Алтернативни продукти за дамска хигиена 6

• 101 930
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
Дами, дайте някакви насоки как да разбера кой размер ми трябва, твърдост на чашката и т.н. С относително слаб цикъл съм, "силните дни" са в рамките на нормалното, не спортувам.

# 676
За размер - зависи колко високо ти е цервикса. След това сравняваш големините на чашите, в интернет има много таблици с размери и вместимост. Съветът ми е, ако ти е по-ниско, да не се хвърляш на най-малката или най-меката. Моят цервикс е много ниско (около 3 см.), но с успех ползвам чаша с почти 2 см. по-дълга.

# 677
   И аз искам някой да ме ориентира за точен размер на менструалната чашка и нейната твърдост. Имам обилен цикъл и искам чашка с голяма вместимост, която да издържи поне 7-8 часа.

# 678
Добре, ами при какви сантиметри е ниско и при какви високо?

# 679
При всеки е индивидуално (зависи колко са ти дълги пръстите), но по принцип се счита, че около първото кокалче на пръста е ниско, около второто - средно и ако едва го достигаш с върха на пръста или въобще не можеш - значи имаш висок цервикс. Пробваш къде точно отстои от началото на вагината и после мериш по пръста с линийка. След това отваряш някоя от многото таблици, които има в интернет, гледаш дължините на чашите и си харесваш. Проблемът е, че процесът често е на принципа проба-грешка и рядко първата чаша е идеалната.

# 680
  • Тук някъде.....
Да споделя за чашката с "канелката". Допада ми - досега не съм имала чашка с толкова лесно отваряне и правене на вакуум. Smiley Не се налага да дърпам или оправям изобщо. Не пропуска нито една капка навън, но моят цикъл е нормален към оскъден. Долната част наистина е дългичка, но мен не ме дразни. Изпразването е удобно, не тече при движение или седене. За жени с висок или нормален цервикс е идеална.

# 681
За определяне височина на цервикса и избор на чашка има тук:
http://cupaholic.blogspot.ru/2015/09/blog-post_10.html?m=1
Jennifer_w, пробвай с голям размер от марките, които имат голям и малък или Мелуна L. Трябва да вземеш под вимание също височината на цервикс, ако си с нисък L ще ти е дълга.  Една приятелка си взе Мелуна L. Тя е с обилен цикъл и едно раждане и се оказа,че й е голяма. Явно чашката не успява да се разтвори добре, т.е отвора е прекалено голям и чашката остава свита. Вземи се една чашка за проба, няма как да се каже точно преди да се пробва.

# 682
За определяне височина на цервикса и избор на чашка има тук:
http://cupaholic.blogspot.ru/2015/09/blog-post_10.html?m=1
Jennifer_w, пробвай с голям размер от марките, които имат голям и малък или Мелуна L. Трябва да вземеш под вимание също височината на цервикс, ако си с нисък L ще ти е дълга.  Една приятелка си взе Мелуна L. Тя е с обилен цикъл и едно раждане и се оказа,че й е голяма. Явно чашката не успява да се разтвори добре, т.е отвора е прекалено голям и чашката остава свита. Вземи се една чашка за проба, няма как да се каже точно преди да се пробва.

Благодаря за информацията. Един път по време на меструален цикъл си измерих цервикса. Мога да кажа, че ми е нисък. Пак ще го измеря. Доколкото разбрах, че препоръчват менструални чашки от силикон, с твърдост и обособен връх, тъй като по-добре се разтварят и предотвратява се протичането им. Също така да бъдат цветни, тъй като прозрачните чашки се оцветяват с течение на времето.

# 683
Да споделя за чашката с "канелката". Допада ми - досега не съм имала чашка с толкова лесно отваряне и правене на вакуум. Smiley Не се налага да дърпам или оправям изобщо. Не пропуска нито една капка навън, но моят цикъл е нормален към оскъден. Долната част наистина е дългичка, но мен не ме дразни. Изпразването е удобно, не тече при движение или седене. За жени с висок или нормален цервикс е идеална.

Спомних си кои са тези чашки с "канелка". Това са тези чашки, които могат да не се вадят и да се изпразват. Правилно ли?

# 684
Също така да бъдат цветни, тъй като прозрачните чашки се оцветяват с течение на времето.

Ела да видиш как моята Мелуна - лилава на цвят се оцвети само за 5 дена ползване. Беше станала ужасна. Решението е много просто - взимаш буркан, слагаш чашата, наливаш малко вода, доливаш с кислородна вода (около 200 мл ми отива на мен) и затваряш буркана. След 24 часа чашата е като току що купена.

# 685
  • Тук някъде.....

Спомних си кои са тези чашки с "канелка". Това са тези чашки, които могат да не се вадят и да се изпразват. Правилно ли?

Да, точно така. Аз не съм я държала постоянно, но много помага да имаш възможността да не вадиш, когато няма хигиенни условия. Единственият недостатък е, че ако има съсиреци, те не преминават през канелката, а я запушват. Но не е болка за умиране.

# 686
  • Варна
Поръчах си Lily cup големия размер, първата ми беше lunette, пак голяма. Обаче лилито ми идва много мека, много ми е трудно да я отварям при поставяне, все си стои смачкана. Стискане в основата не помага, изобщо къса ми нервите тая чашка, а пък ми се иска да се науча и с нея, понеже е с ръбче против протичане. Някакви трикове за по-лесно отваряне на меки чашки?

# 687
  • София
Поръчах си Lily cup големия размер, първата ми беше lunette, пак голяма. Обаче лилито ми идва много мека, много ми е трудно да я отварям при поставяне, все си стои смачкана. Стискане в основата не помага, изобщо къса ми нервите тая чашка, а пък ми се иска да се науча и с нея, понеже е с ръбче против протичане. Някакви трикове за по-лесно отваряне на меки чашки?

Лягаш по гръб с крака плътно към гърдите (разтворени в коленете) и тогава я поставяш, след изправянето провери за всеки случай дали всичко е наред.

# 688
  • FRANCE
Здравейте, незнам дали някой чете тук но се нуждая от помощ.  Забравих /загубих си чашката (мелуна) във Франция. Сега съм на гости в Бг. До вторник в София а после в Плевен. Та има ли от къде да купя спешно нова. Бях забравила колко ужасно е с тампони и превръзки. Благодаря

# 689
  • Телиш/Плевен
Здравейте! Flowers Hibiscus
Чета темата от няколко месеца, а иначе от около година знам за менструалните чашки и досега все се канех да опитам с такова чудо. Е, наканих се и си взех най-накрая. Китайска е, искам първо да пробвам какво е и след това евентуално да се ориентирам към нещо по-добро. Тези дни чакам да ми дойде и ще споделя отзив от ползването, надявам се и аз да остана доволна.

Здравейте, незнам дали някой чете тук но се нуждая от помощ.  Забравих /загубих си чашката (мелуна) във Франция. Сега съм на гости в Бг. До вторник в София а после в Плевен. Та има ли от къде да купя спешно нова. Бях забравила колко ужасно е с тампони и превръзки. Благодаря
В сайта meluna.bg са дадени тези координати на аптеки в София:
Аптека Ремедиум 4, ул. "Иван Денкоглу" 34
Аптека Ремедиум 7, ул. "Гео Милев" бл. 34
Аптека Ремедиум 8, ул. "Граф Игнатиев" 40
Аптека Ремедиум 10, жк. Гео Милев, ул. "Борис Христов" 2А

Иначе можеш да си я поръчаш и от самия сайт. Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт