Алтернативни продукти за дамска хигиена 6

• 101 937
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
Кристалин, никъде не съм твърдяла, че съм химик, просто от опит споделих как стоят нещата при мен.  Peace
Реших да пробвам чашка с топче, която не е необходимо да вадим толкова често - така поне ги рекламират. Ето това
https://www.aliexpress.com/item/2016-New-arrival-copa-menstrual- … 010608.0.0.kVvA4o
Ако някой е ползвал, нека сподели.

Интересно. Как така не се вади толкова често тази менструална чашка? А когато се напълни, не трябва ли да се извади, за да се изпразни? В противен случай ще протече и ще изцапа бельото ти. Ще ми е интересно повече да науча за тази менструална чашка с топче!

Да не пускам нов коментар и да правя спам. Интересно ми се вижда това бельо, което се използва по време на цикъл. Идеално е за мене, тъй като постоянно се цапам. Бихте ли казали повече за това бельо, което се използва по време на цикъл и от каква материя е направено!!!

# 661
Тази чаша е като канелка. Стискаш дръжката, тя се отваря и източваш. Което е много удобно ако се намираш примерно на място, на което няма как да извадиш и измиеш. Пък вечер у дома можеш да си я вадиш и почистваш. Ако не беше толкова дълга, щях да си я купя да пробвам.

# 662
  • pomorie
Ако не пропуска през "кранчето" ще е супер,винаги се притеснявам,когато ходим някъде, дали ще има мивка в тоалетната...

# 663
  • Sofia
То мивка има навсякъде, лошото е, че на повечето места е в общите части. Но му намерих колая - едно малко шише вода в чантата и с нея влизам в тоалетната.

# 664
Някои жени се оплакват, че им изпуска при движение.

# 665
Някои жени се оплакват, че им изпуска при движение.

Става дума за менструалната чашка с топче, която може да се източи без да се вади ли? Ако изпуска при движение, това е много гадно.

Ммм тази менструална чашка с топчето е дълга споменахте. Дали ще е подходяща за мене щом е дълга, а аз съм с тясно влагалище?

# 666
  • Стара Загора
За дължината е от значение да сте наясно дали шийката ви е разположена ниско или високо. Моята е ниско и тази чашка не е подходяща за мен. Но и ми се струва, че няма да е много ефективно това изпразване, без вадене. Няма ли да се нарушава вакуумът и да се размества самата чашка?

# 667
За дължината е от значение да сте наясно дали шийката ви е разположена ниско или високо. Моята е ниско и тази чашка не е подходяща за мен. Но и ми се струва, че няма да е много ефективно това изпразване, без вадене. Няма ли да се нарушава вакуумът и да се размества самата чашка?

Благодаря за отговора. Напомнихте ми да си измеря цервикса, тъй като идва менструалният ми цикъл. Уместен въпрос поставихте, тъй като това източване според мене се нарушава вакуума и едва ли вече ще бъде в полза за задържане на менстнуалната кръв.

# 668
Ох, след като четох, гледах, четох и пак гледах все пак се спрях на RUBY CUP. Ще ми е първа чашка. Доста скъпа ми се струва и ме притеснява да не си дам парите, а да не мога да се справям с нея. Никъде тук не прочетох за нея. Доста похвални ревюта гледах и я избрах, защото е един размер, средно твърда и приятна на допир. Някой все пак има ли наблюдения върху RUBY CUP?

# 669
Имам едно питане. Чудя се къде е проблемът. Става въпрос за следното: понякога имам чувството, че чашката ми се изхлузва надолу и релефната част, която е за хващане ми излиза, нямам дръжка на чашката, но я усещам и ми дразни. Случва се да си седи добре където й е мястото и тогава нямам проблем. Чудя се защо понякога се изхлузва? Моделът е Мелуна М класик.Дали да пробвам с по-къса или с такава с по-широк отвор, т.е L? Някой имал ли е подобен проблем?

# 670
  • София
При мен това се случва, когато ми падне много ниско цервиксът. Поради тази причина (въпреки две нормални раждания и обилен цикъл) - мога да ползвам само малък размер чашка.

# 671
Какъв модел и размер чашка използваш, за да нямаш този проблем? Аз също съм с 2 нормални раждания, но съм ниска и слаба и затова реших да взема М размер. Мисля да си купя Мелуна М, но за нисък цервикс дали би ми решило проблема?

# 672
Според мен, особено щом си имала успешни опити,  просто в някои ситуации не я слагаш както трябва и затова излиза. Трябва да мине срамната кост и тогава няма как да излезе сама. И при мен се е получавал този проблем, когато я отворя преди да е влязла напълно. Понякога се оправя само с натискане, но ако е станал вакум, се налага да я извадя и сложа отново. Помага и ако клекна няколко пъти последователно. Иначе и аз съм с нисък цервикс и Мелуна М класик.

# 673
Благодаря

# 674
  • София
В началото използвах малкия размер на Lunette, после на китайска чашка - имитация на Sckoon (пак малкият размер).

Сега гледам Lybera - големият размер също е къс, но по-широк - може би по-нататък ще си взема такава.

П.П. Ползвала съм и големият размер на Sckoon - но беше голяма за мен. (разликата е в няколко милиметра само - Лунет е 47мм, Sckoon (голямата) e 50мм, a малката - 40мм. Lybera - и двата варианта са 45мм. 

Общи условия

Активация на акаунт