И аз искам

И аз искам.

Ако намериш къде да изследваш котката е добре да знаеш,че се изследват нивата на антителата IgG и IgM . Наличието на антитела IgG при здрави котки означава, че котката е преболедувала токсоплазмоза и има имунитет, въпреки че е носител не е заразна. Наличието на специфични IgM антитела предполага активна инфекция при котката. Липсата на антитела от двата типа означава, че котката е възприемчива към заболяването и може да е заразна, в случай, че се зарази.!!( при хората е подобно)... Да, можеш да се заразиш от котешката тоалетна, но по-голям е шансът да се заразиш от не добре измити плодове и зеленчуци, недобре сготвено месо, мляко-предимно козе. Ако котката ти не ловува мишки не я храниш редовно със сурово месо, ако няма симптоми на болна от токсоплазмоза- шансът да е заразоносител е нищожен.
Ненужно с годините се наслагва, че котките са виновни за какво ли не при бременните жени, дори при неизвестни причини за спонтанни аборти. Ако държиш да я изследваш.....най-добре просто звънни до някоя по-голяма клиника в града и ги питай. Ветеринарите най-добре ще те насочат . 
Аз си напазарувах всичко онлайн от Чочко бочко и Косара.
Днес говорих с д-р Вълчева от Торакс (аз ходя там на женска консултация и ми препоръчаха д-р Вълчева и д-р Миланова, които работят на същото място). Беше много любезна, обясни ми, че към раждането в Торакс има включени 2 безплатни прегледа при педиатър, т.е първия месец наблюдават детето, преглеждат го, дават напътствия за кърмене, захранване и т.н. Педиатрите в Торакс обаче на работят със здравната каса, следователно няма как да предоставят безплатните ваксини. Прегледът при тях е 22 лв. Междувременно си търся педиатър в квартала (аз съм Кършияка), който работи с касата и обмислям дали в случай на нужда да не водя детето в Торакс.
Препоръчани теми