Празникът мина и замина, ЮЛЧЕТАТА навършиха една година! :)

• 76 548
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Ние не сме се топнали още в морето и незнам дяли ще стане, че много ме е  страх от морските вирусчета.В момента и аз боря една страшна хрема с болки в гърлото.Малкия го тъпча с осцилококцинум.
Тая зима ще е купон навън с шейни,скоро трябва да се разтърсваме и за космонавти,миналата зима имаше много топли,влаго и вятъро устойчиви в Декатлон,така че макар и по скъпи  ще са от полза.
Малкия тея дни не иска да яде, половин порция и край.Само сутрин закуската изяжда,като гербова марка е на гърдата само ме дърпа,аз отвличам вниманието, само вечер и ранна сутрин му давам. Плаша се на есен как ще го отбивам

# 166
  • София
Нашия е отбит вече. Стана от самосебе си, просто млякото много намаля. Обаче пие огромно количество адаприрано мляко сега. До сега не го искаше, вечего оценява  hahaha

Вашите ползват ли биберон залъгалка все още. Бобеца никога не е харесвал, но сега се пробвам да пробутам, по ортодонтски съвет.

Да ви кажа днес как се уплаших. Пътувахме в ГТ, аз и двете деца. Идва спирката, нагласяме се на вратата, тя естествено с онова желязо по средата, каката ни слиза, тръгвам след нея да свлям количката и двама негри буквално ме изтикаха за да слязат преди мен, метнаха се над количката. Тръгвам след тях, но се заклещвам, автобуса затваря вратите, детето на спирката пищи "мамо, мамо", аз се развиках и шофьорът ме видя и изчака да сляза. Ония маймуни се хилеха доволно, а едно момиче ми помогна да сваля количката. Тръгнахме си, нищо не казах, не направих. Исках да се махна от спирката с двете деца. Ако беше тръгнал рейса, не знам.  ooooh! Не знам как да постъпя, просто блокирах и на това ме е яд най-много.

# 167
Тони, като чуя за такива просташки изцепки, ей, викам си само в БГ-то може да се случи. Ако не беше този страх в хората да са си изяли боя. Почти всеки ден съм свидетел на такива простотии, около квартала ни бъка с мургавели, но и някои българите са ужас  #2gunfire. Днес сто деца минаха покрай количката със спящото ми, и все до нея решат да викат, а парка празен, та дори и един татко викаше. То не минаха с колела, тротинетки, тичанки и накрая едно лапе викна майка си и я събуди.
И аз се чудя за отбиването, е ли възможно това, тя си иска постоянно, след обяда, между храненията, нощем ставам до 5 пъти  Shocked.
Юлианка, и мен понеже ме е страх от нашите вирусчета, ще се топнем у другото море  Mr. Green. Нямате си на идея, почти всяка година каката изкарваше задължително тези гадости, та и ние сме ги карали. Все по-често чувам за повръщащи и разстроени деца. Вариант са по-закътаните плажове около курортите,където малко хора могат да отидат и то с кола, охранявани, разбира се. А за зимата и аз си мислех, че досега беше лесно, люш-люш в количката увити като пашкули. И без това мойта е една лудетина, как ще бъде ... Изкарвах всеки ден по два, та дори три часа навън. Ще го мислим след есента, а  Wink

# 168
Мами,какви закуски давате,аз попара,ов,ядки,кус-кус и от скоро едни сирени закуски мн сипкави топят му се в устата,към тях КМ.Мисля като си отидем да почна сандвич яйце и сирене.Еие яйца дадохте ли? Аз мисля,че на ДК в застройката на супата е имало  newsm78 .Чудех се за детския пастет,сега ще видя инфо.МС мн обича хапки да му давам.
Днес и аз имсх случка,минава една тъпачка дърта и вижда,че детето спи и крещи и си говори с дтуга.И аз казвам на майка ми,че ще събуди детето,и тя със същия висок глас ми отвръща,че вкъщи нямало да го събудят  #2gunfire Е,няма такава простотия,ок,знам,че е така,ама що за проклетия бе.Ми бъди човек,опитай се поне,жена е.Добре,че майка ми не я чу,лелее  Mr. Green/left]
Тони по колко АМ пие детето.Нашия все ми връщаше по 40-50 ,и днес му сервирах точно 200, бутнах веднагически бибата,той си заспиваше директно и нз дали е имал възражения.
а що се дава биба,аз точно мислех да го отучвам за посред нощите.ползваме я единствено за сън,но като я изплюе понякое време я търси,съответно я търсиме.тоя момент,ако премахнем ще е ок.Днес точно четох,че основния проблем,който възниква от бибата е в/у захапката на детето,нищо,че са млечни зъби.Захапката се променя и откаьването да се прилага,когато детето е в спикоен период.Здраво,не никнат зъби.отчет от днес още е червено гърлото.Ми който може да фойде и да му бръкне и намаже сливиците.Да го измислят пък,само да се мъчат така децата./left]Олях се,лека ви.

Последна редакция: пн, 10 авг 2015, 23:13 от ZVEZDA *

# 169
  • Телиш/Плевен
Благодаря за съпричастността! Hug ММ пооздравя, но аз вчера се гътнах, а май и хиенка нещо не е добре... Cry Нощта беше кошмарна. Сигурна съм, че я болеше нещо. Sad Дадох Панадол и се унесе. Тази сутрин пак плака много, има и сополи, но ми е трудно да преценя дали не са от плача. Следобед сме при педиатъра, ще видим какво ще стане. Дано се оправи бързо! Praynig

ToHu_ Hug
За залъгалките - Елица ползва все още, но само преди да заспи. През другото време е заета да изследва разни неща и да бърбори и не се сеща за биберон. Не е пристрастена, така че съвсем няма за какво да се тревожа. Peace

Звезда, закуската най-често е попарата със сухар, сирене и липов чай. Тя й е любима. Иначе давам мляко с грис, юфка (с мляко или със сирене), инстантна каша... Това е май. Thinking Още е само с двата долни зъба и е малко ограничена откъм храна, но дано скоро се появат и другите.

Усмихнат и ползотворен ден на всички! Hug Hug Hug

# 170
И аз като една мерудия да се отчета, за закуска редувам попари с прясно мляко, мед (кафява захар), сухар или такава с чай, мед (кафява захар), сирене, масло. Каша много рядко. Сандвич с яйце и сирене запечен. Яде вече яйце с белтъка. Давала съм и готово пюре йогурт с плод.
Относно млякото, питах лекарката по колко трябва да пие, еми каза, че никой не знае. Колкото, толкова. Е, тя пие само кърма, а с прясно мляко правя крем супи, крем нишесте, попарата. АМ е пила само в родилното. То вече няма за кога адаптирано, пораснахме.
А за биберона не съжалявам, че го изплю преди около половин година.

# 171
  • София
Айде на вирусите! Температура тази нощ, сутринта при педиатърката - зачервено гърло плюс ухо. Като му бръкна в гърлото взе, че повърна мощно и омаза кабинета. Изписаха ни един ферман лекарства. Сега спи, вече два часа, не знам да се притесня ли.

Звезда, като казвам много, ти не го сравнявай с вашия. Борис доскоро пиеше по 120 мл. мляко, вече правя по 180 мл вода с 6 лъжички, което за мен си е уау като количество.

Ортодонта ме посъветва като водих каката. Тя ще носи скоби, а Боби е с обратна захапка, моля ви се!  ooooh! И не си измислям, като питбулче е  Embarassed Ортото каза, че ако смуче биба, имало шанс да му се моделира захапката и да се пооправи, ама с моя късмет, надали. Как пък един кофти ген не ги пропусна!

Писна ми да се оплаквам, затова спирам. Хубав ден, стойте на сянка.  Hug

# 172
  • Телиш/Плевен
Тони, бързо оздравяване! Praynig

На мен камък ми падна от сърцето - тъкмо се връщаме от педиатъра и хиенка си е напълно здрава, слава Богу! Изписа й обаче Имунокинд и ампули витамин С, за да се подсили организма. Дано я опазим! Praynig Досега не е боледувала нито веднъж и ми е много притеснено. Sad Кой знае каква паника ще ме подгони, като се случи. Confused Аз след изминалата нощ бях убедена, че е болна вече и не знаех на кой свят съм... Tired

# 173
 Naughty ааааа,и ние пием от 4-5 дни по толкова т.е 200.що му стана...ама пък снощи си набави  Нали ви казах за бибата,ми на снощи си я изплю 4-5 пъти и впоследствие естествено си я и потърси точно толкова  ooooh! И рев,аз като не мога да я открия,уж светеща...та резервната дадох и пак рев с цяло гърло.После носене,та мятане,и накрая мляко в 3 ч посред нощ.И в 6.30 пак.Тотално ме съсипа.Та тук всякакви нови режими съм изключила.Четох за пастета,ми отказах се тотално.Днес му мазах пюре със сьомга за да му набавя рибата,то същото се получи.

# 174
  • Варна
Ох, тези биби!Нашата е жестоко пристрастена. Не я вадиот устата си, а ако случайно не е там, започва да рови с пръсти. Не знам кога и как ще я отказваме, но май няма да е скоро. Сега я мъчат яко зъбите, някаква мощна атака е. Преди 2-3 дни проби номер 10, отново кътник. Мира няма.

Всички болни бързичко да оздравяват! Ади до сега е боледувала само веднъж - от ушна инфекция. Вдигаше до 38.5, което не е много. Като ви слушам направо ми се изправя косата. Не знам как ще го понеса като се разболее сериозно. Аз съм много шашната в такива моменти.

Ние последните ваксини ги отложихме поради различни причини. Ушната инфекция и тази повишена температура,която Ади има от раждането си до 37.5 постоянно. Педи ни прати на детски ендокринолог за всеки случайда проверим дали не е оттам. Вчера ходихме и според лекаря нямаме повод за притеснения в тази насока. Дори решихме да не правим изследвания засега, защото се взема венозна кръв, а май само в болницата могат да вземат от толкова малко дете. Решихме засега да пропуснем, а някой ден ако се наложи за нещода я бодат,тогавада ги пуснем. Не искам повече да я травмирам с излишни неща. Достатъчно ми е, че гадният рефлукс се завърна и пак пищи насън исе разнасяме по коридора. Можеби ще се наложи да я водим пак заради това.

А за ваксините май ще изчакам септември и да попремине зъбната офанзива, че нали им пада имунитета много и ме е страх.

За закуска редувам кус-кус със сирене и масло, овесени ядки с настъргани плодове и мляко и кисело мляко с бисквитки и плодове. Тя не иска много да дъвче все още, асега я и болят венците. Каши отдавна ми отказва. Не ги обича хич.

# 175
Здравейте и от мен. Болните да оздравяват бързо! Naughty
При нас също явно зъбите са проблем и развалихме доста нощния сън. Все иска да цока, направо  #Cussing out Започнахме да спим по веднъж на ден и това също си е проблем, че не издържа до обяд ooooh! . Май много негативен пост се получи Rolling Eyes От някой недоспал като мен, толкова. Радвам се, че пишете, чета ви редовно, но все не ми остава време да включа компютъра и аз да пиша. През телефона дори не ми се започва с писането. Много ми е досадно и все грешки допускам.
За закуска - ние ядем каши, които правя от различни зърнени. Смесвам основно с плодове или сирене.
Спим с биба задължително. Изгуби ли я през нощта си държа една резерва под възглавницата Laughing

Последна редакция: ср, 12 авг 2015, 13:50 от tara 2

# 176
Привет и от мен!

Отдавна не пиша във форума. Просто губя нишките, поздравите, въпросите и отговорите. Влизам да почета по малко, но съм изостанала с месеци.... И за това съм активна във фб групата, единствено и поради тази причина не са ме изтрили от там. В дразги не влизам, не критикувам, даже избягвам интригите. Обаче хубавото му на фб групата е, че винаги има ответна реакция по някоя моя тема - не е наложително да е проблем. И това ме радва. А тук зачитам, за да се уверя как са тези, които познавам лично, а нямам възможност да срещна скоро.

Късмет на всички и весело лято с ходещите бебчета! Купонът при нас е в пълна степен  Simple Smile

# 177
  • Варна
Привет!Днес направихме прощъпулника. Омесих питка, събрахме се. Обаче Ади много се стъписа от това, че всички са се наредили и я гледат и снимат, уплаши се и не пожела да тръгне след питката. Наложи се да я хвана за ръчичка и да я заведа напред. Избра си йониката детето, музикант ще става  Simple Smile

Сега, да си кажа какво ме мъчи. По препоръка на педи пуснахме едно ново изследване (с ако), което хпоказва дали има наличие на възпалителен процес в червата и най-вече в тънките черва. И взе, че излезе положително! Много ми дойде този път.  Сега пак при гастрото , един куп нови изследвания, за да се установи причината, а те могат да са адски много - бактерии, паразити, алергии, колит и какво ли още не! Горкото ми детенце!  Cry

# 178
milevami, приятно време и на вас  Wink
Марбела, много неприятна ситуация, дано организмът се справи с израстването и сам  Hug

# 179
  • Телиш/Плевен
милевами, радвам се, че писа тук. Hug

Марбелла, ужасно съжалявам за лошата новина. Дано бързо се открие причината и като се вземат мерки, съм сигурна, че резултатът ще е добър. Стискам палци! Praynig Hug

Общи условия

Активация на акаунт