7г безусловна любов :)

• 17 257
  • 318
  •   1
Отговори
# 120
  • София
И аз мисля, че темата е пързалка и няма какво да се разсъждава по нея, защото авторът е написал и обяснил всичко. Ето:
Цитат
1. живеем в болно  (психически) общество, с много лъжи и измамни противоестествени очаквания.
Цитат
2. Ние с приятелката ми след толкова години още не живеем заедно ... но е съгласна и за някакъв хибриден вариант в който живеем в една кооперация или в 2 близки съседни апртамента.
Цитат
3. При мен тези разбирания се зародиха от това че имах кофти баща, който се държеше кофти с мен и майка ми + многото семейни проблеми..
Амиии, изкривена психика, засилена нужда от внимание и ... ето го резултатът: изявления във форум за бъдещи и настоящи майки и татковци, за бременността, раждането, първите месеци и години от живота на бебето, т.е. онова, което отрича като лична необходимост.

# 121
И аз не припаднах от умиление и ми беше трудно да прочета първия пост.
Но...за едно нещо според мен е прав авторът. Този модел в момента не работи добре. Направо е рядкост двама човека да останат заедно за цял живот и да са щастливи. Какво би работело по-добре обаче не съм сигурна, все още размишлявам. А може би е много индивидуално. Може би всеки трябва да открие най-доброто за себе си, а не да се опитваме да влезем в един калъп.

Освен това в България хората са много консервативни. Тук всяко нещо се приема с голямо закъснение и то пак с голяма доза недоверие. Факт е и тази тема. Всичко различно веднага се оплюва без изобщо човек да се замисли.

Конкретно по случая на автора ми е малко странно, че момичето живее с майка, за да има кой да й готви. Но останалото не ми се струва чак толкова скандално. Щом се чувстват добре изобщо не виждам какво има да се обсъжда и съди правилно ли е или не е.

# 122
това,което е описал авторът е типичен пример за инфантилно поведение-за съжаление голяма част младежи разсъждават по този начин-скачането с бънджи е по-важно от деца и брак. Занимават се с какви ли не дейности-екология,био хранене и живот и си мислят,че са много оригинални и са измислили топлата вода.  Бухтичка-проблемът е ,че не сме достатъчно консервативни.

# 123
Авторът да си живее както иска, негово право е. Само не разбрах кое го накара да пише тук да се похвали

# 124
Само не разбрах кое го накара да пише тук да се похвали
Опитва се да убеждава себе си в нещо.

# 125
Аз имам две деца и съм омъжена от 10 г. Всичко инвестирам в семейството и пари и време. Нямам личен живот, не излизам никъде.
Но не мисля като вас. Щом хората са си щастливи - ми да си ходят в Зимбабве и да си скачат с бънджи. Светът и без това е пренаселен, няма нужда от още деца - така че щом не искат, да не си раждат.
Аз самата от 18 годишна не живея с майка ми, защото не мога да я търпя, така че в картинката за мен само това е неприемливо от моя гледна точка - всичко друго си е ок. И си е супер да си купите апартаменти в една кооперация и като си омръзнете всеки да си ходи на неговото си място. Децата не съм убедена че ще те направят безумно щастлив, така че ако нямаш биологична нужда да се възпроизвеждаш по-добре си инвестирайте парите в екскурзиики и си живейте живота. Не робувайте на това кой какво казал и как си подредил живота. Важното е вие да сте щастливи и да не пречите на останалите. То и от темата е видно колко злъч се изля, при условие, че авторът е написал там някакви си негови неща дето не е ясно колко са реални, ама как и да е.
И женените и неженените преекспонират с това колко са щастливи от собствения си избор - то ако си много щастлив едва ли ще се обясняваш по форумите, дето на никой не му пука - ама това е една друга тема.

# 126
Имаше един блог, на една жена, Amy Alkon, която с подробности описваше как живеят разделени с гаджето си. Само че тя го е срещнала, след като е навършила някъде 43 години, след като е взела решение да няма деца и си е подредила живота. В повечето случаи се държи уважително към хора, които са решили да имат деца, стига да ги отглеждат отговорно. Не си губи времето да пише тиради срещу всички хора с деца като изначално сбъркани.

Обикновено когато някой много обяснява колко е щастлив с избора си, по-скоро значи, че има съмнения и говори, за да не излязат съмненията на повърхността. Приятелката колкото и да говори за щастие и че не иска деца, в превод всички сме наясно, че биологичният й будилник яко звъни.

# 127
  • София

Обикновено когато някой много обяснява колко е щастлив с избора си, по-скоро значи, че има съмнения и говори, за да не излязат съмненията на повърхността. Приятелката колкото и да говори за щастие и че не иска деца, в превод всички сме наясно, че биологичният й будилник яко звъни.

Peace
Безспорен факт! Но в конкретната история, или е това, или авторите са на 23-24 години (били са на по 16-17 като се се гаджосали) и действително светът им се върти около почивките, дискотеките, забавленията, лудият секс и живеенето отделно. Просто са млади и такъв им е светогледът. В което няма нищо лошо! Обаче... една истина трябва да се приеме - когато си истински влюбен искаш партньорът ти да е до теб непрестанно. Още повече, ако ходите на работа, която, както всички знаем гълта един доста голям % от времето. Когато се влюбих истински, след 2 месеца си разменихме ключовете и почти заживях при него в квартирата, а след още 3 се изнесохме тотално двамцата. Не те упреквам Авторе, просто щом ви устройва това е ок, но имай предвид, че определено не е истинската голяма любов така. И когато се влюбиш ще го разбереш. Според мен, вие просто сте се отдали на навика, неприятното е, че изпускате младостта си, за да срещнете истинското. За теб, може би не, но за нея, след време ще е късно. Пак казвам, важното е, човек да бъде щастлив. Но, ако единият е нещастен, вече не е добре.
Стана ми любопитно, на колко сте години?

# 128
На мен ми звучат като дърти магарета на по 30-ина години. Не са на 24, на 24 е по-трудно да си подизпълнител за Assassin's Creed.

А тяхното дори не може да се нарече щастие, а е по-скоро в категорията "доволство от живота". Много нетрайна категория.

# 129
Те двата коментара на бухтичка и кристина всичко обощиха Wink Жлъч, жлъч, жлъч, не че би ми повлияло мнението за моят личен живот, аз казах що пуснах темата, вие ако исакте вярвайте, ако искате не.

Някои жени трудно могат да си представят идеята че жена може да не иска дете. Тя ако толкова иска, а аз не , ще си намери друг, със сигурност не съм последният мъж на земята. И аз съм имал моите терзания, обяснил съм й ги и тя ме е приела такъв, защото и тя самата е такава Simple Smile Иска да попътува да види свят, да изучи чужди култури, да се радва на живота все пак е на 26, а аз преди 2 месеца навърших 27 Wink Но и на по 40 да бяхме такива интровертни занимания като заедно подреждане на книги и кърпи могат да ни вкарат в лудницата  Laughing  Всъщност грам не се учудвам от написаното щото познавам и други млади хора/двойки с интровертен живот дето гледат призрително на тия дето излизат по баровете, забавляват се и т.н... едва ли не като техният живот е скучен и на всички останали трябва да е скучен, иначе сме "развалени".  Никога не съм съдил някой как живее, може и да не ми харесва, но е въпрос на избор осъзнат или неосъзнат. Наскоро прочетох една мисъл на Никола Тесла "Ако вашата омраза може да се превърне в електричество, то цялата вселена ще светне".  

Аз съм се придържал винаги към подобна мисъл "не съдете, за да не ви съдят". Никъде не съм питал, добре ли е така, правилно, етц, нямам терзания, просто споделих правокиран от многото нещастни двойки около нас, на които никога не съм се бъркал, щото не е моя работа. Вие ако искате си съдете и порицавайте, щом това ви кара да се чувствате добре, ваша си работа.. то това само говори за много неща и конкретно за хората в България Simple Smile Как да е, не искам да излезе че се защитавам, всеки си живее живота както иска, нямам грам лоши чуства към никой Simple Smile със здраве че само то не прощава, пазете си нервите Wink

# 130
  • София
Ами и ние сме различни хора.
Аз лично, от 20 до 27 беше изключено да съм с един човек. Находила съм се и съм се наживяла, по света и у нас.

# 131
Някои жени трудно могат да си представят идеята че жена може да не иска дете...

Аз мога. Но за пореден път питам защо ти не можеш да приемеш, че не само ние, а и мъжете ни са искали да живеем заедно и да имаме деца Simple Smile

# 132
  • София
Аз пък на 29 имах супер съвременната идея да имам дете без мъж. Как е,а?

Въобще що си помисли че си открил топлата вода, като ти откъдето си тръгнал, ние отдавна сме минали и заминали?

# 133
  • София
Някои жени трудно могат да си представят идеята че жена може да не иска дете...

Аз мога.

И аз мога, брат ми и жена му живеят така вече сигурно ще станат 20 години. Ама в един дом живеят де, те всъщност наистина се обичат и имат връзка, за разлика от автора.

# 134
Има си доста жени, които не искат деца  Peace Но дали искат или не, могат да кажат поне след 45 годишна възраст. Дотогава все може да ги удари хормона и да родят  Wink Могат и да си осиновят, ако ги потриса самата бременност и раждане  Peace Peace

Даже на Запад си има такова течение "Kids Free", демек свободни от деца  Mr. Green Обаче си ходят хората по психолози и се подкрепят, защото в 90% от случаите жената обещавала да е бездетна, пък после размисляла и искала дете. И мъжът я помъква по консултации да си припомни какво е обещала и да си останат само двамата във вечна хармония  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт