какво и кога може да се прави, но това зависи и от самата практика, която си е изградил съответния лекар. Както например касата не покрива ЕХО всеки месец, но има лекари, които го правят, по каса има 2х цитонамазки и 2х влагалищни, но повечето го правят 45дни преди термин(само 1 път). Имаш ранен и късен БХС, но някои правят само ранния; токсоплазмозата не се поема от касата, но някои лекари я дават с направление...има много много неща, които се спазват строго, други не...зависи от бременността, зависи от годините на майката, коя бременност е, рисковите фактори и т.н. Дори малко известен факт е, че се полагат и два допълнителни прегледа при стоматолог. Simple Smile Разминаванията идват от там, че лекарите, които ни следят имат много пациенти, и са имали стотици и повече преди нас....те са спокойни, не обръщат така детайлно внимание на нещата, а ние като "потърпевши" се притесняваме и чудим за всяко нещо. Simple Smile Не го приемайте лично момичета, но много лекари изобщо не си отварят усетите, не защото не знаят, а защото е много трудно да отделиш достатъчно време на всяка бременна, за да обясниш безброй много неща. За съжаление това идва от факта, че в днешно време има един маниер ' ама една приятелка ми каза, ама четох в нета, че ....., ама защото д-р еди кой си прави това, казва онова......'. Пренебрежението не е оправдано, но понякога това означава, че всичко е наред и няма за какво да ви се дава информация, която може да ви обърка или да ви притесни. И мое лично наблюдение, въпреки съветите на лекарите много момичета пренебрегват казано им...Мислете само за хубавите нещо, не позволявайте да ви мътят мозъка близки и познати с ненужни притеснения. Ако е писано бебето и вие да сте живи и здрави и най-лошия лекар няма да ви навреди, ако ли не и най-добрия не може да помогне.....За това бъдете спокойни, доставяйте си радост и удоволствие, опитвайте се да живеете здравословно, хапвайте малко, но на често, пийте вода, не се вманиачавайте в каквото и да било, спортувайте ( йога, вървене, леки упражнение, четете на глас и т.н.)  Обикновено не обичам дълги постове, защото понякога обясняват много, но пораждат също толкова много въпроси Simple Smile  Надявам се обаче, че ще помогна повече, отколкото ще ви  объркам.

# 623
Леле Хариста благодаря за поста!
Направо ме зареди с положителен заряд, във времето в което всичко те тревожи е хубаво да чуеш едно такова изказване! Имаш право за всичко,  цялото бременеене и раждане си е Божа работа, за това се моля да е писано на нашите бебчетата да се появят на бял свят здравички!

# 624
  • Plovdiv, Bulgaria
Момичета кажете от къде да си намеря сравнително евтини пижами/нощници за кърмене..
Нещо не ми се дават много пари за нещо, което няма да ползвам толкова дълго.. Искам ги само за в началото вкъщи.

# 625
Момичета кажете от къде да си намеря сравнително евтини пижами/нощници за кърмене..
Нещо не ми се дават много пари за нещо, което няма да ползвам толкова дълго.. Искам ги само за в началото вкъщи.

Здравей! Аз съм открила това: http://conti-bg.com/conti-magazini.html. Отделно тази тема беше обсъждана няколко страници по-напред във форума, може да разгледаш Simple Smile

# 626
  • Plovdiv, Bulgaria

Здравей! Аз съм открила това: http://conti-bg.com/conti-magazini.html. Отделно тази тема беше обсъждана няколко страници по-напред във форума, може да разгледаш Simple Smile

Мерси Simple Smile
Ще погледна.

# 627
Благодаря, момичета за отговорите.
Хариста, лл не е Аг, това е джипито ми.  Всъщност, думите ти действат много положително, дори и на такива тревожни като мен. Истината е, че по касата никой не го интересува. Дали съм рискова не зная, на 35г., rH-, дете и мъж положителни. Януари мисед, така ме оставиха да ходя цял месец с мъртъв плод, иначе ми пускаха кръвни през това време. Когато най-после прокървих 2 аг-та, ми заявиха, че им се изчерпал лимита по каса, и не искаха да ме прегледат. Изобщо, как да имаш доверие. Питам , за да зная какво трябва да правя, съгласна и на частен прием. С първото дерте преди 9г. попаднах на добър лекар и не съм поставяла нищо под въпрос. Пък и бях по-млада, по -здрава, по-непретенциозна може би, по-невежа   Sunglasses
 Скоро попаднах и на това  http://www.kak-e-bebeto-ti-dnes.com , както и позната загуби бебето си в нач. на 8м, бяхме с един термин. Така, че колкото и да трябва да ми е положително, не мога да си затворя очите и да не реагирам на света. А пък лошият лекар може не само да навреди, ами и фатално да се отрази, друг опит в семейството отпреди много години. Може би съм си отработила инстинкт да се притеснявам привантивно, отколкото да съжелявам после. Всъщност се улавям, че в момента съм черногледа. Нещо моментът ми е такъв.

christiana_, нощници за кърмене и пижами с копченца има м/у 10-20лв.  по кварталните магазинчета, както и на Илиенци. Зависи от магазинчето и производството. По-евтини не съм виждала. Иначе бабешки може и да има по левчетата, не зная.

# 628
Честито бебче,Елиза!Да е живо и здраво и много да ви радва! Ще може ли и малко инфо за раждането.Мен ме интересува точно за секцио в Хирургиите.Ти при кой д-р и с плащане или се налага секцио.Че аз колкото повече наближава  (болките от дископатията се засилват) и се замислям за секцио.

При мен секциото беше по предписание. При избор на екип за секцио в Хирургиите има ценоразпис 350 лева. Мисля, че ако е без избор, но имаш предписание за секцио и е при когото се паднеш на смяна - не се плаща, но иначе се съмнявам да направят секцио по желание. Или поне трябва да имаш уговорка с доктор.

# 629
Здравейте момичета Simple Smile Ще се радвам да ме приемете и тук и във фвйсбук,където ще ми е по-удобно да пиша.Казвам се Елена Добрева на 29 години съм.Това е втора бременност за мен.В началото на 4-и месец съм.Имам момиченце на 9 годинки,а бебчо живот и здраве го очакваме в началото на месец юни 2016 година.

Общи условия

Активация на акаунт