Празникът мина и замина, ЮЛЧЕТАТА навършиха една година! :)

• 76 779
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Нз. В мен ли е проблема? Ама не мога да му обуя обувките. Със сандалите няма проблем. Притеснявам се ,че са му тесни. И проблема е в главата ми:)

Вероятно са тесни.Кога са купувани?Трябва като ги обуеш като стъпи на земята,да може да си пъхнеш кутрето зад петата му.Това при разкопчано положение на обувката
Като ги обуваш трябва да ги отвориш хубаво.Да разхлабиш лепките и да дръпнеш езика.Не знам дали са с лепки,но така предполагам

Лаленце Hug

Ние с дребната се разходихме,тя обядва,прибрахме се и веднага се трупяса да спи.Аз сега релаксирам.

# 316
Здравейте и от нас, не остава грам време, въпреки че сме двама възрастни около малкото величие, като магнит е за мен и не ме оставя буквално да седна, веднага се хвърля върху ми.
Тъкмо питах къде поизчезнаха някои мами, и ето ги на линия  Hug. Елфита, това с ремонтите е мисия "почти няма край", все нещо е останало. Ние се подновихме покрай раждането и подовършваме непрекъснато, но с малко дете е по-трудно.
Моника, честито семейно гнезденце   bouquet
Мим84, още не са свикнали с някои "изисквания" при обуването, обувай му обувки, които можеш да разкопчаеш максимално, за зимата с ципче.
Иначе спи малко, вдига ме нощно време по двта-три-n пъти, но е голяма сладурка и е много гальовна. Но иначе инатът е голям, тръшка се като по книга  Crazy. И си има любима анимация - Маша и Мечока, дори се смее на някои епизоди и пее с песните, образчето на мама.
Ние сме навън въпреки времето, вчера в големия дъжд спа як сън под дъждобрана, аз с чадър. Вече се ориентира по веднъж да спи на ден, ако е повече пъти спи по малко. Кътниците избиват и не минава без температура, винаги вдига от зъбите.
За зимата сме сложили компоти уж да пие, пък аз да ги ям, ще видим. Вече готвя почти всяка вечер супички за нея, че от кухнята не стига манджата, добре че е тенджерата под налягане, та за 10 минути приключвам с упражнението. За нас почти не готвя, нещо набързо се ехапва или купено.
Иначе нощно време не иска да я завивам, буди се и рита яростно, спи по пижамка с чорапи, ако се задържат. Какво ще правим, не знам, вече включваме и климатика, че е много студено вкъщи и сме с ламинат, а той си е студен. Слагам й чорапки със силикон, иначе с други се пързаля и понякога не може да се изправи от хлъзгане. Харесала съм на Sterntaler, но ги няма нещо по магазините, а имам само един чифт от тях. Вчера купих от Лидл хавлиени със силиконови капки, имаше разни неща. И, чух че в Рая тойс имат 20% намаление на детски и бебешки нещица. Ако някоя мама иска, да разгледа.
Е, ставам, докато са на разходка, да посвърша и нещо.
Лале, не се притеснявай за темата, нали заглавието подлежи на реформация  Grinning.

# 317
 Благодаря. За ботушките не бях се сетила за ципче. Купих ги преди 10- на дни. Но нямат едно кутре луфт. Крачето му е по- широко в основата. От "Рая" взехме една триколка с помпащи се гуми. Нямаше да вземаме ,ама... Та там имаше и хубави ботушки наполовина гумени,а вътре с пух. Лека.

# 318
Благодаря ви момичета. Много сте мили  Hug Дано наистина сме щастливи тук. Засега ни е много добре, дано и занапред е така. Повечко чистене, но като поддържам по-често чисто не се натрупва. А и понеже има място за всичко по-трудно се разхвърля. Даже имаме празни шкафчета и рафтчета  Laughing (ти да видиш!)

мам мим: Значи имате същия проблем, като нашия. По-пухкаво краченце. Не всички обувки са подходящи, това мога да кажа. Отивате на място и пробвате. Хубаво е крачето да влиза лесно в обувката, а не да го натискаш и прегъвап. Ориентирай се към обувки с лепенки и с повече опции за отпускане и стягане. Аз така бях поръчала едно много хубави обущета онлайн, но не му влиза крачето.

Чорапките от лидл са супер. И ние си взехме. Нощем малкият спи в чувал и така не го мисля.

Елфита: Много е неприятно това с ремонта, но пък като мине е толкова прекрасно!

# 319
Я,не съм чиститила къщата на Моника,уж писах снощи.Айде с много любов да си живуркате.
Мойто човече е с Т,от сутринта на долу- на горе,писна ми,то се изнерви и дафох нурофен,час след това свали и заспа милия.Чист е,от къде дойде нз.
Ще търся чувалче,викам рано е,ама пи 99 пъти завивам,то натрупвам отгоре квото ми падне,че като дръпна и се събужда.Айде,бъдете здрави.

# 320
Привет! Как се забавлявате с вашите дечица през дъждовните дни. Дайте идеи за игри. Четох за игра с празни пластмасови шишета наредени като за боулинг и с малка топка се бутат. Като боулинг. Днес я пробвах и ни хареса. Лека

# 321
  • Пловдив
mam-Mim84 ,шарени,силиконови ластичета,от тези за гривните,в една кутийка ги слагам.Тя ги води,после слага.Пластмасова кофичка пълна с формички.Пак вади и слага.Не играем на кой знае какви игри.НЕЪм нерви

# 322
  • София
Ние играем на топка. Аз хвърлям, той ми я носи. Сам докопа една кутийка с ластичета за гривни и наистина много се забавлява с тях. Но само ги разхвърля, аз съм по събирането. Напоследък разглежда книжки. Много се радва на всяко "бау бау". Раьпознава конче и коте, всичко друго минава за "бау бау" Simple Smile

# 323
Ами как се забавляваме, както писах и преди обмен на играчки с друга мама, капачки се слагат на бутилки, пластмасави кубчета се разхвърлят,  купих кукленска количка, за да бута нещо, и я слагам да я возя в нея по стаите (общо две) и е голяма забава, кога ли ще се счупи Mr. Green. Анимации, пеем много песни, всякакви домакински вещи се влачат вкъщи. Прибирам редовно, за да не омръзват. В момента е на компа, докато се оправим за излизане. В общи линии разхвърляне й е забавата.

# 324
  • Пловдив
Здравейте  Hug
Минахме ваксината без проблем.Всичко е наред,но какво съм се омотала то имало още една ваксина  Joy
Моника честит нов дом и от мен бъдете много щастливи Simple Smile
В дъждовните дни ние си излизаме,ако не вали много.Иначе като сме си у нас играем с топката имаме къщичка с различни фигурки които се пъхат в дупки.С рингове играе също нарежда ги по големина.В повечето време си разнася обувките и отваря и затваря вратите.Разнася легени отваря и затваря шкафове и вратата на пералнята.Вади подправки и всичко което е по шкафовете.Играе с дистанционните и сега се е научил да се качва по леглата и диваните и е голяма забава,а аз се опитвам да го науча да слиза,естествено без успех  Laughing
Много пада МС,вчера падна не знам колко пъти и колко пъти се удари и само по главата.Като го погледнах снощи цялото чело в цицини и синини.Ще купувам каска,не знам какво да направя.Не ми дава за ръка да го водя.
Ами това е от нас навън е студено сутринта излизахме в 8:30ч.
 Hug

# 325
Добро утро момичета!
Иванела83 радвам се, че всичко е минало гладко с ваксината. И на нас ни предстои този месец синфлорикс.
Игрите вкъщи напоследък се заформиха, давам й кутията с лаковете ми, голяма игра пада с тях  Mr. Green вади ги, слага ги, също и посъбрах малко кестени и с тях много си играе. Сега и измислих една дрънкулка от малко шише, вътре пълно със стикитата от Лидл. От 3-4дена се заиграва и със чекмедже пълно с нейни играчки. Общо взето игрите се състоят във вадене и слагане на разни предмети. Иначе двете чистим, готвим, простираме, че иначе не ме оставя сама да ги върша тези дейности.

# 326
  • Телиш/Плевен
Лале, не се притеснявай за темата, нали заглавието подлежи на реформация  Grinning.
Да, така е, ама друга ми беше мисълта. Миналата година по това време все още пишеха повече момичета, сега буквално сме останали една шепа. Sad

Елица обича да си играе сама. С мен (а и не само) много бързо ѝ омръзва и гледа да избяга някъде. Laughing Иначе ѝ показвам различните животни в книжките, казвам ѝ кое какъв звук издава, подхвърляме си някоя топка или подреждам разни играчки на някой рафт и тя ги събаря (аз пак ги редя и така 2-3 пъти и вече ѝ омръзва). Това е май общо взето. Иначе като е сама, прелиства списания (абонирана съм за "Кенгуру" и вкъщи има солидна колекция броеве) и като види някоя интересна картинка (обикновено на бебе), ѝ говори или пее нещо. Разбира се, понякога и къса списанията. С играчките много си играе, особено с музикалните (има две мини йоники). Но в такова време през повечето време спи, някой път даже по време на игра се унася и "тупва" в кошарата. Laughing

# 327
  • Пловдив
Здравейте   bouquet
МС го е страх от пеещи играчки,има ли други такива деца?Не го е страх от всички,но от тези които са по-шумни.Има 6-7 такива коли които свирят и пеят и като ги пусна започва да плаче и да трепери от страх.Прибрала съм ги,не искам да го плаша.Може би по нататък ще играе с тях.Най-много играе с топки и като сме навън с пясък и пипа всякакви боклуци  Laughing Днес ще го водя на стадиона да потича поне там няма да се удря като пада,че още не е стабилен и ходи все едно е на 4 ракии  Joy
Поздрави от нас Simple Smile

# 328
Живнахте най- после  Laughing
Тръгнах да лягам уж,ама да ударя едно очо  Wink
Оправи се детето вече,чревен вирус е било.
Заради това нз дали до 10- на дни можем да бием синфлорикса  newsm78 или се изчаква повече.
Иначе вчера направи първите си 2 крачки,водя го по принцип зза ръка и каишка.Все по стабиляга става,ама след мама ще проходи на месеци.
На вън рита топка или бута от ония тракалки,книги му дай да разглежда,да посочва с пръст,разлиства на ветрило,бе страшен.Но спря да повтаря думи,питам го нещо и веднага се нерви и протестира,кво зацикли нз,преди повтаряше доста думи.Има смартфон с разни песни,гатанки,приказки,харесва го.Все си мисля,че малко му обръщам внимание с образователна цел,ама като не иска,явно на периоди са нещата.Гледам др деца доста неща знаят,чак много информация ми се вижда  newsm78.Нашия дори чао не прави,а преди време се изцепи и каза здрасти  bowuu в предния период.

# 329
Искате ли да направим една анкета за хапването на малките,кога,по колко гр.Ще лудна с моя,определено не е гладен,но си търси АМ в 2-3 после към 5-6  ooooh! ,250 си ги цоква.След вечеря давате ли им АМ?

Общи условия

Активация на акаунт