Алтернативни продукти за дамска хигиена 6

• 101 910
  • 748
  •   1
Отговори
# 705
  • Бургас
Ами не я усещам, беше ми дълга само но отрязах дръжката почти до край. Но на мен това не ми е 1 чашка, вече 8 години ползвам. Единствено се съобразих с препоръките на производителя и си взех по малката, до сега винаги съм ползвала М.

По твърдост как е?
Тази е най-меката която съм ползвала до сега- МеЛуна и Дива са ми предните.

# 706
Ами не я усещам, беше ми дълга само но отрязах дръжката почти до край. Но на мен това не ми е 1 чашка, вече 8 години ползвам. Единствено се съобразих с препоръките на производителя и си взех по малката, до сега винаги съм ползвала М.

По твърдост как е?
Тази е най-меката която съм ползвала до сега- МеЛуна и Дива са ми предните.

Пише, че колкото по-твърда е менструалната чашка, толкова по-лесно се отваря. Дали е така?

# 707
И на мен Lily-то ми е най-лесната за поставяне чашка; май бях споделяла преди време. Сама си се разтваря и намества веднага. Леко сплескана седи и при мен, обаче горе си е отворена. Сгъвам я като тампон като загъвам и двете страни навътре. Дръжката не ми пречи, не я усещам. Аз винаги клекнала ги поставям чашките, над тоалетната не смея, все ме е страх да не ги изпусна вътре. Crazy

Много хубави и нагледни снимки за сгъвнме по различен начин на менструалната чашка. За повечето този линк ще им бъде полезен. Иначе менструалната чашка да се сгъне като тампон, ми се струва като най-удачния вариант за мене, тъй като от години използвам тампони и съм свикнала да ги поставям за няколко секунди.

# 708
Здравейте,
От доста време чета за тези чашки, но все не посмявах да си купя до сега. Обаче вече твърдо съм се решила, че ще пробвам. Четох че някои от вас са си купували китайски чашки за проба и искам да питам от къде? Алиекспрес, Амазон? Ако може някой да сподели линк, може и на ЛС. И другият ми въпрос е от оригиналните чашки, кои според вас са най-подходящи за начинаеща, нераждала жена.

# 709
  • Варна
Според мен по-меките чашки наистина се отварят по-трудно, това е моят опит, сравнявайки Лили и Лунет. Но ето, че има жени, на които пък им е по-лесно с меки. Вероятно е въпрос на напасване и намиране на точния начин за поставяне. От друга страна с твърда чашка боли повече ако я отвориш без да искаш при вадене.
Сгъването тип тампон ми е трудно, все не успявам да я задържа сгъната.

# 710
  • Телиш/Плевен
Merry-Ann, поздравления за смелостта, знам какво е, защото само допреди месец и аз така се чудех. Hug
Моята чашка, която взех за проба, е от АлиЕкспрес - тази. Има доста в сайта, напиши "menstrual cup" и ще ги видиш. На другия въпрос не мога да отговоря, аз самата все още имам колебания коя чашка да си взема (кобелая се между три). За ориентир ми послужиха ревютата тук, от тях си набелязах въпросните три чашки. Но като цяло в Интернет вече има доста информация и може да потърсиш. Hug

# 711
Според мен по-меките чашки наистина се отварят по-трудно, това е моят опит, сравнявайки Лили и Лунет. Но ето, че има жени, на които пък им е по-лесно с меки. Вероятно е въпрос на напасване и намиране на точния начин за поставяне. От друга страна с твърда чашка боли повече ако я отвориш без да искаш при вадене.
Сгъването тип тампон ми е трудно, все не успявам да я задържа сгъната.

И какво ще посъветвате жените, които се колебаят с каква твърдост да вземат менструалните чашки? Това се опасявам да не се нараня с твърдата менструалната чашка няма да се нараня при вкарването й и изваждането й!

Лале в дъжда: Благодаря за споделените линкове, особено за последния. Добри ревюта. Ще ми бъдат полза тези ревюта. Наистина човек трябва да си купи по-евтина менструална чашка, за да пробва. Дали всички марки менструални чашки имат еднакви стандарти по размер за M, L, XL - имам предвид като сантиметри и по твърдост?

Не знам каква менструална чашка да си купя и да не стане така да я захвърля някъде, тъй като не ми е удобна и по размер не е за мене. Затова досега не съм си купила менструална чашка. Не искам напразно да си дам парите за ненужна вещ.

# 712
Поръчах си мелуна М класик с топче. Надявам се да е добре и да се науча как да я ползвам.  Praynig

# 713
  • Телиш/Плевен
Лале в дъжда: Благодаря за споделените линкове, особено за последния. Добри ревюта. Ще ми бъдат полза тези ревюта. Наистина човек трябва да си купи по-евтина менструална чашка, за да пробва. Дали всички марки менструални чашки имат еднакви стандарти по размер за M, L, XL - имам предвид като сантиметри и по твърдост?
Не са съвсем еднакви по твърдост, поне това виждам от ревютата. Относно сантиметрите, в този сайт с ревютата има отделни описания на размерите на всяка марка чашка. От менюто „Чашки и тампони“ избираш марка, после избираш дадена чашка и като кликнеш на нея, ще ти се отвори информация за нея, като малко по-надолу има „Описание“ (точно над клипчето с ревюто е). В това описание има линкове - какво представлява, как се ползва чашката и какви са размерите ѝ.

# 714
Няма стандарти, всички марки са различни. Ако нямате някакви физиологични особености е напълно възможно да можете да ползвате повечето видове чашки. Те жените с по няколко чашки обикновено си имат една по-любима, но това не означава, че другите са им неизползваеми.

# 715
  • Варна
Е чак до нараняване няма да се стигне, просто е по-некомфортно ако се разтвори в неподходящ момент.
С всяка чашка има напасване и "хващане на цаката", просто иска малко време.
Като си избирах чашките не съм гледала много за твърдост, то и как да преценя коя колко е твърда по описания само. Гледах да е с по-голям обем и дупките да са максимално високо, защото протича през тях като се напълни.

# 716
  • Телиш/Плевен
В предишния пост пропуснах да напиша, че тук има сравнителни таблици за дължината, диаметъра, обема и твърдостта на повечето популярни чашки. Също може да е някакъв ориентир.

# 717
От толкова много видове и размери, имам чувството че се обърквам дори повече. Може би ще пробвам някоя марка, която има само два размера, а в последствие ще си търся нещо по специфично.

# 718
  • Телиш/Плевен
Те повечето са точно с два размера - малък и голям.

# 719
Аз разглеждах Мелуна, защото тук във форума много я хвалят, ама тя наистина има супер много разновидности. Ама много ме притеснява това с поставянето и махането. Аз за това не ползвам и тампон, защото ми много неприятно докато го сложа и после като трябва да го сменям. Иначе не го усещам и не мисля че ще усещам и чашката.

Общи условия

Активация на акаунт