Частни училища - информативна тема 8

• 64 413
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
  • София
От всичко, което съм чувала за двете училища /нямам лични впечатления/ - Азбуки.

# 346
  • София
Намерете друга тема или създайте такава, в която да обсъждате тази въпроси, моля! Ще пиша на модератор да поразчисти последните страници от спама

# 347
  • Sofia
Искате ли да се фокусирате върху темата, докато аз премета последните десетина страници?
Не е тук мястото, но по желание може да търкулнете по една сълза за отминалите дни.

# 348
  • София
Онна  Peace

Последна редакция: пт, 03 юли 2015, 17:49 от tzvety26

# 349
  • Sofia
Другото което сега се сетих е че в Свети Георги 2-рите езици почват от 3-ти клас, а в Азбуки от 5-ти. Не съм сигурна за разделяне по нива. В Азбуки казаха че ще го правят от Септ за Английския, но за 2-рия език нямам инфо.

# 350
  • Където ми покаже сърцето

Ако се замисляте да плащате по-високите такси на Св. Георги аз бих проверила и Англо-Американстака академия (AEA) и Англо-Амриканскито у-ще (ААS). В АЕА правят отстъпки в таксите пък и вече предлагат и БГ диплома. Ако имах средствата тези у-ща биха ми били фаворити (AAS, AEA в тази последователност).

Да,и на мен тези две училища ми харесват,но ми идват малко високи таксите.Интересно би било да се научи каква е таксата при AEA с БГ диплома и каква е разликата в обучението,защото за мен е по-важно обучението от дипломата.
Относно Св.Георги и на мен по телефона ми казаха,че ще бъдат в нова сграда.Смятам като се приберем да посетим с детето и двете училища и тогава да решим.Между другото ще намеря и отговор на въпросите относно АЕА.

# 351
калинка то новата такса на св.Георги е доста близка до тази на АЕА.
Явно затова Роси ги е намесила.

# 352
Колко е новата такса в Свети Георги за начален курс?

# 353
  • София
Колко е новата такса в Свети Георги за начален курс?
Само такса обучение 6900 Е, без храна, без транспорт, без спорт, без допълнителни занимания, без униформа.

# 354
Наистина отидете да видите до къде е сградата, защото според мен лъжат. Извинявам се, че повтарям едно и също нещо, но ужасно се дразня.

# 355
Таксите на Св. Георги и АЕА са близки и при всички случаи бих избрала второто, но таксата на Англо-Американското е два пъти и половина по-висока, така че дума не може да става за сравнение.

# 356
Хайде сега дайте отзиви за АЕА.Това,което не ми допада е, че нямат собствена кухня,а ползват кетъринг и е малко отдалечено от София.Това което не мога да попитам по телефона е какви деца посещават това училище.Изрази от рода "ти знаеш ли кой е баща ми или майка ми" не ми допадат.Всякакво инфо ще ми е полезно за да преценя последно кое училище е най-подходящо за моят син.Благодаря!

# 357
  • Sofia
Аз имам впечатления от лятното им у-ще, но познавам деца на чужденци които го посещават и са много доволни (отношение, програма, дейности, храна...абе всичко). Никога не са споделяли, че има такива деца с "важни" родители, но пък когато го посетих имаше един микробус с бодигардове пред у-щето. По-голямата част от децата са чужденци и са все деца на някой защото таксите им са доста високи.
Имат програма за подпомагане на деца с по специфични учебни нужди. Дават стипендии и дори знам за случай на социално слабо дете завършило това у-ще.

Относно храната това не е единственото у-ще което няма кухня. Азбуки също са с кейтъринг. Но в АЕА ако не се лъжа може да си носиш храната от вкъщи.
Ако има нещо конкретно което искаш да знаеш мога да попитам родителите които познавам.

# 358
Азбуки от тази година ще са със собствена кухня.Дали нивото на английски език при АЕА ще е по-високо от Св.Георги и Азбуки?Пропуснала съм да попитам втори език от кога се изучава в АЕА и колко часа седмично.

# 359
  • Sofia
АЕА си е американско у-ще тоест всичко си е на Англ. освен предметите за БГ диплома (предполагам). Азбуки си е БГ училище с интензивно изучаване на Английски и native speakers. Св. Георги (според мен) е по средата на 2те. За 2ри език в АЕА не съм сигурна от кой клас има.  

Общи условия

Активация на акаунт