Гърция, но не на море, Метеора, Олимпия, Делфи и още...2

• 95 831
  • 657
  •   1
Отговори
# 150
Наистина ли има проблеми в Гърция по пътищата както пишат в други теми ?

Да, страшен проблем, започва да става много топло, бомби няма...ако приемате шеги...

Последния месец през няколко дни бях в Гърция, отново предстои.
Не съм видяла особено присъствие на полицай/има, но малко повече от обичайно/.

Не превръщайте темите в политически, както се получава и в турските.
Те са туристически, който го е страх да си стои вкъщи или на Слънчев бряг....

внимавайте какво пишете че може да се сезират от Гръцкият ХК

# 151
  • София
Границата по всяка вероятност ще бъде затворена около Великден !!!

http://www.pentapostagma.gr/2016/04/%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%AF%CE% … %CE%B3%CE%BF.html

http://www.bgonair.bg/bulgaria/2016-04-20/granitsata-s-gartsiya- … voren-za-velikden

Последна редакция: ср, 27 апр 2016, 16:43 от bubanka

# 152
  • Варна
Ама изобщо не съм съгласна.Новината идва една седмица преди празниците.Представяте ли си колко резервирани и предплатени почивки има.Ако бъдат отказани, каква сума може да бъде възстановена, а ако е направена резервация без право на отказ Naughty?Разбира се,че най-потърпевши са туристите и изобщо не се кахъря за гръцките хотелиери Crossing Arms

# 153
  • София
Реално погледнато още от януари се очаква да се случи нещо подобно. Който е направил резервации, би трябвало да е наясно с това и да си е предвидил, че може все пак да се стигне в Гърция през Турция или Македония. Също могат да тръгнат в четвъртък вечер, вместо петък сутрин. Освен това едва ли някой ще им позволи да затворят всички ГКПП-та.  Ето защо мисля, че се създава излишен форумен драматизъм.

# 154
Абсолютно драматизирате темата. Още по време на гръцките протести на границата ми беше ясно че ще последва реакция от наша страна и сигурно е с право - хайде стига сме има наливали само на гърците. какво има бяхме виновни ние на техните фермери че нямат работа зимата.

И аз им харесвам страната ама от известно време спрях да ходя заради отношението и планирам почивки дургаде - Виена, Прага, Амалфи, та дори Турската ревиера.

А иначе аз съм тръгвала не само вечер след работа ами и посред нощ съм тръгвала - като им е толкова зор на всички ще заобиколят и ще влязат в Гърция от другаде. В бизнеса 100% са знаели за опасността и би трябвало да се опитват да избегнат този конфликт като деликатно предложат по-добри оферти за алтернативни маршрути..

Нищо изненадващо няма - въпрос на организация е .. знаеше се одавна .. много одавна - хората си поемат риска сами и си правят сметка .

# 155
  • София
Явно не се обръща внимание, че информацията е от
Greek Travel Pages (GTP)
Скрит текст:
RegCo: International Publications Ltd.
6, Psylla and Filellinon Sts.
10557 Athens, Greece
Tel.:+30 210 3247511, Fax:+30 210 3249996
e-mail: info@gtp.gr
Едва ли сами ще си пишат компромати, което не им е от полза.
И точно този сайт...
Статията е съвсем нова и се отнася само за първите месеци/които не са толкова туристически/.
И няма нищо общо с нашите туристи  и предстоящите събития.

В същия момент очакват увеличение/5%/ спрямо миналата година за празниците...
http://news.gtp.gr/2016/04/21/greek-ferry-easter-passenger-rise/

В сайта могат да се следят много полезни новини/както и в страницата им в facebook/, като...
Hellenic Seaways пуска отново Високоскоростна връзка
Rafina – Tinos – Mykonos – Paros – Ios – Santorini
Беше спряна близо 3 години, след инвестиция от 2 милиона отново ще са на вода.

http://news.gtp.gr/2016/04/22/hellenic-seaways-2016-new-ship/

Последна редакция: нд, 24 апр 2016, 09:15 от Bled

# 156
  • Paradise
Северна Гърция никога не ни е привличала за почивка.
Там само за обикаляне/екскурзии кратки.
Като са решили нашите превозвачи да стачкуват, чудесно, да.
В крайна сметка съм "за" всеки да си търси правата.
И да, гърците от Северна Гърция също ще пострадат от подобна блокада на границата ни.

# 157
  • София
Днес да забравим за блокади и неудачи.
Надявам се и аз всички насочили се към Гърция да получат Великденски подарък, Безпроблемно преминаване на границата.

Да, както и се предполагаше всички приказки бяха напразни.
Блокадата падна...
Приятен път на всички към Гърция.
Весели празници...

# 158
Здравейте мами
както винаги когато правя планове все нещо се променя в последния момент - уж планирахме Словения .. но  поради ред причини имаме само 2 дни  и решихме Гърция ..Моля малко инфо за Дион - видях че музея им работи до 15 ч- т.е няма да го сварим..но освен него има и сайт с разкопки - работещ до късно - въпроса ми е -  струва ли си , приблизително време за разглеждане , откъде се минава, цена вход

# 159
  • София
Здравейте мами
както винаги когато правя планове все нещо се променя в последния момент - уж планирахме Словения .. но  поради ред причини имаме само 2 дни  и решихме Гърция ..Моля малко инфо за Дион - видях че музея им работи до 15 ч- т.е няма да го сварим..но освен него има и сайт с разкопки - работещ до късно - въпроса ми е -  струва ли си , приблизително време за разглеждане , откъде се минава, цена вход

tky
Това е работното време, умишлено съм го снимала:
Скрит текст:
В сайтовете пише и други варианти, но това е, поне когато съм била.
Като има зимно и лятно работно време, ти споменаваш зимното.
Сменя се доколкото си спомням на 1 май.
Влиза се оттук...

Намира се ТУК

Как да стигнеш...ТУК

Имаш музей и разкопки/цял огромен парк/.
И двете са отворени в едно и също време.
И двете бяха по 4 евро.

Има си ходене...

# 160
Здравейте мами
Лично мнение - не ми хареса - на огромна площ нещо си.

# 161
Здравейте мами
Лично мнение - не ми хареса - на огромна площ нещо си.
И моето мнение е такова-може би и ни липсваше предварителна информация за обекта, но не ме очарова/ а и не разбрах точно кое какво е../

# 162
  • Варна
За 1 ден видяхме ТРИ поста гръцки КАТаджий.Страшно много е при положение че за мрсец не сме виждали и един.В интерес на истината зяпаха ,наблюдатели , не видях да спират никого.Ама съм виждал как къртят с чук и секач заден номер  #Cussing out и няколко автомобила с изкъртени номера  #Crazy

# 163
Здравейте
Благодаря за насоките.
Както писах по горе предвид по малкото разполагаемо време - отскочихме до Гърция.Първата ни цел пещерата Алистрати - очарована съм - много красива пещера - препоръчвам да я посетите ,а и е добре устроена за посещения.За съжаление заради дъжда групата за посещение бе малка:ние - 3 членно българско семейство и 4 членно румънско семейство ..Joyинтернационална група, с водач грък...с прекрасен френски /който никой от нас не знае/ и бегли познания на английски, но пък... веднага ни дадоха разпечатка от представянето на пещерата на български, а и ние си взехме аудиогид.
Следвайки указанията посетихме  и Дион. Музеят бе затворен и само площадката бе отворена. Дали защото вече бе средата на следобяда  или защото през цялото време с прекъсвания валя  и бе доста мрачно... нещо  Дион не можа грабне...
на другия ден -пътьом през Темпи и църквата Св. Параскева и  останалата част от Метеора- манастирите св. Варвара, св.Стефан и Св.Троица.Дали заради празниците но навсякъде имаше страшно много българи - да не  кажа голяма дума но към 1/3 от посетителите.За манастирите и природата няма какво да пиша - трябва да се види и почувства.На връщане поспряхме в Лариса-оказа се много спокоен и приятен град а в центъра от само тук там работещите заведения  попаднахме на прекрасна пекарна с уникални постни соленки  с маслини и шоколадов мус
За съжаление на Великден всичко/ музеи/ бе затворено...

# 164
  • София
tky
Радвам се, че всичко е минало добре...

Интересна статистика в Гърция...
Туристическия поток нараства за първото тримесечие.
В същия момент няма същия ръст в хотелски резервации.
Сивият сектор в действие, а гърците казват "неуловими посетители".
http://news.gtp.gr/2016/05/04/83396/

Общи условия

Активация на акаунт