"С Русия в сърцето"- форум за Къванч Татлъту и др. актьори-Тема 4, Сезон 2

• 106 433
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, днес загледах филма и ми хареса. От къде мога да смъкна старите серии?

Добре дошла...  bouquet На първа страница на настоящата тема има спойлер с линк за епизодите. Дано не са ги изтрили отново.
Боби, вярно е за Нермин и Яхия  Peace
Това е новината за любима турска звезда от 20 юни, ама чак сега ли излиза в нашата преса бе,  аууу

http://turskazvezda2015.blogspot.com/

# 106
A бе няма ли кой да го гръмне тоя разбойник......наистина отвратителен е героя на Къванч...Бехлюл имаше повече чест...

То пък един разбойник- с чета от 5 нескопосани "партизани"... Laughing
Силве   bouquet

според показаното  Курт, а не Петро е основния злодей на филма:
-по негова вина загина цялото му семейството, не се погрижи за охраната им
-уби миша без съд и присъда и един отряд болшевики
-дезертьор, избяга вместо да се бие
-ренегат, предаде класата си, царя на който се е клел да служи до гроб, отрече се от  миналото си
-прелъсти и изостави шура, разби  живота й, направи я истеричка и пияница, с това разби живота и на всичките й роднини
-заряза приятеля си Джелил в труден момент за  да спаси  кожата си
- накрая ще убие Петро и ще го закопае жив
-провали 2 операции на съпротивата щото се прави на велик герой
И Петро уби няколко, но само защото беше застрашен, в условията на крайна необходимост....или те, или той..
-спаси 3 пъти живота на Курт
-2 пъти помогна на съпротивата
-само той водеше истинска война с англичаните
-само той беше истински приятел на Шура...

# 107
Ооо, я на какво попаднах:
http://www.-spam251-/2015/06/247-39-22-28-2015.html#more
Интересен коментар на анонимен писач: Shocked
https://www.blogger.com/comment.g?blogID=8804919612239485677& … &isPopup=true
Признайте си кой от нас е това...няма други по-информирани от пишещите в бг-мама Hug

Дафне Hug, според мен и в Сеит, и в Петро има нещо много сбъркано...Ако бяха един образ, би се получил или най-добрия мъж, или на-голямото зло...Изобщо не ги приемам като антиподи! И двамата
си имаха както повече недостатъци, така и еднакво малко предимства... Peace
Не си спомням какво стана с майката на Петро newsm78 след самоубийството на баща му, напомнете ми моля Peace

Последна редакция: ср, 01 юли 2015, 22:55 от shaane

# 108
Това е новината за любима турска звезда от 20 юни, ама чак сега ли излиза в нашата преса бе,  аууу[/b]

Хаха, ами явно се чудят как да си запълнят страниците и публикуват стари новини. Бяха посветили 2 страници от вестника на турските сериали и актьори Simple Smile Аз реших, че говорят за тяхна анкета, на самия вестник.  Joy

В една друга тема попаднах на следния цитат от книгата и се чудя филм по тази книга ли гледаме:

Сеит трябваше да направи нещо. Трябваше да реши окончателно, трябваше да я заличи от живота си. Но после, когато затвореше очи, разбираше, че не може без нея. Не можеше да я заличи от живота си. Погледна спящата до него Мурка. Изпита жал към нея. Погали я по косите. Всъщност трябваше да й се сърди. Колко пъти й каза, че не иска дете. Не се чувстваше готов да стане баща. При цялата тази бъркотия - и дете. Почувства се като в капан. Ако Мюрвет не беше бременна, със сигурност щеше да вземе по-бързо и по-правилно решение , но...За толкова години съвместен живот, Шура никога не го натовари с такава отговорност. Защо Мюрвет не успя да направи като нея? Подпря лакти на коленете си и обхвана главата си с ръце. Искаше му се в малкия свят между дланите си, да смали и отчаянието си."

# 109
В една друга тема попаднах на следния цитат от книгата и се чудя филм по тази книга ли гледаме:

Скрит текст:
Сеит трябваше да направи нещо. Трябваше да реши окончателно, трябваше да я заличи от живота си. Но после, когато затвореше очи, разбираше, че не може без нея. Не можеше да я заличи от живота си. Погледна спящата до него Мурка. Изпита жал към нея. Погали я по косите. Всъщност трябваше да й се сърди. Колко пъти й каза, че не иска дете. Не се чувстваше готов да стане баща. При цялата тази бъркотия - и дете. Почувства се като в капан. Ако Мюрвет не беше бременна, със сигурност щеше да вземе по-бързо и по-правилно решение , но...За толкова години съвместен живот, Шура никога не го натовари с такава отговорност. Защо Мюрвет не успя да направи като нея? Подпря лакти на коленете си и обхвана главата си с ръце. Искаше му се в малкия свят между дланите си, да смали и отчаянието си."

Гледаме извратеното възприемане на романа от сценаристката Едже Йоренч! Основната вина за преждевременното спиране на сериала е нейна на 90% Sad

# 110
Честно да си призная и мен Мюрвет ме дразни #Cussing out Не знам защо. Много искам Сеит и Шура да са заедно. Просто много симпатизирам на актрисата в ролята на Шура! И така като страда Cry Вчерашната серия обаче Sunglasses как само Шура хвана ръката на Петро пред Сеит и ония я изгледа като звяр. Ами той хем с нея неможе хем и без нея newsm78

# 111
Честно да си призная и мен Мюрвет ме дразни #Cussing out Не знам защо. Много искам Сеит и Шура да са заедно. Просто много симпатизирам на актрисата в ролята на Шура! И така като страда Cry Вчерашната серия обаче Sunglasses как само Шура хвана ръката на Петро пред Сеит и ония я изгледа като звяр. Ами той хем с нея неможе хем и без нея newsm78
Аууу, и мен много ме издразни Сеит тогава. Той се жени, а стиска устни и му трепери брадичката понеже Шура хвана Петро. А някой ще ме светне ли защо едната от сценаристките е напуснала преждевременно сериала? Да не би да е била несъгласна с начина, по който се развива действието? Чак ми се прииска да прочета книгата, за да добия представа за истинската история. Вчера търсих по сайтовете, но навсякъде е с изчерпана наличност. И защо пише Част 1, има ли втора част книгата? Въобще дали ще я издадат на български втората част ?

# 112

Дафне Hug, според мен и в Сеит, и в Петро има нещо много сбъркано...Ако бяха един образ, би се получил или най-добрия мъж, или на-голямото зло...Изобщо не ги приемам като антиподи! И двамата
си имаха както повече недостатъци, така и еднакво малко предимства... Peace
Не си спомням какво стана с майката на Петро newsm78 след самоубийството на баща му, напомнете ми моля Peace

Ako си спомняш Петро спечело една анкета за най-симпатичния злодей...т.е. хората не одобряват всичко, което прави, но  разбират мотивите му...докато героя Курт беше извън всякакви класации...съвършно неинтересен,  примитив някакъв...
Майката май се готвеше да заминава и по стълбите я свари изстрела...

# 113
Аууу, и мен много ме издразни Сеит тогава. Той се жени, а стиска устни и му трепери брадичката понеже Шура хвана Петро. А някой ще ме светне ли защо едната от сценаристките е напуснала преждевременно сериала? Да не би да е била несъгласна с начина, по който се развива действието? Чак ми се прииска да прочета книгата, за да добия представа за истинската история. Вчера търсих по сайтовете, но навсякъде е с изчерпана наличност. И защо пише Част 1, има ли втора част книгата? Въобще дали ще я издадат на български втората част ?

Мелек напусна много рано, след 5 епизод, сериала. Имала уж здравословни проблеми и решила 1 година да си почине. Истината не се знае каква е, но определено липсва романтичният й поглед върху събитията и героите.
Боби Hug, Нермин е написала трилогия за дядо си Курт Сеит: КС и Шура- 1 част; КС и Мурка- 2 част и 3 част е за КС и Нермин. При рускините четох, че е започнала да пише и за Шура след заминаването й от Истанбул. Бг превода е на издателство "Памет"...Самата авторка предупреди зрителите на КСШ, че роман и сериал са 2 различни неща... ooooh!

Дафне Hug, и аз само това за майката си спомням вече Peace

Боби Hug, отговор на издателска къща Памет:
Цитат
Администратор  16.06.2015
За съжаление, изданието е с изчерпан тираж. Към настоящия момент не ни е предоставена информация от страна на издателството за предстоящо реализиране на допълнителен тираж.

Последна редакция: ср, 01 юли 2015, 23:40 от shaane

# 114
Kъванч наливал пари в гръцката икономика щото отишъл до Сими... Joy

# 115
Това е новината за любима турска звезда от 20 юни, ама чак сега ли излиза в нашата преса бе,  аууу[/b]
по-скоро , най-известния в България турчин е Къванч...Познават го и тези, които не гледат изобщо турски сериали и никога няма да гледат, дори 15-16 годишните...като най-красивия турчин, отговаря на европейския вкус....талантлив, неталантлив ..подробности...В Търция е различно...В Контакта, рускиня споделя впечатления от почивка в Анталия...Разпитала руско говорящия персонал за Къванч, не го познавали, някои се сетили за него, но като партньор на Берен от ЗП.
Романтично е на Сими...Башак може да е в опасност обаче, гръцките фенки никак не я долюбват... Laughing

И по едно кафе с поглед към най-красивото пристанище на Гърция, според рекламата на острова...

# 116
И сега всъщност филма трябва да свърши скоро. Аз гледах финала, но това ли са всички епизоди ? И как така Курт Сеит и Нермин?? Тя е след Мюрвет ли?

# 117
И сега всъщност филма трябва да свърши скоро. Аз гледах финала, но това ли са всички епизоди ? И как така Курт Сеит и Нермин?? Тя е след Мюрвет ли?

Привет, дами  bouquet
Мда, общо 21 турски епизода. Залагаха на 38 еп. в началото, ама рейтинга не потръгна и го спряха.
Може би в незаснетите серии акцента резонно би бил върху Сеит и Мурка, ама не стана...
Миме Hug, 3 част на трилогията се казва"Дядо ми Курт Сеит и аз", т.е. Нермин Безмен. Grinning

Скрит текст:
Цитат
22 октября 1945 Курт умер от потери крови перерезав себе вены. Он очень сильно тосковал по Родине, по друзьям, которые погибли, по семье, по Крыму, по Шуре.... Об этом даже местные газеты писали. Шура приехала в Стамбул весной на след год. Встречалась с его другом, он ей всё рассказал. Она потом в Америку вернулась, к мужу.
После смерти Сеита, Мурка долго находилась в депрессии, по наставлению родственников во второй раз вышла замуж. Но новый муж больше года не смог терпеть фотографии Сеита, которые висели над кроватью. Они расстались. Мурка работала, сама вырастила двух дочерей, ни у кого на шее не сидела. до 90 лет прожила. 
В книге "Мой дед Курт Сеит и я" автор высказывает свои мысли по поводу "почему Курт остался с Муркой", что эта была за любовь к Шуре, как автор искала своих родственников в Крыму, и дом где жили Эминовы, искала след Шуры после ее отъезда во Францию, а потом в Америку. в Америке она нашла дочь Шуры, с ней они посетили могилу Шуры.

# 118
  • София
И както се пееше в една песен - любовта не е достатъчна  Whistling Whistling Whistling

# 119
Искам да попитам теѝ като разбрах че има и книга на този сериал някой чел ли я е?

Общи условия

Активация на акаунт