Алтернативни продукти за дамска хигиена 6

• 101 913
  • 748
  •   1
Отговори
# 45
Много съм доволна, че ви открих.   bouquet
Вече изкарах един цикъл с Lady Cup. Как съм живяла до сега без нея! Направо я обичам! Още се кахъря, задето толкова го обмислях и не си я поръчах по - рано!  Heart Eyes

# 46
  • София
Аз имам 2 Мелуни - едната е с топче, другата с пръстен. Тази с пръстена ми е по-удобна, но пък е малка и ми върши работа само за слабите дни.
Голямата побира около 30 мл и в първите 2 дни се налага да я изпразвам през около 3 часа.

# 47

Голямата побира около 30 мл и в първите 2 дни се налага да я изпразвам през около 3 часа.
XL ли е?

# 48
  • София

XL ли е?

Да, такава е. Май трябва да си взема нова от този размер с пръстен.

# 49
  • Пловдив
на мен от мелуните ми остана само Л ката и нямам проблем да изкарам от сутринта до вечерта   bouquet
Мисля да си поръчам още две че съм голям унищтожител като ги забравя да се изваряват .......  Laughing

# 50
  • София
Доколкото разбирам в момента сте доволни от Мелуна и Лейдикъп според последните постове. Ще им дам още един шанс на чашките, само ме  е яд, че изобщо не си спомням коя имах и не бях доволна..., а отдавна съм я изхвърлила за съжаление.

# 51
  • София
Много ви благодаря за информацията.
А какво е като ходиш до тоалетна,няма нужда да го вадиш и слагаш пак нали?
И последно според вас каква да взема за проба,Мелуна или Флър къп?

# 52

XL ли е?

Да, такава е. Май трябва да си взема нова от този размер с пръстен.
Предполагам си говорила с лекар, но все пак ще го кажа и заради останалите четящи. Нормално обемът за един цикъл е 10-80 мл. Ако е повече от това е добре да се консултирате с лекар.

Някои от чашките имат отбелязки за мл, в началото си спомням се чудехме кому е притрябвала тази информация Laughing Аз в крайна сметка веднъж си го замерих просто от любопитство, около 50 мл излезе за целия цикъл.

# 53
  • София
Да, коментирала съм, А и в последните 2 години претърпях 2 гинекологични операции. При мен цикълът е ужасно обилен в рамките на 2 дни, после едва-едва се точи още 4-5 дни.

# 54
  • ул. "Мечтание"
Нощни очи, и класик и софт на Мелуна имат basic вариант без накрайник.

Не ги намирам в България!  Peace

Точно нощем ми е най-удобно с чашка. Сега моята само тогава я използвам, защото ми е голяма. Но не мога да се лиша от комфорта, който ми дава нощно време. Нощем не ми е толкова драма че ми е голяма, защото не се движа и не я усещам и не се изважда.

А какво е като ходиш до тоалетна,няма нужда да го вадиш и слагаш пак нали?

Няма нужда. Освен разбира се, ако не смяташ, че е пълна.  Peace Но то се усеща.  Crazy Много бързо свикнах да разбирам кога е пълна за да я извадя и изпразня.

# 55
  • Пловдив
Поръчах си една Meluna софт Л размер.  Party

Нощни очи ей тука има без дръжка http://lila.bg/cups/menstrualcups/melunas.html

# 56
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Тук има и Спорт без накрайник   Peace

# 57
  • ул. "Мечтание"
Да, да, знам ги. Не-спорт вариантите просто нямат размер L. Simple Smile Peace Не ми е драма да е Спорт, мисля, че ще ми е добре.

# 58
  • София
А може ли да се ползват чашките като съм със спирала?  Peace

# 59
  • София
Реших да си поръчам от http://meluna.bg/ стартовият пакет с две чашки и някаква торбичка, общо за 45 лв, като тъй като се колебая за размера ще си взема направо и С и М, както и  с топче  и с пръстен. Дано този път се справя. Прочетох, че се препоръчва поне три цикъла да се ползват, за да се свикне преди да се откажем. Предишната я ползвах и по-дълго, но протичаше и я усещах, явно не беше удачният размер за мен. Взимам си и две ежедневни превръзки, ако не се справя с чашката, ще си взема и още превръзки.
Хъх, каква пък е тази гъба, това вече наистина за пръв път го засичам и аз  Simple Smile - http://meluna.bg/levantiyska-gba/gba-levantiner-l050-malka-levan … l050-malka-2.html

Общи условия

Активация на акаунт