Празникът мина и замина, ЮЛЧЕТАТА навършиха една година! :)

• 76 400
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
около печката на студа готвя вече не за 6 , а за 7 човека.

Защо за толкова много хора.Нормално 6 човека ли живеете?Щом сте толкова много,другите с какво ти помагат?Ако не се сещат,постави въпроса.
Иначе не се ядосвай на свекча.Все пак е оперирана и жена на възраст.Грижи се за нея с любов,както тя се е грижила за твоя мъж.Колелото се върти.Вчера те за нас са се грижили,днес ние за тях,а утре ние ще чакаме на нашите снахи и зетове

# 601
Браво Елфита,въпреки че с моето свсеки сме в много лоши взаимоотношения и дори не виждат малкия ме накара да се замисля и да потърся нещо добро (нещо че щом направя нещо добро те ми отвръщат 100 кратно с лошо).

# 602
Благодаря! За вразумението. По принцип ползвам ММ ,но когато става дума за майка му се караме. Не трябва да даваме лош пример на децата. Иначе за отглеждането  ММ е отгледан от баба си и баща си. Майка му го е зарязала. Както и да е. То е дълга история.
  Да. 5-а възрастни и Борис. Никой не помага. Всеки ден готвя.
  Малко да се посмеем: Бобо разглежда книжки с разл.животни и ми я връчва с думите " Мама,мама.". Гледам отворил при козите.Simple Smile

# 603
Малко да се посмеем: Бобо разглежда книжки с разл.животни и ми я връчва с думите " Мама,мама.". Гледам отворил при козите.Simple Smile
Ами то в приказката за вълкът и седемте козлета майката коза беше кръшна домакиня, като тебе  Hug.
А сега сериозно, не ти е лесно, само си представям да пазя печката часове на ден. Само продуктите да се подготвят си е време. Ако се занимават с детето, докато въртиш манджите, е добре. Но ти най-добре си познаваш хората, както ти писа Елфита аз също подкрепям това да споделш, че ти е трудно и имаш нужда и от помощ, понякога хората "удобно" или изобщо не се сещат за някои известни обстоятелства. Току виж се решат да поемат инициатива и нещата се обърнат  Simple Smile. И поздравления, явно готвиш мноооого вкусно, щом всички чакат на теб  chef

# 604
  • Пловдив
Дайте една свекърва,ако имате в излишък  Joy

mam-Mim84 ,защо се карата с ТМ за свекървата?Поискала ли си помощ?Ако се скатават,спираш да готвиш и слугуваш.Много бързо ще се усетят.Кои са другите хора,с които живеете-твоите родители?Боя е бройката

Последна редакция: вт, 26 яну 2016, 13:01 от ♥Elfita♥

# 605
   Свекито си живее в Гърция. 2-3 пъти съм оставяла малкия при нея и бързам да си свърша работата ,че нямам думи. Жената си цъка на тел.,а Борко не го занимава. Но вече е голям и нещо ,когато не му харесва го показва. Пресен пример от преди 2 дни:аз съм в кухнята,оставила съм вечерята на Борис да си хапва.На свекито ѝ казах,че една от играчките не му харесва и понякога плаче от нея ако е включена. Чувам точно тази играчка. След известно време отивам при тях и тя в разговора ми каза,че пуснала въпросната играчка и Борко всичко си изял. Естествено след като се стресира -той нито мърда ,нито шава.
    ♥Elfita♥ Живеем в двуетажна фамилна къща на ММ. На 1-я етаж са чичо му и баба му ,а при нас е баща му(само спалнята ползва).Съответно само аз готвя за всички. Ех, да бяха мойте родители .Майка няма да ме остави да се мъча. Поне детето някой да разхожда.Но, уви.... Свиква се. Да сме живи и здрави само.

# 606
Донякъде момичета трябва да отбележим и плюсовете за тези от нас ,които чисто сами си гледаме децата,въпреки че от 24/25 часа сме с тях както се казва. Поне можем да ги възпитаваме както ние искаме и няма ненужни истерии от вида''аууу защо разплаквате детето, ела при баба,баба ще им се скара и т.н.,, Мен ме е яд че просто не идват дори да виждат малкия,а оправданието всеки път и да го водим в тях,че да свиквал и в тяхната къща . Извинете ме ама пак съм под пара заради пореден случай със свекито.
Иначе мисля че е ние приключихме с кърменето,както аз исках от само себе си.Влади вече не търси да суче,от 2 седмици,само един път се беше сетил и това е.

# 607
  • Пловдив
Юлианка,така е има и плюсове.

Проблемът е,че когато не може да се оставят децата за 2-3 часа,се занемаряват отношенията в двойката.Ние не сме само родители,а и двойка.Опитваме се всячески да компенсираме

Последна редакция: ср, 27 яну 2016, 14:39 от ♥Elfita♥

# 608
За съжаление е точно така,ние също в момента сме предимно родители,а двойка и на много заден план и ми липсва,ММ заспива преди Влади . Искрено се надявам скоро окончателно да си останем в София, поне моите родители са там и ще имам 3-те часа разпускане. Цяла земя в Шумен ми идва много,добре че си имаме тук апартамент и не съм със свекърите. От Ноември сме тук и малкия е видян 2 пъти и  то на общи сбиркипо празниците . Не искат мен ама рефлектира на детето и е жалко. НАИСТИНА ИЗВИНЕТЕ МЕ,спирам да ви спамя с моите проблеми ☺

# 609
  • Пловдив
Ооо,защо мислиш,че не искат теб?Това че не искат да виждат децата не значи,че не те искат.Просто така живота е по-лек и удобен.

mam-Mim84 ,бабата сигурно е възрастна и ти оставаш единствената готвачка сред мъжете.Все пак те трябва да ти помагат с друго,ако не с готвене.Пък може и да се научат да въртят по една две манджи и ти да имаш почивка от готвене

Последна редакция: ср, 27 яну 2016, 14:40 от ♥Elfita♥

# 610
 Може да спамим,но някъде трябва да излезе. И нз,но вече 3- и ден  съм вън от кухнята. Прабабата и свекъра готвят.  Днес бяхме на ДК- 11.400кг. и 85 см. е пораснал юнака. Здрави сме. Остават 2 ваксини- манту и пентаксим( отложена за април). А времето е страхотно. Играхме. Живота има и  светла страна. А и лятото идва. Очаквам с нетърпение малко почивка на море.

# 611
Как сте момичета?Съвсем де затрих аз с тези двечките.Криси ходи на ясла почти 5 мес вече с голям кеф.Малкия вече не е малък,висок е колкото нея и е с 0,500 кг по лек -гони си я стабилно,а пък тя си е дребна- 9кг 76 см.

# 612
Добро утрооо,имам питане около храненето-давали ли сте сусамов тахан или оризов грис,вчера купих тапата да права лек за гастрит,но на него пише че е подходящ и за деца,а оризовия грис съм го объркала при пазаруването.
Аз май 95% от нещата съм давала,а и си хапва доста и от нашта храна.

# 613
Привет, момичета. Относно темата за свекърви, майки, роднини, помощ, БЕЗпомощ за децата ... изморена съм от преживелици, та само си казвам, дано да не правя нещата, които не одобрявам в тях, когато се окажа в подобни ситуации  Peace. Все забравяме, че когато се женим всеки идва с една камара роднини, къде нормални, къде не  Laughing.
Габс, видно е, че си оцеляла  Wink, добре е, че момата ходи без проблем на ясла. Познавам и други семейства с няколко месеца разлика при децата, много трудно, пък и голямото само боледува от яслата.
Юлианка, не съм давала тахан никакъв още, не съм се и замисляла де, ядки също по препоръка на педиатърката, защото се нагледала на дробове пълни с тях (от задавяне). Но за оризовия грис не би трябвало да е проблем, давам царевичен и пшеничен. Аз пък така готвя, че и ние да ядем от нашата си храна  Joy.
Мам-мим84, и това ще мине, дето казват мъдрите хора, ама докато мине трябва и хубави неща да ни се случват, за баланс.
Ние използвахме вчера до късен светъл следобед времето да се попързаляме с шейната, че днес вече няма да е същото. Не обичам зимата, ама като гледам колко е щастлива госпожицата, с кеф дърпам "возилото" като еленчето Рудолф. И, хайде да идват тези 340 лв, че нещо ми домъчня за тях този месец.
Планирате ли вече почивките през лятото? Те резервациите вече текат около мойта среда.

# 614
  блускай:Все забравяме, че когато се женим всеки идва с една камара роднини, къде нормални, къде не  Laughing. Добре казано.
   Планирате ли вече почивките през лятото? Те резервациите вече текат около мойта среда.
   Аз все гледам нещо да харесам,че бюджета е свит.След малко пак ще огледам сайтове,докато Бобо спи.
yulianka И аз не съм давала тахан. Би трябвало да няма проблеми с оризовия грис.
? - Вашите малчовци удрят ли си главата нарочно? Моя кляка на земята и си я удря у пода или застава до вратата и я удря в нея. Защо го прави? Обръщам му мноооооого внимание, не е ядосан,когато го прави. Голяма чуденка?!

Общи условия

Активация на акаунт