Гърция, но не на море, Метеора, Олимпия, Делфи и още...2

• 97 193
  • 657
  •   1
Отговори
# 285
evhen, благодаря много, ще си запиша всичко. Simple Smile
Ще бъдем с кола, но шофьорката едва ли ще иска да кара из Солун, а и четох че с паркирането е много трудно там.
Предпочитам за разглеждане да използваме ГТ, пък докъдето стигнем. Simple Smile
Не знам и с колко време ще разполагаме, не отиваме на разходка като цяло.

# 286
Паркинги има под път и над път в Солун, мога да ти покажа няколко, но щом няма желание, по-добре с ГТ.

# 287
В Националния археологичеси музей в Атина има ли място, където може да се остави багаж, ако пътуваме директно от летището до музея?

# 288
  • София
В Националния археологичеси музей в Атина има ли място, където може да се остави багаж, ако пътуваме директно от летището до музея?

Имаше, но доколкото знам за по-малък багаж.
Можеш да оставиш багажа ето ТУК
Има и цени...
Карта до музея...

Последна редакция: пт, 20 яну 2017, 22:09 от Bled

# 289

Имаше, но доколкото знам за по-малък багаж.
Можеш да оставиш багажа ето ТУК
Има и цени...
Карта до музея...
bouquet
Ще пробваме да се вместим в ръчния багаж на Райън еър - две раници и две по-малки чанти. Дори да чекираме куфар ще е малък.

# 290
  • София
Моля за малко помощ относно Атина.
Виждам, че има автобус X95, който пътува от площад Syntagma до летището:
http://athensairportbus.com/en/timetable/x95athenstoathensairport.html
Колко време приблизително пътува автобусът? Пише, че отнема 40 минути - така ли е?
Плануваме да летим до Атина и обратно с Раян, полетът е сравнително рано сутринта и трябва да решим по кое време ще е разумно и достатъчно да тръгнем от центъра. Ако сме само с ръчен багаж - колко време преди полета е добре да сме на летището?

Последна редакция: вт, 24 яну 2017, 00:42 от Vivi

# 291
Ако сте на Синтагма, с метрото е по-бързо (макар и по-скъпо).
Автобусът е зависим от трафика, с тази линия съм пътувала само през нощта, така че не мога да кажа точно за минутите, но летището не е хич близо. Преценете си нещата в зависимост от часа, в който ще летите. За Венизелос - като всяко друго летище. Ние ползваме толеранс от 1 ч., за повечето хора това е малко. 

# 292
  • София
Моля за малко помощ относно Атина.
Виждам, че има автобус X95, който пътува от площад Syntagma до летището:
http://athensairportbus.com/en/timetable/x95athenstoathensairport.html
Колко време приблизително пътува автобусът? Пише, че отнема 40 минути - така ли е?
Плануваме да летим до Атина и обратно с Раян, полетът е сравнително рано сутринта и трябва да решим по кое време ще е разумно и достатъчно да тръгнем от центъра. Ако сме само с ръчен багаж - колко време преди полета е добре да сме на летището?

Vivi
Писала съм по въпроса, няма да го търся.
Автобусът е много удобен, особено ако и хотела ви е около Syntagma.
Да, нормалното време за пътуване е 40 мин. +- 10-15. Автобусите имат разписание и график, времето е разчетено.
Още повече, че полетите на Ryanair са твърде рано и няма проблем. Ако няма екстремна ситуация.

Съветвам те да не правиш компромис с двата часа предварително. Включително на нашето летище. Дори преместването на полетите на Ryanair на новия терминал затрудни и него в определени часове.
Въобще не ми пречи да се разходя по магазините или да се поровя в таблета ако има повече време. А бързането и тичането не са ми присъщи.
Дори много повече часове не ме натоварват, свикнала съм и обичам летищата.

Това е спирката на Syntagma
И тук

Другите спирки ТУК

Лек път...

# 293
  • София
Благодаря ви!  Hug
Вчера решихме с една приятелка да избягаме в Атина за няколко дни. Когато пътувам без мъжа ми предпочитам да си организирам нещата така че да имам минимум притеснения от гледна точка на безопасност.
Блед, ти сигурно си ми видяла въпроса преди да го редактирам. Simple Smile Наистина ми е важно да знам откъде точно тръгва автобусът, за да потърся хотел, който да е възможно най-близо до спирката и да не обикаляме с куфарите по улиците по тъмно.
Тепърва ще ви питам за Атина. Simple Smile

# 294
За ранния полет от Атина ти препоръчвам такси. Изпробвано вече. И следващия път ще ползвам такси, а не автобуса.  Peace

# 295
  • София
Блис, колко струваше таксито приблизително?
А автобуса ползвали ли сте го? Някакви причини да го замените с такси? Иначе е ясно, че с такси винаги ще е по-удобно.  Simple Smile

# 296
Блис, колко струваше таксито приблизително?
А автобуса ползвали ли сте го? Някакви причини да го замените с такси? Иначе е ясно, че с такси винаги ще е по-удобно.  Simple Smile

Полета е много ранен, и два час преди това още по-зле. Не помня точно цена, но помня, че беше с 2-3 евро повече от ако бяхме взели метро. Така ни посъветваха от хотела. Имали били няколко случаи на клиенти, които щели да закъснеят за полет защото автобуса не дошъл рано сутринта. Ние решихме да ги послушаме. Все пак са местни. Бяхме с детето и хич не ни се рискуваше.

# 297
  • София
-----------
 Някакви причини да го замените с такси? Иначе е ясно, че с такси винаги ще е по-удобно.  Simple Smile

Vivi

Последно бяхме до Синтагма в хотел Amalia за 75 евро двойна.  
http://amaliahotelathens.gr/
Прекрасно място и автобуса и парка и парламента.... ТУК
Мога да ти кажа и апартамент в близост...http://www.minilux.gr/
Както и много други...

Ползвали сме такси няколко пъти, но само когато сме повече от двама, поне 4 човека.
Иначе не си струва.
През нощта са ни взимали 52 евро от центъра, закръглено 55.
През деня 38 евро, закръглено 40. Все пак зависи и от точката на тръгване.
И много повече до Пирея, но само ако сме повече хора.
Винаги питаш предварително за цената относно такива курсове, защото после е късно...

А автобуса си е все 6 евро...
Когато сме двама автобуса. Разписанието е през 10-15 минути. Дори съм виждала един след друг.

Последна редакция: вт, 24 яну 2017, 13:05 от Bled

# 298
  • София
Такситата от и до летището в Атина са с твърда тарифа - 38Е дневна и 54Е нощна.

http://www.aia.gr/traveler/access-and-transportation/taxi-and-limousine

# 299
Такситата от и до летището в Атина са с твърда тарифа - 38Е дневна и 54Е нощна.

http://www.aia.gr/traveler/access-and-transportation/taxi-and-limousine

Точно - 38 ни взе шофьора.

Общи условия

Активация на акаунт