Алтернативни продукти за дамска хигиена 6

• 101 969
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
Явно не я слагам където трябва, защото вакуум става /пльока при вадене  Simple Smile/, а протичане имам при всяко отиване за проверка в тоалетната. Ще опитам по-навътре да я сложа, да видим. Иначе схванах идеята за поставяне, сега остава да уцеля и точното положение.  Laughing
Решена съм твърдо да успея! Благодаря ви, много ми помагате!  Hug

# 91
  • Пловдив
И аз си я слагам не много навътре. Тя после сама си се премества. Според мен не от поставянето е проблема, а от размера.

# 92
loa , имам Л и М размер, и с двете чашки имам протичане.  Sad
Освен ако не се нуждая от ХЛ? newsm78

# 93
  • Пловдив
Ти раждала ли си?
Аз се замислих дали няма да ми направи проблем това, че и при двете раждания имах разкъсвания и шевове и вътре да няма някакви неравности от кърпенето. Но при първото използване на чашката само един път имах зацапване.

# 94
Да, два пъти нормално. Първия път с много разкъсвания (форцепс) и сериозен шев и кройка. Дали не е това проблемът?

# 95
  • TX
със сигурност това не е проблема  Peace
тренирай малко мускулите на тазовото дъно и чашката сама си застава на нейното място. Доколкото чета, стигам до извода, че проблема е размера, затова давам този съвет

# 96
Аз да си кажа, че при първите пробвания на чашката имах протичания тъй като я бях слагала много навътре (като тампон) и не ставаше хубаво вакуум. Тогава някой постна ФБ страницата на Лила и там имаше много хубави клипчета и картинки. Откакто разбрах, кое е правилното поставяне и нещата тръгнаха гладко Simple Smile. Аз имам също много обилен цикъл и все още имам притеснения, ако съм някъде навън да не пльокне изведнъж чашката.По-чести смени в силните дни и ежедневна превръзка и съм ок.. Иначе удобството е несравнимо: не се усеща мирис, няма гадното запарване, не усещам стичането. Тези, с по-обилен цикъл знаят, за какво стичане става въпрос. Дори нощем преди съм се будила, защото усещах, как се стича всичко на талази. Извинете ме за подробното описание! Виждам много нови момичета, които са се решили на чашката, браво за което! Peace

# 97
  • through the wormhole
На картинките гледам, че се слага доста по-навън от тампона, дали не я набутвам прекалено навътре и затова да протича?
Не мога да кажа дали не ти е малка, понеже съм пробвала само една до сега и нямам опит с различните размери. Но мога да ти препоръчам преди да я поставиш да локализираш с пръст леко шийката, така че да си сигурна къде е точно, и след като я сложиш да провериш дали тя е плътно в чашката. При мен протичането идваше единствено когато не е обгърнала точно шийката.
Сега търсих картинки на сравнение между тампон и чашка за дълбочината на поставяне. Намерих това:
Скрит текст:
Ами честно казано аз изобщо не я поставям толкова плитко  newsm78 Едно такова плитко поставяне за мен е равносилно на сигурно протичане. Но нека по-опитните се изкажат  Peace

Точно от такива картинки(е, без чашката и тампона) в един учебник се образовах навремето за женската полова система и няма да забравя в какъв ужас изпаднах, когато един ден си напипах шийката и си помислих, че е някаква бучка. ooooh! От тези скици не се разбира, че шийката "виси" във влагалището. След това се просветлих по въпроса и ми олекна. hahaha

Аз си слагам чашката плитко. Там си седи и не мърда. Само като стана сутрин е около 1 см по-навътре и с няколко леки напъна се връща обратно. Не знам дали сте пробвали като я слагате да я "засмуквате" леко Laughing , т.е. обратното на напъването при изваждане. Може би си внушавам, но така сякаш по-бързо ми се намества. Не помня къде, но някъде гледах за начините на сгъване и беше обяснено, че колкото повече въздух остава в чашката, толкова по-бързо се разгъва. Обяснявам си го така-повечето въздух упражнява по-голямо налягане върху стените на чашката, което спомага за бързото разгъване. Надявам се, че не пиша глупости. Laughing Аз я сгъвам по въпросния начин, който оставя най-много въздух в чашката. Натискам ръба надолу и после съединявам краищата. Вкарвам малко повече от половината, пускам и засмуквам. Такъв вакуум ми се получава, че няма мърдане.

П.П. Да поясня, че не съм раждала.

Последна редакция: ср, 08 юли 2015, 18:12 от BlackHole

# 98
Изключително сте ми полезни, и не само на мен разбира се! Прочетох и почти всички стари теми, мисля, че ще ми се получи. При мен явно трябва да е по-дълбоко поставена. Благодаря от сърце на всички!

# 99
И аз тук да не изтърва нещо.  Twisted Evil
Здравейте,
включвам се с удоволствие в темичката и аз.
С чашката не успях да се разбера особено, но много си харесвам многократните превръзки.
Благодарение на линковете по-горе най-накрая ще си поръчам още и нови, както се каня отдавна.
Aila, kаква ти е чашката, с която не се разбираш?
И аз при вас. Откакто си купих чашката преди 9м, не съм пипвала превръзки или нещо подобно. Изключително съм доволна Simple Smile
Dion, a ти от коя си доволна?
Спеделяте повече, де.  Naughty

# 100
Хм, много интересно.
Аз я използвам от 2 месеца, точно 3 пъти ми се наложи да я сложа, за да се спогодя с нея. До сега не ми е протичала. Понякога е доста навътре, особено след сън. Но аз принципно нямам и обилен цикъл, така че изобщо не съм мерило. Изпразвям я по 2, макс 3 пъти дневно.
Сгъвам я по първия начин като снимката тук. Случвало се е да я сгъна и като по втория. В началото много се притеснявах дали все пак се е отворила и проверявах по 100 пъти с пръсти. Вече я усещам, сигурно си втълпявам, ама се и чува сякаш. Ако се случи да е прекалено надолу ми е ужасно некомфортно и определено се усеща.  Tired

# 101
И аз при вас. Откакто си купих чашката преди 9м, не съм пипвала превръзки или нещо подобно. Изключително съм доволна Simple Smile
Dion, a ти от коя си доволна?
Спеделяте повече, де.  Naughty

Моята е съвсем обикновена, поръчах я от Алиекспрес. В началото я слагах като я сгъвах на "С", но често не се получаваше добре и започнах да я сгъвам по този начин и нещата се оправиха. Почти не съм имала проблеми при поставянето след това. Моят цикъл е слаб и мога и цял ден да не я махам, пак няма да се напълни. 

# 102
Този месец и аз си пробвах чашката. За сега се разбираме добре. Не съм имала протичане, но все пак си слагам по една ежедневна превръзка. Не вярвах, че ще е толкова удобно  Grinning
Само да ви попитам по какво се ориентирате кога чашката е за смяна (напълнила се е)? Аз не мога да разбера.

# 103
  • Бургас
Този месец и аз си пробвах чашката. За сега се разбираме добре. Не съм имала протичане, но все пак си слагам по една ежедневна превръзка. Не вярвах, че ще е толкова удобно  Grinning
Само да ви попитам по какво се ориентирате кога чашката е за смяна (напълнила се е)? Аз не мога да разбера.
Ами ако не се препълнила фактически няма как да се разбере, или чакаш да протече или си знаеш горе- долу според силата на теча за деня, кога да я изпразниш. Аз в силния ми ден е изпразвам на около 2 часа в другите дни, 2-3 пъти на ден максимум.
За протокола в момента съм с Мелуна, преди това бях с Дива  Peace

# 104
  • София
Само online ли се поръчват чашките ? Няма ли магазин или аптека, да се видят реално?  Peace

Общи условия

Активация на акаунт