Алтернативни продукти за дамска хигиена 6

• 102 038
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
А когато се ползва тази чашка, няма нужда от никаква превръзка, така ли? На колко време трябва да се изважда и измива?

# 481
Аз съм с превръзка всеки божи ден...не ми е удобно без Embarassed като се замисля само за ежедневки отиват 10лв може и отгоре на месец ,но пък те за съжаление нямат алтернатива . Дори ,когато съм с тампон ,слагам по две .
Имат. Има платнени ежедневни превръзки  Peace

Натали, зависи колко добре се справяш  Laughing В началото аз имах нужда от ежедневна, заради зацапвания. После обаче схванах къде ми е грешката в поставянето и от много време не слагам ежедневни.
Възможно е, разбира се, да има жени, на които им се налага да носят и превръзка и когато са свикнали с поставянето.

# 482
Има чудесни превръзки от плат както казаха преди мен и усещането с тях е много по-приятно отколкото с обикновена превръзка. Грижата за тях също не е никак трудна, аз ги хвърлям в едно легенче със студена вода като сменям водата веднъж дневно докато не пусна пералня. Но всъщност ако нямат кръв по тях няма нужда от накисването. То е за да не остават петна.

Аз позлвам чашки от доста време и то е не толкова заради природата, колкото заради удобството ми, чувството на чистота и удоволствие да нямам по бельото и тялото памучни превръзки и тампони, напоени с кръв.
И аз така. Много по-удобно и приятно ми е, няма неприятна миризма, не се налага да си слагам тампон на сухо.

# 483
  • Плевен
Поръчах си melyna L и XLразмери. Имам миома и обилно кървене, висока съм 176. Нямам бременност и раждане. Силно се надявам да свикна да поставям правилно чашката, че вече ми омръзна "баташкото клане".
Въпроса ми е успява ли да събира съсиреци?

Последна редакция: пн, 24 апр 2017, 09:46 от *snezhinka*

# 484
  • Бургас
Момичета, има промоция на Lily Cup -15 % и безплатна доставка:
 https://www.intimina.com/en/
Благодаря много  bouquet, набързо се възползвах, даже получих съобщение от ДЧЛ утре да я чакам. Точно скоро си мислих, че с последната Мелуна сме заедно вече повече от 3 години, и е време да я сменя. Не че има някакви видими следи от употреба, ама на като ми влезе мухата. И друг път съм казвала повече от 7 години съм с чашки и с пистолет на главата /да чукна на дърво, де/ не се връщам към превръзки и тампони, никакви грижи, никакви проблеми, ползвала съм навсякъде, по всяко време.

# 485
Кажете как се преценява размера на чашката? Искам да си поръчам, но не знам точно каква.... Blush

# 486
  • Бургас
Кажете как се преценява размера на чашката? Искам да си поръчам, но не знам точно каква.... Blush
Аз лично се водя от това какво е написано от производителя на чашките, кой размер за какви жени се препоръчва раждали/нераждали.

# 487
Ясно, благодаря. Може би ще видя в някоя аптека. Цената е около 50 лв, нали?

# 488
Аз съм с превръзка всеки божи ден...не ми е удобно без Embarassed като се замисля само за ежедневки отиват 10лв може и отгоре на месец ,но пък те за съжаление нямат алтернатива . Дори ,когато съм с тампон ,слагам по две .

По две ежедневни превръзки заедно си слагате с употреба на тампон, когато сте в цикъл ли?

# 489
   Един коментар беше написан, че на жената й е писнало от "баташкото клане" поради доста обилен цикъл. И аз също имам доста обилен цикъл и при мене е кошмар - превръзка голяма нощна и с тампон Super едновременно. Нямам никакви отклонения, освен че не знам дали причината не е на хормонално ниво, за да ми е толкова обичен менструалният цикъл. Да, кошмар е някой път да се сложи тампон на сухо. Болезнено е, некомфортно е и се страхувам да не се получи раничка на шийката на матката или по някакъв начин да се нараня при слагането на тампон. Надявам се, че чашката може да се слага лесно и на сухо, когато менструалният цикъл е оскъден в неговия край.

Гинеколог едва ли ще ни каже нещо за тези менструални чашки?! По-скоро ще ги отрекат.

Също не знам как да избера размера на чашката! В интимен план съм тясна. Искам да ми е спокойно, чашката да ми е удобна и сигурна, че няма да протече след няколко чаша престой в мене и ще бъда здрава без да съм заплашена от бактерии и гъбички.

Последна редакция: пн, 24 апр 2017, 11:02 от Jennifer_w

# 490

По две ежедневни превръзки заедно си слагате с употреба на тампон, когато сте в цикъл ли?

Да,Дискрийт,защото са ми в пъти по-удобни от тези с крилцата ,обожавам ги , Crazy чувствам се чудесно ,защото съм голяма пикла и е страшно удобство ,сухо ми е.
Винаги слагам две ,не  една върху друга ,а с цел да покриват максимално от бельото ми. Когато през деня сменя ми е чистичко.

# 491
Като се поставя чашката, нужно ли е да се маже с нещо? Понеже изгледах клипче за това, но видях само да я сгъват.

# 492
Няма да видиш. Поне аз не съм виждала.  newsm78
Като се поставя чашката, нужно ли е да се маже с нещо? Понеже изгледах клипче за това, но видях само да я сгъват.
Не, не се мажат с нищо. То е достатъчно мокро  Laughing

# 493
  • София
Относно това какъв размер ще е подходящ за вас - изключително много зависи от това дали сте раждали или не, и от самата анатомия. Има жени, чийто цервикс е много ниско и по големи/дълги чашки им действат дискомфортно. Аз съм с по-висок, моята чашка е размер М, защото съм с по-обилен цикъл, не съм раждала, но и по-малка да си бях взела се оказва, че щеше да ми свърши работа (S).

Когато си харесате марка, идете на сайта или в упътването и погледнете инструкциите - както бяха споменали, всеки производител би препоръчал различни неща. В повечето случаи има "тест", който да си направите за да установите кой размер ще е най-удобен за вас - въпроси относно това колко сте висока, колко килограма сте, колко обилен е цикълът, дали имате вагинални раждания и т.н. Минете през тях и ще се ориентирате най-добре.

Относно слагането - много жени се стряскат в началото, защото имат протичания или не им е комфортно. Трябва да знаете, че с чашките всичко е въпрос на "майсторлък", на свикване и на научаване на това кое отговаря най-добре за вашата вагина - всяка една си е идентична по форма, размери... както можете да прочетете тук, няма жена, която да е пробвала чашки и да се е върнала на нещо друго, просто наистина е много удобно, но трябва време да свикнете - като започнете ако ви е странно или некомфортно не се отчайвайте, просто пробвайте различни неща докато намерите най-удобното за вас.
Отново за слагането, има много начини чашката да се сгъне за да влезе, при мен едни начини действат в пъти по-добре от други, пак си е до проба-грешка. В дните, в които цикълът ми е по-малко обилен и там е "по-сухо" аз използвам лубрикант (задължително на водна основа, иначе може да повреди медицинския силикон на чашката), слагам една капчица на входа на влагалището за да ми е по-удобно поставянето след това. Вътре няма какво да е неудобно, но отвън като е сухо може да не е най-приятно.

Това е от мен, надявам се да съм била изчерпателна. От много време вече ползвам чашката и не съм имала една инфекция, бактерия, гъбичка или каквото и да е. Ползвам ежедневни превръзки за всеки случай, понякога имам съвсем малко зацапване и толкова. Действайте смело, заслужава си.

# 494

В Ремедиум има Мелуна различни размери.

Общи условия

Активация на акаунт