Гърция, но не на море, Метеора, Олимпия, Делфи и още...2

• 97 082
  • 657
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Когато мога ще кача. Логично е и без снимка , че бяма как нещо отпреди 5 г.  да е актуално.
В Агиос Германос също има хотели и много стара църква. Това са български земи и странно защо хората не посещават тази част на Гърция.

# 421
  • София
Дами прекрасни сте .... благодаря от сърце....Утре тръгваме и живот и здраве като се върна ще пиша

Лек път. И аз утре съм в същата посока. Трябва да се използват нощувките взети на символични цени с кешбека.

Защото не е актуална тази снимка. Simple SmileSimple Smile

Напълно е възможно да не е актуална снимката и нищо не пречи да мина тези дни да видя точно кое. Че вие не казвате. Една снимка може да е актуална и след 10-20 години/пълна съм с такива/. Не твърдя  и не споря за тази.
Но...Бях там и съвсем наскоро, водих приятели. Сградата и двора си бяха там. Там живеят семейство от смесен произход, които отново ни посрещнаха в заведението. И то си беше там. Ядохме страхотен шаран и боб. Не ни се тръгваше. Не се сетих да питам за стаите, които даваха преди, не ни трябваха.
Възможно е телефона да не е актуален или да не дават вече стаи. Не съм видяла и табелата дали е там. Може да се слага и маха !!! Тяхна работа...
Скрит текст:
Сигурно не трябва да го казвам, но то и преди си беше така. Те си знаят как дават стаите и на кого. Не е моя работа.
Аз рядко снимам когато вече съм го правила...
Но това в случая не е толкова важно... В района както казах е възможно настаняване на много места. Дори да не фигурира никъде в нета или въобще.

По важен е острова...
tky качете се на билото до другата църква Agios Achillios от ново време...

Разходете се наоколо и ще откриете тази гледка...

Ако имате повече време ще ви кажа още куп неща за района. Още веднъж весело и приятно изкарване.

..........
........ Това са български земи и странно защо хората не посещават тази част на Гърция.

Не само тук земите са били наши...И не само земите, а и историята. Въпрос на друга тема.
Района наистина е слабо посетен, а не трябва. Но това е останало от миналото заради близката Албания. Преди години влизането тук ставаше под специален режим...

Последна редакция: нд, 10 сеп 2017, 13:56 от Bled

# 422
  • София
На плаж не ходихте ли?

# 423
  • София
На плаж не ходихте ли?

Ако питаш за плаж и къпане на Преспански езера ? Да много пъти... В гръцката част го правим от лодки. Най-вече около залива на Нивици.
В Македонската ходим на Dupeni или Kula beach.
Като преди или след това минаваме планината Галичица по съкратения път към/от  Свети Наум. Не си го помисляйте с малка кола или през зимата.
Като от другата страна на езерото е плажа Крани...
Маркирам ги ТУК

Любим ми е също и острова Голем град. Писала съм за него...

# 424
  • София
Една от любимите ми връзки Гърция - Турция или обратно се прекъсва. Нямам думи, вместо да се развива.

Всички търговски яхти с турски флаг (от 25 септември) и пътнически кораби (от 12 октомври) се забранява да пътуват до гръцки дестинации постанови турското министерство на транспорта в изявление от 25 септември цитиращо Парижкия меморандум за държавен пристанищен контрол !!!

http://www.hurriyetdailynews.com/turkeys-transport-ministry-bans … amp;NewsCatID=345

Честит Празник !!!

# 425

Ползвах този на Блед и резервирах за юни в Гърция  bouquet

Нашето приключение в Гърция приключи.
Първият ден посетихме пещера Маара - красива пещера, но нашите повече си ми харесват  Laughing
До пещерата има ресторант, а до него има място край реката, подходящо за пикник - има чешма и дървени пейки и масички, дори барбекю.
От там се отправихме към Вергина, посетихме гробницата на Филип Втори, хапнахме и тръгнахме към Метеора.
Доста позакъсняхме и пристигнахме след 22 часа, пътя ни се стори дълъг уморителен и с много завои, интересно на връщане, когато пътувахме през деня не ни се стори нито толкова дълъг, нито с толкова много завои  Laughing
Бяхме си запазили стая в къща за гости в Кастраки Bloutsos Rooms - само стая без кухненски бокс, много тясно ми се видя, на приземен етаж и много задушно, банята беше хубава, имаше климатик, но понеже сме с две децата едното бебе не посмях да го пусна. Включената закуска беше чудесна и предостатъчна.
На втория ден почнахме обиколката по манастирите. Бях се настроила да видя два, а посетих 5, като в единия по греща влязох два пъти  Embarassed Laughing Съпругът ми и бебето посетиха само един манастир, тъй като носихме бебока в раница и отказа да се качва по повече стъпала в жегата с него.

Посетихме всички без Св. Троица, който ми се видя прекалено отдалечен и труднодостъпен, а вече бяхме капнали.
Е, ако не бяхме се катерили два пъти до един от манастирите можеше и с него да се преборим.
Манастирът, който посетихме 2 пъти е „Св. Варвара“ или Русану. От долната страна на пътя табелата гласи Русану, а от горната страна на пътя Св. Варвара и се заблудих, че това са два различни манастира  Laughing

На връщане минахме и през Едеса, аз останах много доволна, особено след като Вергина и Едеса въобще не ни влизаха в първоначалните планове.

Ако някой има линк за резервации, моля да го пусне искам да направя още една
 Crazy

Последна редакция: нд, 14 яну 2018, 20:38 от bubanka

# 426
  • Варна
Най после и при мен да се види от споделения линк за кешбек, защото преди нищо не излизаше . За съжаление към момента няма пътуване.

# 427
Този линк не като онези, това е личен реферален линк и не мисля, че е много редно да се пуска в темата.

# 428
Блед още веднъж благодаря   smile3501 Съветите ти бяха точни както винаги......
И както винаги времето не ни достигна -така и не се отбихме в Солун и в пещера Маара..Е вече кроя нови планове - на дневен ред е Атина- предполагам някъде в средата на януари, но по рано във времето си мисля за един солунски уикенд, и anbibian би ли ни дала точни указания как да достигнем до пещера Маара....

# 429
Най после и при мен да се види от споделения линк за кешбек, защото преди нищо не излизаше . За съжаление към момента няма пътуване.

не е такъв линка.Това е линк от приятелство за 10%.не върши същата работа.И на мен ми трябва от другите с връщане на пари.Вече ми върнаха от друга резервация.и какъв му е проблема да е в темата пак върши някаква работа
Пуснете от другите ако някой има

# 430
Блед още веднъж благодаря   smile3501 Съветите ти бяха точни както винаги......
И както винаги времето не ни достигна -така и не се отбихме в Солун и в пещера Маара..Е вече кроя нови планове - на дневен ред е Атина- предполагам някъде в средата на януари, но по рано във времето си мисля за един солунски уикенд, и anbibian би ли ни дала точни указания как да достигнем до пещера Маара....
Около 30 километра след Илинден вдясно.има табела cave

# 431
Не знаех, че линка ми е различен, мислех че е за кешбека щом пише, че човекът направил и осъществил резервация получава 10% от сумата обратно.
И аз не виждам какъв му е проблема на моя линк, след като хората могат да спестяп пари от него  newsm78

Как се получава от другия вид линк?
Ако може някой да ми прати линк какъвто ще да е за мен 10% от 1000 лв. не са малко и искам да си ги спестя от следващата резервация  Party

# 432
Ок. Но пускането на реферал линкове във форума не е позволено. Защото и на теб лично ще ти се върнат пари, след като някой резервира през него. Другите линкове са съвсем различни защото просто дават отстъпка за определена фиксирана сума. Да не говорим, че през линка на Уизеър също в момента има 10% като от линка, който ти си пуснала.

И ти виждам и името всъщност през него.  Wink

# 433
  • София
Момичета спокойно. Ето ви нормален линк с £40 кешбек, резервация £120. Знаете без таксите.

https://www.booking.com/searchresults.bg.html?aid=1229592&la … eme_list_length=0

Ако не ви се показва това:

ми пишете да ви го пусна по друг начин.
С него бяхме последните два дни в Ниш. Ще чакам кешбека...
Както знаете вече ми върнаха доста пари. Имам само един не върнат кешбек точно заради недостиг от такси.

Блед още веднъж благодаря   smile3501 Съветите ти бяха точни както винаги......

Откъде мислиш да посетиш пещерата. На влизане от BG или от Гърция ? За да ти дам точни насоки за посоката. Минахме наскоро отново.

# 434
влизане откъм Б-я откъм Гоце Делчев -засега се тъкмим за следващия уикенд .....

Общи условия

Активация на акаунт