Гърция, но не на море, Метеора, Олимпия, Делфи и още...2

• 95 839
  • 657
  •   1
Отговори
# 135
Има ги, да. Аз не съм очарована от карнавала в Ксанти и изобщо не го препоръчвам.
Отделно, че в неделя нищо не работи в града, буквално няма къде едно кафе човек да изпие.

Някой ходил ли е на карнавала в Патра и какви са му впечатленията? Заслужава ли си?

Благодаря, а този на Тасос струва ли си?

# 136
  • София
Не знам дали това е правилното място да задам моя въпрос на тема Едеса,но ще попитам....Търся място за настаняване за 1 или 2 нощувки прдз юни навръщане от морето на Халкидики.Изскачат ми цени около и над 100 лв на нощ....Такива ли са цените по принцип там?къде бихте препоръчали да отседнем и какво да посетим

Последна редакция: пт, 05 фев 2016, 20:47 от sssani

# 137
  • Paradise
Има ги, да. Аз не съм очарована от карнавала в Ксанти и изобщо не го препоръчвам.
Отделно, че в неделя нищо не работи в града, буквално няма къде едно кафе човек да изпие.

Някой ходил ли е на карнавала в Патра и какви са му впечатленията? Заслужава ли си?

Сега чувам, че има и на Тасос. Никога не съм била, нямам и познати, които да са ходили, за да споделят впечатление.
Много съм скептична към тези фестивали и карнавали в Гърция.

# 138
  • София
Не знам дали това е правилното място да задам моя въпрос на тема Едеса,но ще попитам....Търся място за настаняване за 1 или 2 нощувки прдз юни навръщане от морето на Халкидики.Изскачат ми цени около и над 100 лв на нощ....Такива ли са цените по принцип там?къде бихте препоръчали да отседнем и какво да посетим

sssani
Цената от 50 евро за двойна стая е нормална за сносно място. Това е и наш критерии при пътуване...
Не е задължително да нощувате в Едеса/Воден/, има и други възможности.
Аз ще ти покажа хотели в района, където сме отсядали, ти после може да питаш.

Другият вариант, където може да намерите повече възможности е Loutra Pozar, Loutraki.
Хем много хотели, хем минерална вода, харесвано място от мен.
Виж ТУК както и след този пост...

Хотели в които сме били:
Познавам и други хотели в района, ако ти е нужно.

Карнавалите в Гърция не са точно това, което си представяте.
По-точно са празници, които се изживяват по този начин.
Ако ви интересува мога да ви кажа подробности.

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 14:21 от Bled

# 139
Гревена и Касторя, които са на над 100 км още отгоре, откога са "в района на Едеса"?
Хората просто искат да видят още едно място на връщане от Халкидики. Къде ги прати ти!

Да не говорим за Халкидона, което е едно тъпо село и няма никаква причина да се нощува там.

# 140
  • София
sssani
Скрит текст:
Предполагам няма да обръщаш внимание на поредните глупости...
/Вече е доста тъпо и смешно и въобще не ме интересуват подобни постове./

Halkidona е най-удобното/евтино/ място за отсядане, от където може да се разгледа една от най-големите забележителности в Гърция, античния град Пела, на 10 минути. Както и останалата част от района във всички посоки.
И още много ако те интересува.
За всички места мога да ти кажа защо сме нощували точно там.
Останалите хотели са просто за информация.
Всичките тези спирки си имат огромни плюсове, а километрите в случая/около 100/, поне за мен нямат значение, когато искаш да видиш нещо повече.
Между другото се сещам за още други възможности, но при желание...

# 141
  • София
Едеса, е онова градче с водопадите нали? Ако е то, е много хубаво. Била съм преди години и препоръчвам. Тогава обикаляхме наоколо, но все сме били на хотел на Олимпийската Ривиера и само екскурзии правехме - До Дион с античните разкопки и музея. До Вергина с гробниците , това изумително откритие на археолога Манолис Андроникос, който е станал световноизвестен с намирането на гробницата на Филип Македонски. Хубава е, струва си, но е малко страховита.
Също от там до Метеора сме били. Има какво да се види в района не само на плажа да се кисне  Sunglasses Sunglasses Laughing

# 142
  • София
Едеса, е онова градче с водопадите нали? Ако е то, е много хубаво. Била съм преди години и препоръчвам. Тогава обикаляхме наоколо, но все сме били на хотел на Олимпийската Ривиера и само екскурзии правехме - До Дион с античните разкопки и музея. До Вергина с гробниците , това изумително откритие на археолога Манолис Андроникос, който е станал световноизвестен с намирането на гробницата на Филип Македонски. Хубава е, струва си, но е малко страховита.
Също от там до Метеора сме били. Има какво да се види в района не само на плажа да се кисне  Sunglasses Sunglasses Laughing

dorry_1

Да, точно...

И всичко това е напълно възможно, дори от Халкидики, стига да имаш време и желание.
И още много повече...

# 143
  • Варна
Моля някой ходил на Санторини да ми даде съвет струва ли си да отида за 1 ден с полет от Атина - от около 9.30 до 4 часа (най много 2дни). Ще съм в Атина 4 дни и ме осени идеята да вида и острова, т. к. самолетните билети не са скъпи. Началото на Ноември подходящо време ли е за там?
А белите къщички със сини покривчета, които са на снимките на о. Санторини в кое градче са. Simple Smile Не ги намирам, а искам да се ориентирам как да стигна евентуално от летището до там

# 144
  • София
Защо да не си струва Simple Smile Всички, които ходят на круизи там, седят за половин ден. По целия остров има бели къщи със сини покриви. Има автобус от летището до Фира - главния град. И от Фира до Иа са тези къщи по ръба, за които предполагам, че питаш, като Иа е най-красивият  Peace Ноември е краят на сезона и много хотели и ресторанти затварят, но ако не вали, ще е чудесно за разходка, защото няма да има навалици.

Последна редакция: нд, 13 мар 2016, 22:34 от Moharet

# 145
Белите къщи и сините куполи са в столицата Фира и в Иа (пише се Oia, най-популярните кадри по туристическите брошури са оттам), както и в по-малките сателитни градчета Фиростефани и Имеровили. В общи линии от западната страна на острова, където е ръбът на вулкана, са живописните гледки.

За половин ден - какво да ти кажа. Ако е за два - иди. Островът е малък и ще добиеш най-основна представа. През ноември може да е прекрасно времето, но може и да те спука от дъжд.

# 146
  • Варна
Благодаря за отговорите.А кола ли трябва да се наеме за да разгледаме или има автобуси  - до Иа например.

# 147
Има автобуси. Препълват се обаче, тъй като всички ходят в Иа да гледат и снимат залеза.

# 148
Наистина ли има проблеми в Гърция по пътищата както пишат в други теми ?

# 149
  • София
Наистина ли има проблеми в Гърция по пътищата както пишат в други теми ?

Да, страшен проблем, започва да става много топло, бомби няма...ако приемате шеги...

Последния месец през няколко дни бях в Гърция, отново предстои.
Не съм видяла особено присъствие на полицай/има, но малко повече от обичайно/.

Не превръщайте темите в политически, както се получава и в турските.
Те са туристически, който го е страх да си стои вкъщи или на Слънчев бряг....

Общи условия

Активация на акаунт