Алтернативни продукти за дамска хигиена 6

• 101 962
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
  • Тук някъде.....
Кристалин, никъде не съм твърдяла, че съм химик, просто от опит споделих как стоят нещата при мен.  Peace
Реших да пробвам чашка с топче, която не е необходимо да вадим толкова често - така поне ги рекламират. Ето това
https://www.aliexpress.com/item/2016-New-arrival-copa-menstrual- … 010608.0.0.kVvA4o
Ако някой е ползвал, нека сподели.

# 631
Да не се вади за целия цикъл  Crazy Това ми се струва прекалено.

# 632
Интересно изглежда, но за съжаление на мен ще е дойде прекалено дълга. Иначе идеята да може да се изпразва без да се вади е готина. Нямаше ли още някаква марка с подобна функция?

# 633
  • Тук някъде.....
Да не се вади за целия цикъл  Crazy Това ми се струва прекалено.

Разбира се, че е прекалено, но пък е добре да имаш възможност да не вадиш, когато няма хигиенни условия  Blush, а просто да изпразниш. Поръчах я и ще видим, въпреки, че има и отзиви, че при движение на тялото топчето се размества  Tired
Днес четох една статия, че вече има бельо, което е възможно да носиш по време на цикъл и просто да переш. На принципа на памперса, но среща доста негативни отзиви.

# 634
Има както бельо за носене по време на цикъл,така и превръзки за многократна употреба,които никога не бих си купила.То след цикъл да тръгна да пера и препирам,и пак да го нося ... брр ужасно гнусно ми звучи и нехигиенично.Менструалната чашка и тампончетата са ми достатъчни,благодаря.Даже като се замисля откакто имам чашка,тампони не съм използвала изобщо.Само първите два пъти докато се науча как да я поставям и дали е прилепнала по стените идеално се видях във чудо,но това е друга тема.

# 635
 Laughing Гнусно е колкото да си переш бельото и да го носиш отново.
Аз лично дълги години се дърпах от многократните превръзки защото не ми се занимаваше с пране, не защото ми се е струвало гнусно. Но накрая се реших и точно както стана с чашката, повече няма да посегна към еднократни превръзки. Понеже се чувствам много по-чиста от допира на памучен плат отколкото с която и да е спарваща превръзка. А прането се оказа много по-елемнтарно отколкото очаквах и не ми коства никакво усилие. Всъщност ако си представяш употребена еднократна превръзка разбирам защо ти се струва гнусно и нехигиенично. Но превръзките от плат нямат нищо общо.

Бельо за цикъл се продава отдавна и бих пробвала, но все на американски попадам и не ми се плаща доставка. Не съм срещала особено негативни отзиви нито кой знае какви хвалебствия. Според мен вършат работа, но за обилен цикъл едва ли са най-удачното решение.

# 636
  • София
Аз бих си взела бельото - не заради друго, ами заради дните, в които нищо не ме спасява.
Налагало ми се е да се преобличам по време на работа.  Blush

# 637
здравейте отново момичета!
така, днес правя втори опит с другата чаша, която се оказа, че е по-големия размер, но...нз дали съм успяла да я поставя правилно  / Rolling Eyes Embarassed Confused извинете, но съм голяма паника  Crazy Mr. Green, / но пък и твърдо решена да ползвам менстр чаша  Heart Eyes и  се чувствах доста ок, само дето усещах дръжката, докато се движех и лежах  Peace после станах, пак се подвижих, но като седнах да пия кафе ми беше некомфортно  Tired После реших да я извадя, и като предния път като напипам дръжката, малко напън и я извадих, но...нз бързам ли какво сякаш беше изцапана отвън, а вътре беше се стекло при самото вадене, възможно ли е, да е стояла неразтворена и на диагонал някак  Embarassed,или аз съм останала с грешно впечатление заради неправилното изваждане  Rolling Eyes Опасно ли е ако въобще е възможно да си стои така, иначе нямах зацапано, и до вц като ходих не ме зацапа, но той още е първи ден и е слаб.....
Сега съм без, страх ме е да легна за цяла нощ, няма да мигна от мисли  Confused но утре мисля да сложа пак по-малката, да видим...

# 638
Аз не разбрах точно проблема, освен че си усещала дръжката? (Което се оправя, като я отрежеш.) Ако е била неразтворена, според мен щеше да е протекла.

# 639
Ами може би исках да попитам възможно ли е да съм я поставила неправилно и да си стои така, неразтворена? И има ли някаква опасност, ако е така?
мерси bouquet
Възможно ли е да ме боли корема от това или е по--скоро от притеснението  Grinning
Така, преди час някъде си поставих малката чашка, като си мисля, опитвайки се да бръкна и проверя максимално, не беше се отворила, но все пак я оставих, не усещах дразнене на дръшката, но на 2-3 пъти усетих "нещо" като тежест , и сега леко се зацапах и се чувствах неспокойна и реших да я извадя, при мен най-лесно става с напън, извадих я и беше се напълнила 1/4 от нея, и не я сложих, защото няма да мога да си направя обедна дрямка спокойно  Embarassed много ми е притеснено, да не стане нещо, още повече че е китайска и .... но искам да съм сигурна, че ще ползвам менстр чаша за да си купя оригинална и качествена  Peace
извинете ме, че много ви досадих, но нека ми отговаря само който желае  Hug

Последна редакция: нд, 25 юни 2017, 13:36 от ani-ali

# 640
  • София
Да, възможно е да се появи болка, подобна на менструалната. При мен това постепенно изчезна и сега нямам такива проблеми.

# 641
Да, възможно е да се появи болка, подобна на менструалната. При мен това постепенно изчезна и сега нямам такива проблеми.
мерси много  bouquet
а на вас преобличането, дори и с чашата ли ви се е налагало?

# 642
  • София
Да. Но вече доста по-рядко. В повечето случаи - при по-тежките дни - издържа час и половина-два. Но имам и случаи, които нещата излизат от контрол.  Blush

Скрит текст:
Преди два месеца и половина, например, буквално бях с кръвоизлив - ако беше продължило, щях и на лекар да отида. За един ден - над 250мл - и то само през деня, не броим нощта. Та - не съм критерий за това - в средностатистическия случай, не би трябвало да има проблеми - освен в началото - докато разберете как е при вас, за колко време се напълва/протича и т.н. 

# 643
  • Бургас
Наскоро темата беше в "закованите" предложения като си вляза в наблюдаваните и добре, че ме загложди любопитството и влязох да хвърля едно око... В момента ми свършва първия цикъл изкаран с чашка и съм изключително доволна! Поръчах си като за начало една от предложените и похвалени тук китайски чашки, за да преценя евентуално размер, твърдост и усещане за чуждо тяло и пр. Имам чувството, че ми е една идея по-твърда, но пък затова нямам никакви проблеми с отварянето ѝ и съответно липса на всякакво протичане (почти). Първите 3-4 пъти поставянето ми беше трудно, но си намерих моето сгъване и сега поставянето ми е за секунда. С изкарването още имам проблеми и понякога ме заболява като излиза ръбчето, но ще го ошлайвам и това си мисля Laughing Важното е, че дори втория ден, когато обикновено бера ядове, изкарах спокойно от 9 до 17 и нещо с едва забележимо зацапване, поради препълване, но това не го броя изобщо като проблем. Спя спокойно вече, почти не я усещам (е, 20 минути след първата проба се наложи да отрежа дръжката де) и усещането за чистота и свежест дори в "тези" дни е забележително! С чиста съвест мога да инвестирам и в по-скъпа и качествена чашка, като почета да сравня размерите и твърдостта спрямо китайската ми такава и се надявам и в очакващите се по-тежки цикли оттук нататък да уцеля нужното ми Flutter
Благодаря на всички за споделените тук съвети и тънкости bouquet

# 644
пак аз с моите опити и терзания, чак се изнервих вчера и за малко да се откажа.... то опити, то неотваряне, страх  ooooh!
Но днес пак решена я поставих, обаче мисля не се отвори, /ами не успявам/, защото протича, има ли друга опасност от това неотваряне, освен протичането, защото ми е един от силните дни.... и се притеснявам  Tired
При мен поставянето се оказа по-трудна задача от ваденето   Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт