Празникът мина и замина, ЮЛЧЕТАТА навършиха една година! :)

• 76 472
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте мамета, колко интересно лято за всяка, макар и препускайки след дечицата.
Интересна ми е темата за даването, ако може да споделите къде давате в институции дрешки и други неща, социални домове и др.? Дали взимат употребявани дрешки бежанците, имам някои лоши спомени от миналите години по лагери, когато са им носили много дрехи втора употреба от Червения кръст и затова са предпочитали неупотребявани.
Ние сме супер подвижни и активни, няма сядане на едно място, заведение забрави, магазините ги обръща наопаки, минава буквално през закачалките с дрехи и излиза от другата страна, а аз не мога да се провра и да я прибера. Екшънът е пълен, продавачките зяпат и знам ли какво си мислят  Laughing.
Започнахме да разменяме играчки с една майчица, за разнообразие на дечицата. Алтернатива срещу харчене на излишни пари.
Както писах по-нагоре си хресах гумени ботушки на Демар, но не й  влиза крачето, по-скоро тя не може да направи усилие да го вкара вътре. А така обича да джапа по локвите.
Все още сме си навън, макар че се стъмва по-рано, но препуска и по тъмно пред вкъщи.
И, успех на учениците, честито на проходили, проговорили и пропяли дори. Аз вече се интересувам за занимавки за едногодишни, играчките почти са безинтересни. Споделяйте.  Hug

# 301
  • Варна
Привет!
Ние сме болни вече втора седмица. Ади хвана някакъв вирус, отначало с повръщане, хрема и висока температура. Вдигна 39.9 и то на няколко пъти и щях да се побъркам направо. Сваляхме я с мокър чаршаф, защото нищо друго не подейства, последният път не издържах и дадох Хексалгин. Вече няма температура, но има зверска хрема, от която кашля и нещо като заседнала храчка на гърлото, малко като Дарт Вейдър звучи на моменти. Лекуваме се с инхалации, хомеопатия, Стодал и гадните капки Коларгол. Гадното е, че от вируса й се активира рефлукса и сега и него наново лекуваме. Някакъв кошмар е общо взето при нас. По някое време успя и мен да ме зарази, но аз карам всичко на крак. Няма начин!
Опитвахме да я извеждаме поне по един час навън, но забелязах, че после хремата се влошава и вече я извеждам само до кухнята да вземем храната. То тя и не работеше последните 4 дни, че ми се и наложи да готвя по няколко манджи всеки ден.

Иначе имаме нещо като скок в растежа. Започна да прави доста нови неща и да казва някои нови звуци. Имитира, подрежда разни неща в кошове, дори и в коритото си за баня беше напълнила каквото намери Simple Smile, маха, танцува и изглежда разбира вече всичко. Това е от нас засега.

# 302
Здравейте мамета, колко интересно лято за всяка, макар и препускайки след дечицата.
Интересна ми е темата за даването, ако може да споделите къде давате в институции дрешки и други неща, социални домове и др.? Дали взимат употребявани дрешки бежанците
Аз изпратих тук : http://oalom.acstre.com/subsection-53-socialni_uslugi_v_obsch-8.html, запознах се с децата и с директорката. Изключително отношение на персонала към децата. Все едно семейство с 12 деца и 4-ма възрастни. простоооооооо...нямам думи да го опиша
Бежанците...ами в центровете взимат всичко. За сега по възможност зимно. Не знам как някой може да спи спокойно с нагласата " да отиват откъдето са дошли". Съжалявам за цинизма и никой да не го приема лично, но ми се драйфа от този израз И от тези дето го употребяват. Жена, която има дете и мъж който има семейство, НЕ МОЖЕ да изкаже по този начин освен ако не е яко чалнат. Има една ФБ страница Women   refugees, там всичко обявяват. МОЛЯ ВИ, помогнете на тези семейства, на тези майки, на тези деца, Имайте сърца, смилете се над тях.....

# 303
Тъдъъъъм,зъбче си имаме наааай- после,горно дясно,но е самичко  Confused
Боцнахме,пикахме,но педи пък я няма и не ми е ясен резултата.
Лягаааам,лека ви.

# 304
  • Телиш/Плевен
Марбелла, бързо да оздравявате! Hug

Звезда, честито зъбче! Hug

# 305
Преди да се изстрелям в леглото да ви питам,някой ползва ли памперс- гащи.При нас настъпва бойно положение при смяната на пампа.Сополи,рев,викане,аз го бутам да легне ,той става,невъзможна мисия.Та прав го сменям някакси  ooooh! едва го залепвам,чудеса.Мисля към памперс - гащите да се насоча,да пробвам,но май финансово ще ме ударят.Но удобно ли е  newsm78

Последна редакция: сб, 26 сеп 2015, 23:07 от ZVEZDA *

# 306
Добро утро! бебе2 напълно подкрепям твоето мнение!
Звезда честито зъбче! Моята бонбона си стои още с два зъба, ноза сметка на това се престраши да се пусне. В сряда ще й правя прощъпулник в парка, където ходим всеки ден, дано не вали.
Почва да става дъждовно и се чудя как ще се забавляваме вкъщи...
Памперс гащи не съм пробвала, ама ми е интересно да разбера как стоят нещатата с него.

# 307
   Здравейте! Чета ви редовно. Въпросът ми е към мамите с опит или тези,които знаят някакви тънкости при обуването на обувка. Нз дали му стискат или не е свикнал с тях ама само 2-3 пъти успях да го обуя. Лек ден.

# 308
  • Пловдив
Здравейте  Hug
памперс гащи аз първо купих на Памперс,но много скъпичко ми идваше.Сега сме с едни от 6.20лв 20 броя(ако намеря линк някъде ще ги пусна да ги видите).Ами на мен ми вършат работа изкарва 6 часа с едни гащи понякога и повече.Ние вършим повечето работа в гърнето.Зависи колко пикаят децата.По някога ги сменям по-често,но все пак на такава цена мога да си позволя да сменям.Вечер след баня като си ляга си слагам памперс,аз ползвам Пуфис 5-ца.От 21ч до 8ч сутринта изкарва,е понякога изпуска,но то е защото МС много шава и до сутринта памперса става на парцал  Joy
Бързо оздравяване на болните  Hug
Честити зъбчета на всички   bouquet
Ние във вторник отиваме да поставим последната ваксина.Нали беше болен малко и изчаках да мине време да е здрав.
Иначе ходи сам стабилно от 1 месец,много обича да се качва и слиза по стълби с моя помощ де.И врати само отваря и затваря,играчки за него не съществуват.Много рядко играе с тях.Добре че нямаме много,че да не ме е яд  Joy
Това е от нас малкия спи и тъкмо заваля,вече не сме на село и му е малко скучно и тясно пък и двор няма където да тича,но ще ходим по площадките.Само да мине ваксината,че ме е страх сега да го събирам с много деца да не се разболее,а не искам да отлагам.
Лек ден  Hug

# 309
  • Телиш/Плевен
Пчеличке, браво на Деа! Hug

mam-Mim84, аз не разбрах какъв е проблемът. newsm78 Не ти дава да му ги обуеш или ти самата не можеш да му ги обуеш и се опасяваш, че не му стават?

Иванела, леко да мине ваксината! Hug

При нас няма новости. Елица много се радва като направи сама 3-4 крачки, обаче явно толкова ѝ е лимитът, защото после така ми стиска пръста (само един пръст ѝ давам, понеже тя си ходи сама, просто не го осъзнава и иска да усеща ръката ми), че и дума не може да става да я пусна. Laughing Но съм си казала, че няма да бързам, важното е тя сама да почувства увереност и да се пусне. В тези дъждовни дни си спим по цял ден (ММ е в командировка, та сме си само двете + двете котаранки). Blush Търся си работа иначе, че на ММ много започнаха да му омръзват командировките и иска да си е при нас, ама понеже сега цялото семейство е на негов гръб и е принуден да ходи. Sad Майка ми е в бойна готовност да гледа хиенка като започна работа, та поне за това съм спокойна (върл противник на яслите и градините съм и докато можем, ще ги избягваме).

Ох, още не сме изписали дори половината тема... Sad

Последна редакция: вт, 29 сеп 2015, 13:13 от Лале в дъжда

# 310
Привет и от мен !

Лаленце и МС беше така, но един път като бяхме в градинката извадих един кроасан и като го видя хукна с ръчичките напред и светещи очички.  Laughing Иначе до този момент и той не смееше да се пусне, а реално си ходеше.

мам Мим : Да не би да му е тясна обувчицата? Моето човече е с пухкаво краче и не всяка обувка му става. Стават му де, но голяма мъка за обувнатето и тъй като не искам да му го причинявам обикалям, докато намеря нещо, което се обува лесно.
Последно му взехме много хубави кожени есенни обувчици от един магазин на Витошка(София).

Пчелчике, дано не ви вали. Да се похралиш после Simple Smile

При нас какво ново - преместихме се в нов дом. По-голям и най-важното с асансьор  Heart Eyes Градинката ни е отсреща под нас, кухнята на 2 минути и всичко това мнооого ме улеснява. От друга страна сме си в същия квартал, което е още по-хубаво, тъй като си бях свикнала. Още не сме дообзавели, но ще стане постепенно.  Иначе чакаме кътници. Много е подуто. Спи от 2 нощи сам в стая. Засега не се трогва. Сам си заспива.

Нямам търпение да се пооправи времето, че този мрак само ме успива.

Хубав ден на всички!

# 311
Добро утро!
mam-Mim84 и аз не разбрах въпроса ти  newsm78
Лаленце да ти кажа Деа как се престраши да се пусне, една вечер бяхме с майка ми в парка и си я подавахме, превеше две три крачки ту към мен, ту към майка ми и много се кефеше, после повторихме упражнението в къщи с ММ и от тогава всъщност тръгна сама   Sunglasses Успех и в търсенето на работа  Wink
Аз бавничко се подготвям за новото начинание, с което мисля да се занимавам за напред. Надявам се и моята майка скоро да не си намери работа,за да гледа Деа, че и аз хич не ги харесвам яслите....

Monik@ честито ви! Страхотно са се наредили нещата, голямо улеснение  Wink

# 312
  • Пловдив
Здравейте,момичета,  bouquet

Имахме много динамично лято-много море и много ремонти  Laughing.От ремонта още не можем да се освестим.Има още за подреждане и нареждане.Малката пречи качествено.

# 313
 Нз. В мен ли е проблема? Ама не мога да му обуя обувките. Със сандалите няма проблем. Притеснявам се ,че са му тесни. И проблема е в главата ми:)

# 314
  • Телиш/Плевен
Моника, честит нов дом! Много щастливи мигове да имате в него! Hug

Пчеличке, този "номер" сме го правили вече, тя много се радва като направи 3-4 крачки, но повторенията са максимум 3 и после не ще. Grinning Абе ще дойде моментът, просто тя трябва да осъзнае, че и сега ходи сама, моят пръст не ѝ е никаква опора. Ама ще почакаме. Laughing

Елфита, радвам се да те видя и тук. Hug

mam-Mim84, не мога да помогна, може би трябва да купиш други обувки. С Елица нямам такива проблеми, тя даже като види, че взимам обувка, кажи-речи сама си пъха крачето. Същата работа е и с чорапките.

Общи условия

Активация на акаунт