Празникът мина и замина, ЮЛЧЕТАТА навършиха една година! :)

• 76 778
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
След вечеря давате ли им АМ?

Вечеря 19.30 ч стабилно с манджа със сирене/яйце/месо.Към 22.30 ч изпива 280 мл мляко.
Има някаква практика в България да се дава супа за вечеря.Тъпчат я с хляб и с това хранят децата.Това според мен не ги засища и бързо огладняват.
Даваш ли някакви гризанки/солети/бисквити между храненията?

Нашето меню е
8 ч 280 мл мляко
12 ч 250 гр манджа със сирене/яйце/жълтък
16 ч плодове с нещо зърнено
19 ч манджа
22.30 ч 280 мл мляко

Аз й готвя.Слагам зехтин на всичко.Не е на кухня.Няма прихапвания между храненията с нищо.Хляб не консумира.Не се буди през нощта

# 331
  • Пловдив
 Hug
И МС знаеше много неща,но спря да казва каквото и да е.Когато реши сам си приказва негови си неща.Онзи ден едно детенце повтаряше "Ало,Ало" и вечерта малкия започна и той да го повтаря.Говорих с една майка и тя ми каза че когато тя го учи,нищо не казва,но когато е с племенницата и,от нея е научил много думи и ги казва.Според нея децата по-лесно се учели от други деца.И аз по някога си мисля че прекалявам с опитите да го уча на много неща и си мисля,че му досаждам чак с моето дърдорене  Laughing
За храненето МС яде по 200-250 гр. манджа и вечер му давам преди сън 180 АМ.

# 332
  • Телиш/Плевен
Елица никакво мляко не пие, но много обича сок, последно яде към 8 вечерта, заспива към 10-11 и се буди сутрин в 8-9. Менюто е различно всеки ден, мързи ме да пиша някакво примерно, но ако е толкова важно, ще пиша. Peace

Звезда, дай примерен въпрос и отговори за анкета и ще пусна. Peace

# 333
Ми,за манджите бе муци  Flutter ама те мацките си почнаха да споделят  Wink
Елфи,сериозни са ви грамажите и т.е вие традиционна закуска нямате,аз все мисля че много му давам.

# 334
  • Телиш/Плевен
Разбрах за какво искаш да е анкетата, но има разлика между това какво, кога и по колко ядат. Затова питах конкретно за въпрос и възможни отговори. Мен не ме вълнува темата и не мога нито въпрос да измисля, камо ли отговори. Ако ще ти е по-удобно другите да споделят, значи няма нужда от анкета. Hug

# 335
Ок,не пускай нищо.

# 336
Относно хапването, ние се кърмим още, сутрин се буди към 5-6 кърмене, закуска към 9.30-10.30, зависи кога се е събудила (попари с пр.мляко или с чай,сирене и т.н., може царевична грис варена в пр.мляко или вода с масло и сирене, сандвич с яйце и сирене), обяд от ДК или собствено производство с пилешко предимно към 14.00-14.30 след сън (вече спи по веднъж), следобедна закуска след около 3-4 часа зависи дали нещо е гризнала (една солета или коричка хляб) или е искала да я кърмя като закуската е кисело мляко с бисквити и плод; кремче с плод; банан. Вечеря пак след около 3-4 часа предимно супа с месо или без, гледам да има застройка или поне кисело мляко вътре, сирене може. И преди заспиване се кърмим за нани-на. Но тя си яде масълце в попари, манджи, супи и от нашите манджи, така че киселото и прясното мляко не са обезмаслени. Буди се всяка нощ откакто се е родила, та при нас определено не е от глад, а ето те така, защото иска, дано с отбиването се успокои. Яде около 200-250 г.

Последна редакция: пн, 05 окт 2015, 17:43 от блускай

# 337
  • Пловдив
Елфи,сериозни са ви грамажите и т.е вие традиционна закуска нямате,аз все мисля че много му давам.

Не,все още няма сутрешна закуска.Търси си мляко.
Какъв е вашия режим на хранене?

# 338
Иванела и МС има страх от определени пеещи играчки. Тези,които свирят много пискливо и прекалено силно. Относно храненето-сутрин - попара,грис със сирене; към 10:30-11ч. можео плод.обяд( от ДК),следобед ( ДК) + ако иска малко плод, вечеря - супа от ДК ако иска още нещо малко КС( но се случва рядко вече).МС отдавна е с едно спане. До преди месец и нещо добре си хапваше и то солидни количества,но сега двойно ,та и повече по- малко. Лека вечер.

# 339
Блускай, докога ще кърмим?  Embarassed Има ли и други мами, които все още кърмят? Дайте идея как да се отбием (по възможност без много рев), че вече много ми тежи туй кърмене!  Crazy

# 340
Привет,ние сме в Сапарева баня малко на отдих и малкият е във вихъра си. Все още и аз кърма и се чудя как ще отбивам. Относно храненето сутринта 8:30-9:00 попарата или кус-кусур 12ч.обяд ДКА 15;30-16:00следобедна ДКА 19:00-19:30 супа ДК без добавяне на сухар и подобни и реди сън кърма. Буди се към 01:30-02:00 и 05:00-05:30 да суче. Понякога  вечерята и кисело  мляко ,през деня между храненето  изяжда  по някоя коричка хляб  и задължително  поне 1плод на ден. Спи от 12ч.
около 1ч. И към 17:00-17:30 още час и половина. Вечер ляга в 21:30 максимум  22ч.Като цяло не изяждам никога цялото си ядене ама видимо е наддал

Последна редакция: пн, 05 окт 2015, 23:40 от yulianka

# 341
  • Телиш/Плевен
Моля, който разбра каква анкета иска да пусне Звезда, да ми пише лично съобщение, за да му дам името и паролата за общия профил и да пусне анкетата. Аз не разбрах, а тя се разсърди. Sad Писах й с името и паролата на общия профил, но май стана още по-лошо... И без това останахме шепа хора, нека си помагаме. Аз имам желание да помогна, но наистина не разбрах каква точно анкета трябва да се пусне. Confused

Последна редакция: вт, 06 окт 2015, 00:09 от Лале в дъжда

# 342
Е де,Лале,сега и тук ли да се обяснявам.Нищо лошо не е станало момичетата си споделят за което им благодаря.Исках да върви темата и да сме си полезни,все някой го вълнува нещо предполагам,нямам претенции вече.То все аз искам анкета по принцип.

# 343
  • Телиш/Плевен
То все аз искам анкета по принцип.
Не е така, последно Юлианка искаше анкета, ето нейния пост. Преди това и други искания е имало, все в такъв вид и аз само съм съдействала с пускането на анкетата. Сега не разбирам какъв трябва да е въпросът... Blush
Искате ли да направим една анкета за хапването на малките,кога,по колко гр.

# 344
Привет и от нас. Честито на всички дето имат нещо за честитене. За хапването, Амето винаги е хапвала с апетит, а аз грамажи не меря. Сутрин, към 7:30 закусва обикновено кисело мляко и овесени ядки. На обяд има готвено, да речем вчера имаше постни пълнени чушки и изяде две големи. За следобедна, порция плод+ кисело мляко и евентуално ако съм правила мъфини, тарт с плодове или нещо подобно. За вечеря, винаги имаме салата и тя яде от нея+ порция от основното, снощу да речем беше тарт с праз и моцарела. Вечеряме към 19 и после децата нищо не ядат. Амето след отбиването шишета с мляко не пие.
Елфита, ядат децата супи, защото се препоръчва да е лека вечерята. Ама моите деца са гладни и често след супата ядат и основно, така че си я пазя супата за обяд, че много става.

Общи условия

Активация на акаунт