Алтернативни продукти за дамска хигиена 6

• 101 916
  • 748
  •   1
Отговори
# 720
На колко време средно се изпразва чашката?

# 721
На колко време средно се изпразва чашката?
Можеш да я държиш 12 часа. На колко ще имаш нужда зависи само от цикъла ти. На колко време сменяш тампон? Чашката би трябвало да издържи повече.

# 722
Тампон сменям често, гледам в най-най-критичния случай на не повече от 4 ч., понеже съм чела за синдрома на токсичния шок и ме е страх да не ми се случи...
Доколкото четох за чашките, няма опасност от такъв, когато се ползват.

# 723
  • Телиш/Плевен
Аз разглеждах Мелуна, защото тук във форума много я хвалят, ама тя наистина има супер много разновидности. Ама много ме притеснява това с поставянето и махането. Аз за това не ползвам и тампон, защото ми много неприятно докато го сложа и после като трябва да го сменям. Иначе не го усещам и не мисля че ще усещам и чашката.
Да, тя наистина има повечко разновидности.
С тампоните нямам голям опит, че нещо не ми допаднаха и затова си карах на превръзки. Когато прочетох за чашките, първата ми асоциация беше точно с тампон и си казах, че изобщо не е за мен това. Обаче после от любопитство започнах да чета по темата и попадах на все повече и повече добри отзиви и се замислих да пробвам. Отне ми близо година да се наканя. Но се радвам, че се реших. С чашката не усещам абсолютно нищо и се чувствам много добре. И предполагам, че повечето така се чувстват и затова са доволни. За поставянето и махането - вече се справям по-добре, но още го има неприятното чувство, така че не знам какво да ти кажа (то всеки човек има и различна поносимост, де). Надявам се да изчезне с времето. Тогава вече всичко ще е перфектно. Grinning

# 724
   Прочетох всичко, което сте написали. Прави сте, че няма как да разбера колко е твърда една менструална чашка само по описание в Интернет. Ако аз не я пипна и започна да я използвам, няма как да разбера дали е твърда за мене.

Относно размерите - видях, че всяка марка менструална чашка има различни размери и обем.

Колебая се между менструалните чашки на Лили и Мелуна.

Тампон ползвам всеки месец в силните дни на менструално кръвотечение. Използвам тампон O.B, Super. Използвала съм и Maxi Super (не си спомням точно наименованието на най-дебелите тампони). Със Super се чувствам комфортно и изобщо не чувствам, че имам тампон. Само когато се напълни или е престоял доста време в мене, тогава започвам да чувствам некомфортност, тъй като се е издул. А с Maxi Super са ми доста дебели. Слагам тампона на Maxi Super доста трудно. Чувствам се некомфортно и го усещам, че е в мене. Сменям тампон от 6 до 8 часа. Най-често на 6 часа, тъй като по това време е пълен.

# 725
Абе ясно е, че ще се пробва. Лале в дъжда, благодаря ти за линка от Али. Разглеждах и други, но в крайна сметка поръчах като твоите. Даже и от големия размер за майка ми да пробва (Тя сега е на почивка и идея си няма каква щуротия съм ѝ намислила Smiling Imp ) Та първо ще видя с китайските да придобия опит.

# 726
Аз съм много доволна от Мелуна класик, размер М. Тя е средна твърдост, нито много мека, нито много твърда. Ако има колебание между два размера - по-добре да се вземе по-големият според мен. Те са с няколко милиметра разлика. Първо бях с S, но ми беше много малка и бързо протичаше. С размер М изкарвам от 6 - 8 часа, това за най-тежките дни, през другите сменям сутрин и вечер, но съм я държала и 24 часа, проблем няма, няма и опасност от синдром на токсичния шок. Нараняване няма как да стане от самата чаша, но жени с по-дълги нокти могат неволно да се издраскат или ощипят (аз го направих, не е весело, оттогава ги поддържам къси по време на менструация). Някои хора имат чувствителен пикочен мехур, в такива случаи е хубаво чашата да е по-мека, иначе често-често можете да тичате до тоалетната.

# 727
...по-дълги нокти могат неволно да се издраскат или ощипят (аз го направих, не е весело, оттогава ги поддържам къси по време на менструация).
точно това си мислех тези дни ,че  всеки момент трябва да ми дойде, а маникюра порасна и не мога и да си помисля да го направя с маникюра Grin
тоя цикъл ще си тествам и по-твърдата китайска чашка, ще видя как е и ако изкарам и тоя цикъл с чашка ще си поръчам Simple Smile

# 728
Аз съм много доволна от Мелуна класик, размер М. Тя е средна твърдост, нито много мека, нито много твърда. Ако има колебание между два размера - по-добре да се вземе по-големият според мен. Те са с няколко милиметра разлика. Първо бях с S, но ми беше много малка и бързо протичаше. С размер М изкарвам от 6 - 8 часа, това за най-тежките дни, през другите сменям сутрин и вечер, но съм я държала и 24 часа, проблем няма, няма и опасност от синдром на токсичния шок. Нараняване няма как да стане от самата чаша, но жени с по-дълги нокти могат неволно да се издраскат или ощипят (аз го направих, не е весело, оттогава ги поддържам къси по време на менструация). Някои хора имат чувствителен пикочен мехур, в такива случаи е хубаво чашата да е по-мека, иначе често-често можете да тичате до тоалетната.

Когато видя, че идва менструалният ми цикъл веднага скъсявам драстично ноктите си заради поставянето на тампоните.

Имам проблем с честото уриниране. От вас разбрах, че при твърда менструална чашка, може да предизвика да ходя да уринирам по-често. Тогава да разбирам да си взема по-мека менструална чашка?!

# 729
  • Телиш/Плевен
Абе ясно е, че ще се пробва. Лале в дъжда, благодаря ти за линка от Али. Разглеждах и други, но в крайна сметка поръчах като твоите. Даже и от големия размер за майка ми да пробва (Тя сега е на почивка и идея си няма каква щуротия съм ѝ намислила Smiling Imp ) Та първо ще видя с китайските да придобия опит.
Дано да ти допадне. Hug
И аз поръчах една за приятелка, която също като мен от много време се чуди какво е и дали да пробва. Знам, че сама няма да посмее да си купи, та викам да ѝ „помогна“, пък вече от нея си зависи дали ще събере смелост да я пробва. Когато ѝ споделих моя отзив, ми изглеждаше по-решителна, но ще видим.

Аз мога да кажа, че се справям по-добре с поставянето и махането. Simple Smile Още имам да се уча, де, но определено имам голям напредък в сравнение с първия ден. И забелязах още нещо, което ми допадна - менструацията ми свърши с ден по-рано. Innocent Мисля да изкарам и другия месец с тази чашка, че да ѝ свикна напълно. От друга страна реших каква да си купя (Юки) и не знам дали ще се стърпя. Grinning

# 730

Имам проблем с честото уриниране. От вас разбрах, че при твърда менструална чашка, може да предизвика да ходя да уринирам по-често. Тогава да разбирам да си взема по-мека менструална чашка?!

Ами чашата стои точно отдолу и ако натиска повече, може да предизвика по-често ходене до тоалетната.

# 731
  • Варна
От друга страна реших каква да си купя (Юки) и не знам дали ще се стърпя. Grinning
Поръчай си качествена, недей да караш с китайските, дето кой знае какви материали ползват и как се отразяват на здравето. Това е репродуктивната система все пак.
Не съм забелязала чашката да ми притиска мехура. И в твърдостта на чашките не намирам разлика, когато са вътре, и двете не ги усещам изобщо.

# 732
  • Телиш/Плевен
tina_vn, благодаря за мнението! Flowers Hibiscus
Че ще си купя качествена е ясно, въпросът е, че точно сега май не се чувствам достатъчно уверена за нова чашка и от това идва колебанието ми. Confused Но имам време да помисля добре и да реша какво да правя.

# 733
Е, не мога и не мога да поставя чашката и вчера и днес и да ми се отвори.
Вчера щях да излизам и реших да не експериментирам с по-твърдата и опитах с по-меката, но не се отваря, опитвах и разбрах, махнах я и излязох с превръзка 😑
Днес съм с по-твърдата,  но тя е и по-малка, сложих я много лесно, по начина, препоръчан по горе, нооо пак не се отвари ...ех
Май ме е страх да ги поставя по-навътре 😣 и я оставих така, може да се отвори пък сама 😆
Вие лесно ли на идвате вашите след като ги сложите? Голяма паника ей, пак и корема ме заболявания 😖

# 734
И аз пак в опити, търсейки правилния начин за поставяне...имам чувството, че винаги остава неотворена, т.е. "смачкана вътре".
Възможно ли е да е толкова тясно, че да не се отвори напълно? Хм...

Общи условия

Активация на акаунт