Алтернативни продукти за дамска хигиена 6

• 101 971
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Пробвах сега със старата чашка, засега е ок, но спомена ми е че ми протечаше редовно и това беше причината да се откажа навремето.  Също така я и усещах, но може би проблема беше с това издаденото като пръчица което е за изваждане. Него го отрязах доста в последствие и вече май не ме дразнеше.
След като се отказах от чашката ползвах тампони известно време, тъй като лятото ужасно мразя превръзки, но се отказах и от тях. Минах на многократни превръзки след това, само в най-силният ден ползвах еднократни.
Засега нямам проблем с чашката, ще видя по-нататък днес как ще е, а в понеделник ще опитам с новите и особено с по-голямата. За всеки случай съм и с една ежедневна многократна превръзка, ако отново има  протичане...
По-честата смяна на тампон в офиса не ми е проблем или на превръзки, но на чашката определено. Помещението е с две отделни малки тоалетни с една обща мивка в помещението преди това, съответно измиването на чашката и ръцете не е никак удачно.

# 76
  • ул. "Мечтание"
Ако си миеш ръцете преди да махаш чашката не е нужно да я миеш всеки път при вадене, ако условията не позволяват.
Мисля че има и специални кърпички за такива случаи, но не съм се задълбавала по въпроса, тъй като не ме е интересувала темата.

# 77
  • София
Ако си миеш ръцете преди да махаш чашката не е нужно да я миеш всеки път при вадене, ако условията не позволяват.
Мисля че има и специални кърпички за такива случаи, но не съм се задълбавала по въпроса, тъй като не ме е интересувала темата.

И при мен в бачкането няма мивка в тоалетната, а е отпред в друго помещение. Затова влизам с половин литрова бутилка с вода, стига ми за леко изплакване на чашата и за измиване на червените следи от ръцете.

# 78
  • София
Засега съм доволна в интерес на истината и нямам проблеми този път, но не я ползвам в най-силният ден и съм си вкъщи.
Дано този път се спогодим с нея, определено забелязвам удобствата на чашката пред превръзките. Благодаря за насоките и съветите.

# 79
  • ул. "Мечтание"
Змия, това е добра идея също!  Peace

Айла, супер!  Hug

# 80
Здравейте, момичета!  bouquet
След дълго чудене и избиране, днес вече поръчах стартов пакет Мелуна М+Л.
http://meluna.bg/promotsii/promotsionalen-startov-paket-2-broya- … luna-classic.html
Едната е с топче, другата с пръчица! Благодаря ви за всичко споделено, надявам се да се "разберем" с чашките и те да станат наистина моите!

# 81
  • София
Така да споделя и аз отзиви, пристигнаха ми мелуните С и М размер. Пробвах С, но е в самият край на цикъла и нямам много отзиви. Единствено мога да сравня размерите спрямо мункъпа и това, че е доста по-мека самата чашка спрямо мункъпа. Взех тази с нормална твърдост, както се препоръчва, не специално меката, нито тази за спорт. Съответно при поставянето на С размер чашката имам проблем с разгъването и понякога заради по-малката твърдост. Не знам дали това ще доведе до протичания и проблеми по време на цикъл, ще мога да споделя след месец повече.

# 82
  • София
Сама по себе си обърната (реално "сгъната") матка няма отношение към чашката.

Peace

tsankovа, с обърната матка и с чашка съм - нямам никакви проблеми.  Laughing

# 83
Сега чакам с "нетърпение" цикъла, за да изпробвам чашките Мелуна.
И да ви попитам нещо - протичането на какво се дължи освен на неправилното поставяне? Може ли да протича заради това, че се е напълнила? Питам защото съм с много обилен цикъл.

Знам, че не се препоръчват тренировки "сухо", но снощи пробвах по-малкия размер. Мисля, че усетих вакуума........та щом има вакуум, дори и препълнена не би трябвало да протича, май.........

И още нещо.......в началото мисля да си слагам и превръзка, че се притеснявам на работа да не стане беля...

# 84
  • София
Да, може да протича като се препълни. Има дупчици в горната част.

# 85
  • Варна
За протичането - може да стане в по-обилните дни, когато изпадат и парченца, освен кръв. На мен ми се случваше преди - като дойде този момент съм подготвена и с превръзка за многократно ползване и по-честичко посещение в тоалетната  Peace Но хората, които имат такива дни знаят, че и обикновена превръзка трудно се справя с тези моменти, а с чашката нещата са далеч по-добре  Peace

# 86
Аз пак да питам.....
Мисля, че правилно я поставям чашката, проверявам с пръст, дали се е разтворила.
НО......тази сутрин беше протекла, а имаше много малко количество течност в нея. Явно не правя нещо както трябва. Възможно ли е да ми е малка? На картинките гледам, че се слага доста по-навън от тампона, дали не я набутвам прекалено навътре и затова да протича?

След тоалета сутринта поставих Л-ката. Днес ще ми е доста обилен цикъла. Л-ката ми е с топче, доста по-добре я чувствам при поставяне.

# 87
На картинките гледам, че се слага доста по-навън от тампона, дали не я набутвам прекалено навътре и затова да протича?
Не мога да кажа дали не ти е малка, понеже съм пробвала само една до сега и нямам опит с различните размери. Но мога да ти препоръчам преди да я поставиш да локализираш с пръст леко шийката, така че да си сигурна къде е точно, и след като я сложиш да провериш дали тя е плътно в чашката. При мен протичането идваше единствено когато не е обгърнала точно шийката.
Сега търсих картинки на сравнение между тампон и чашка за дълбочината на поставяне. Намерих това:
Скрит текст:
Ами честно казано аз изобщо не я поставям толкова плитко  newsm78 Едно такова плитко поставяне за мен е равносилно на сигурно протичане. Но нека по-опитните се изкажат  Peace

# 88
  • ул. "Мечтание"
И аз не я поставям толкова плитко, най-малкото ще изкочи за нула време и ще ми е адски неудобно. Поставям я около шийката на матката.

# 89
Не знам как успявате да ги натикате по-навътре Shocked Аз си вкарвам чашката нормално и горе долу когато е влязла цялата тя си се разтваря. Някак си няма как да я задържиш сгъната по-дълго време, че да я набуташ повече. А веднъж разтворена не мога да я преместя кой знае колко по-навътре. Иначе при самото носене си се измества леко. Но според мен точно там се поставя чашката.

Общи условия

Активация на акаунт