Алтернативни продукти за дамска хигиена 6

• 101 957
  • 748
  •   1
Отговори
# 60
За колебаещите се и начинаещи препоръчвам Фльоркъп, не е скъпа и специално на мен много ми харесва (имам малкия размер и мен ме удовлетворява адски много, маааааааалко по-малка е от малките размери на другите марки)

# 61
  • through the wormhole
На начинаещите препоръчвам да прочетат голяма част от първата тема (ако имат време да прегледат и останалите). Аз също съм начинаеща, но следя темите и от всички мнения, сравнения, инфо и споделяния си направих изводите за себе си и си взех Лейдикъп L. Паснахне си като гърне и похлупак. Party В сайта на Лила (има линк на първа страница) има ревюта за различните марки - предимства и недостатъци, сравнения. Много полезно инфо при избор на чашка. Има видеа и за начините на сгъване. С чашката спя, ходя до тоалетна-направо забравям, че съм с нея, а и моят цикъл е анемичен Mr. Green  и бих могла да го събера целия в нея, без изобщо да я вадя. Разбира се, няма да го направя. Три пъти на ден я вадя-като стана, след работа и преди лягане. Но моят малокръвен цикъл го позволява. Всеки начинаещ е малко или много объркан в началото (както бях и аз), но има вече много информация и страшно ме е яд, че чаках толкова време, от както съм разбрала за чашките, докато си купя. ooooh!

# 62
  • ул. "Мечтание"
А може ли да се ползват чашките като съм със спирала?  Peace

Да. Peace

Мелуната са малко "стресови", защото имат доста вариации.  Grinning

# 63
  • София
Да, коментирала съм, А и в последните 2 години претърпях 2 гинекологични операции. При мен цикълът е ужасно обилен в рамките на 2 дни, после едва-едва се точи още 4-5 дни.

Аз никога не съм се замисляла, че по-голямото количество е проблем. Аз пълня чашка от 30мл първите 3 дни поне по 2 пъти на ден - даже ако я оставя повече време, ми протича, защото стига до дупките.  Blush Следващите дни по-малко се пълни, но пак до края на цикъла сигурно има още поне 30-40мл, ако не и повече (около 7 дни се точи при мен). Та реално излиза поне около 120мл при мен.  newsm78

Милилитри реално никога не съм коментирала с лекар, но съм казвала за продължителността (7-8-9 дни) и за това, че първите дни е доста обилно. На никого не му е правело впечатление. newsm78

# 64
  • through the wormhole
Преди години е имало анката "От кои чашки сте доволни и от кои не сте и защо?". Дали може да пусне и сега такава анкета, да се актуализира информацията към днешна дата? Доста жени вече ползват чашките от години, някои от тях са сменяли марки и могат да направят сравнение от личен опит. Мисля, че освен всичко друго, ще е много полезна такава анкета за тепърва избиращите чашки. Peace

Последна редакция: сб, 27 юни 2015, 12:00 от BlackHole

# 65
  • Пловдив
Дойде ми първата менструална чашка  Mr. Green Трети ден от цикъла ми е.
Сложих си я. Ми то много лесно бе хора. Само не разбрах дали се отвори.  Laughing

# 66
  • Варна
Момичета, да ви питам, има ли значение дали матката обърната, моята е. /във връзка с чашките питам/

# 67
  • София
При избор на мелуната четох неща за вагинални раждания, за пролапс на матката или слабо развити мускули на тазовото дъно, но за обърната матка май не съм засичала препоръки. Надявам се по-.опитните да се включат.
Аз си чакам двете чашки и ежедневните превръзки в понеделник, да видим как ще се справя този път.
При мен след като се възстанови цикъла след второто кърмене е много обилен на втори ден и май тогава няма да ми се получава с чашка, но за останалите дни се надявам да се справя този път.
П.П Разрових се и все пак си намерих старата чашка. Оказа се, че е на мункъп, малък размер доколкото виждам. В. Дали ако я изваря хубаво ще може да я ползвам? Беше прибрана в кутийката си.

# 68
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Според мен - може, но освен това ми се струва, че ще ти е малка.  newsm78

Моят цикъл също е доста обилен точно на вторият ден и най-вече на втората нощ.
Нямам проблеми с чашката, само я изпразвам 3-4 пъти през деня и след въпросната нощ бягам веднага в тоалетната. Ако малко се залежа я усещам как "звучно" как си разваля вакуума...  Crazy

# 69
  • Пловдив
Вече 5 ч. съм с мойта мелуна. Много съм доволна. Чак не мога да повярвам. Извадих я веднъж. Пак беше лесно и без проблемно. Второто поставяне също.  Crazy

# 70
  • София
Да и аз подозирам, че ще ми е малка, но ще пробвам докато не дойдат новите. Поръчах мелуна С и М размер. Колебаех се за М и Л, но съм по-скоро дребна 160 см, на вече 50 кг, преди бях 45 и макар и с три деца нямам вагинално раждане. А за по-обилният цикъл, може просто да не ползвам чашката в този ден..

# 71
  • TX
Момичета, да ви питам, има ли значение дали матката обърната, моята е. /във връзка с чашките питам/
и моята е малко "по-ушата" и обърната (според доки) но нямам проблем с чашката

# 72
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Да и аз подозирам, че ще ми е малка, но ще пробвам докато не дойдат новите. Поръчах мелуна С и М размер. Колебаех се за М и Л, но съм по-скоро дребна 160 см, на вече 50 кг, преди бях 45 и макар и с три деца нямам вагинално раждане. А за по-обилният цикъл, може просто да не ползвам чашката в този ден..

Щом е такъв случаят, значи няма да има проблем.  Thinking
А за обилните дни - докато не пробваш, няма как да разбереш, Може пък да се справи чашката.  Thinking

# 73
  • TX
По чести посещения до ВС-то и това е, както ако си с превръзка или тампон, по-често ги сменяш нали, но дискомфорта с тях е в пъти повече, докато с чашката само докато се напаснете с поставянето в самото начало и то идва от това, че е нещо ново.

# 74
  • ул. "Мечтание"
Сама по себе си обърната (реално "сгъната") матка няма отношение към чашката. Но може да е признак за слабо тазово дъно и пролапс.
Пролапса не е пряко свързан с вагинални раждания, често и жени, които никога не са забременявали имат.

Общи условия

Активация на акаунт