Гърция, но не на море, Метеора, Олимпия, Делфи и още...2

• 96 374
  • 657
  •   1
Отговори
# 270
  • СОФИЯ
Великден се празнува много тържествено в Гърция, повече от Коледа, Нова година.
Най-церемониално, струва ми се, е в Керкира (Корфу). В другата, гръцката тема сме писали повече подробности за обичаите.
Освен другото, тогава и времето е хубаво, за разлика от Коледа тая година Grinning
В Керкира, т.нар. столица на малкия остров всичко е повече от скучно. От опит. Не само религиозни, но и обществени.
Какво би препоръчала там и по кое време?

# 271
На мен изобщо не ми се струва скучен град Керкира. Дори и да няма празник. Прекрасна архитектура, история, храна. То вярно, че разни хора - разни вкусове.  
Eто и клипче от Великденското шествие, може да се хареса на някой по-малко претенциозен.

# 272
  • СОФИЯ
Не, сори но "клипче" при настоящата иф отказвам да гледам. Какво е добре там ме интересува  newsm78 И в центъра сградите не са ит. Какво да видиш там?  Има ли нещо впечатляващо? В частта с руснаците не сам ходила. Вилата на Сиси е смешка за всеки, който познава частично АВстро-Унгария?

# 273
Какво е иф и ит?

Замъкът на Сиси не ме привлича и аз лично не съм го посещавала.
Островът предлага и много други неща освен него. Гледки откъм Палеокастрица и Лиападес, широки пясъчни плажове на югозапад, селца във вътрешността - малко известни на туристите. За града вече стана ясно. Начинът, по който приготвят месо - пастицада, софрито, разни други мръвки, на мен също много ми допада. Има връзки с няколко интересни малки йонийски острова наоколо.
"Руснаците" не са ми известни. На югоизток около Кавос има пияни англичани а ла Слънчев бряг, но човек спокойно може да не ходи там, ограничени са в малък район от острова.

Сега, ако на теб не ти е харесало - друга тема. Не може на всеки да харесва навсякъде. На вкус и цвет... нали. Може да ти е бил кофти хотелът, компанията или нещо трето.

# 274
  • Варна
Аз реших, че водопадът в Едеса е замръзнал и това обсъждате,
Защото вчера това се сети детето
Като му казах, че съм чула, че в Гърция има сняг.
Търсих информация в нета, но май не търся както трябва, защото нищо не открих или просто водопадът не е замръзнал, както му се иска на детето, хаха  Laughing

# 275
  • някъде ... тук ...
Не знам за водопада, но тук има доста снежни снимки от Гърция Simple Smile

# 276
  • Варна
Не знам за водопада, но тук има доста снежни снимки от Гърция Simple Smile
Много благодаря!
Страхотни са!

# 277
  • Sofia
дали дете на 3 години би понесло едно по продължително пътуване  Rolling Eyes

# 278
Зависи от детето, зависи и от продължителността на пътуването Simple Smile Има ли опит досега? Докъде ще пътувате?

# 279
  • Варна
дали дете на 3 години би понесло едно по продължително пътуване  Rolling Eyes
На моето дете като беше на 3г
първото му по - дълго пътуване
Беше Варна - Кърджали.
Нямаше проблеми, не спа по пътя от радостно вълнение.
Не мисля че щеше да издържи повече от това, както и на следващия ден ако се пътуваше още толкова.
Наистина зависи от детето. Ако е свикнало на чести пътувания, на не толкова близко разстояние и спи известно време, родителите могат да тръгнат. Така си мисля.

# 280
Великден се празнува много тържествено в Гърция, повече от Коледа, Нова година.
Най-церемониално, струва ми се, е в Керкира (Корфу). В другата, гръцката тема сме писали повече подробности за обичаите.
Освен другото, тогава и времето е хубаво, за разлика от Коледа тая година Grinning

работя в гръцка фирма в българия  и в началото гърците се чудеха защо ???  като дойде великден всички отиват някъде защото при тях бил най големият семеен празник в годината !!!

# 281
Здравейте, началото на февруари ще бъда заедно с 2ма колеги в Солун и по-конкретно през деня в този хотел Grand Hotel Palace, Thessaloniki.
Тъй като нямам представа от нищо там, може ли някой да каже како интересно има в града, което да може да разгледаме. Не съм сигурна дали ще разполагаме със свободно време (гледайки програмата на събитието, никак, но все пак) и всяка информация за лесно и бързо придвижване до някой обект ще ми е от полза.

# 282
  • София
Здравейте, началото на февруари ще бъда заедно с 2ма колеги в Солун и по-конкретно през деня в този хотел Grand Hotel Palace, Thessaloniki.
Тъй като нямам представа от нищо там, може ли някой да каже како интересно има в града, което да може да разгледаме. Не съм сигурна дали ще разполагаме със свободно време (гледайки програмата на събитието, никак, но все пак) и всяка информация за лесно и бързо придвижване до някой обект ще ми е от полза.

Виж ТУК накратко, ако има друго питай....
Хотелът ви е хубав, но е далеч от центъра/3-4 км./.

# 283
Bled, благодаря, сега ще прочета.
Видях че хотела не е съвсем близо до центъра, но предполагам има някъде наблизо спирка. Доколкото четох в сайта през който резервирах коментарите за него, имало спирка на около 5мин. на градския транспорт.
Видях и сайт за цялата градска мрежа, но...май грам не мога да се ориентирам.

# 284
Виж в гугъл мапс, точно пред хотела имаш спирка на ГТ,  аз не съм ползвала автобуси в Солун, но сайтът им е лесен за ориентация, сега ще погледна какво-как да стигнеш до центъра.

Така дали ще стане линка http://oasth.gr/#en/bestroute/showresult/33/22.907913099999973-4 … -40.635991/300/3/
От спирка ΟΡΥΖΟΜΥΛΟΙ има 4 автобуса, които те карат за 10тина минути до центъра, спиркаΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ , само им виж разписанието, за връщането пак си го погледни по същия начин.

Последна редакция: чт, 19 яну 2017, 14:31 от evhen

Общи условия

Активация на акаунт