Частни училища - информативна тема 8

• 64 402
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Много ми се иска да вярвам, че всички деца, които ходят по състезания го правят, защото те искат и после се реализират като лидери в обществото и средата, в която са.

Излишно ми се струва, но всеки родител има право да избира най-доброто за детето си Peace

Увекинд само немски ли учат, много ми харесва училището, но този профил не ми е ок.

# 61
Bliss защо да не навлизаме в спора се ражда истината Peace

Vikute "Много ми се иска да вярвам, че всички деца, които ходят по състезания го правят, защото те искат " : много почнахме да бягаме от отговорността да бъдем родители и оставихме децата да решават. Предполагам, че някой го правят защото те искат. Моя 5 годишен, няма как да иска защото някой трябва да му каже ,че има такова състезание и да му помогне в подготовката за него.

# 62
Темата е вече на 5-та страница.

Лично аз обещавам на всяка 5-та страница да се включвам с жалба, че липсват мнения за немските училища и защо, ооо, защо никой не пише за тях а само за 5-те (или 10-те) най-популярни училища,

Публичното обещание има характер на обвързващ ангажимент. В Международните стандарти за финансово отчитане той е дефиниран като ангажимент, който поелата го страна не може да не изпълни, без да претърпи по-големи загуби от самото му изпълнение.
Например предприятие обещава да построи пречиствателна станция. Ако не я построи, различните глоби и негативната реакция на обществеността ще му донесат много повече загуба, отколкото средства ще са нужни за изграждането на станцията.
Разбира се, това е приложимо най-вече за цивилизованите страни.

Та чакам си жалбата защо липсват мнения за немските училища.

На 10-та страница пак ще ти припомня.

# 63
  • София
много почнахме да бягаме от отговорността да бъдем родители и оставихме децата да решават. Предполагам, че някой го правят защото те искат. Моя 5 годишен, няма как да иска защото някой трябва да му каже ,че има такова състезание и да му помогне в подготовката за него.

При някои деца това работи, при други работи с обратен ефект. Аз вярвам, че дори едно 5 годишно дете може да прави избор. Разбира се, родителите са тези, които трябва да преценят потенциала и съответно да го напътстват, но не и сляпо да ги правят най-добрите. Това със сигурност не е в интерес на детето и отстрани изглежда, като възрастните да си ги мерят.
Скрит текст:
Един пример: едно дете, което зорлем искат да правят музикант, докато то най-накрая не си признава, че никак не му харесва да свири по 4 часа на ден на пиано и друго дете, което заради разочарованието от първото, го оставят да ходи на всякакви занимания - то ходи и бързо се отегчава, а никой не го насърчава за истинския му талант. Нито единият, нито другият подход са правилни, това исках да кажа bowuu

# 64
Vikute абсолютно съм съгласна за правото на избор.
Въпроса е ние като родители да дадем алтернатива при избора. И тя да е спрямо детето.
Убедена съм, че ако моя син го попиташ : На какво искаш да играеш? Искаш да караш колело или искаш за смяташ задачи? То той, ще избере първото.
По лесно е и не се налага да полага усилия.
Всички хора сме устроени така : Лекото и мекото.
Та въпроса е да ги научим да харесват и не толкова леки и меки неща.

# 65
  • София
Скрит текст:

Лично аз обещавам на всяка 5-та страница да се включвам с жалба, че липсват мнения за немските училища и защо, ооо, защо никой не пише за тях а само за 5-те (или 10-те) най-популярни училища,

Публичното обещание има характер на обвързващ ангажимент. В Международните стандарти за финансово отчитане той е дефиниран като ангажимент, който поелата го страна не може да не изпълни, без да претърпи по-големи загуби от самото му изпълнение.
Например предприятие обещава да построи пречиствателна станция. Ако не я построи, различните глоби и негативната реакция на обществеността ще му донесат много повече загуба, отколкото средства ще са нужни за изграждането на станцията.

Добре де, защо го правиш! Поведението ти е не просто неадекватно, а откровено провокативно! Кому е нужно!  ooooh!

# 66
Силно се надявам докато нашите първокласници станат 7-ми клас, системата за кандидатстване да е променена и те да не се подлагат на тези безумия наречени НВО, или поне не в този формат и с тази тежест (като ми разказваха за какви неща се махат точки от седмокласните матури, се хванах за главата)

Не се надявай. За съжаление няма как да стане по-леко, защото ако стане така всички ще изкарат отлични оценки, а това ще провали класирането. А целта е повечето деца да се провалят в една или друга степен и само малцина да са отличници. Тази година се е получило супер - само един бал от 36 и плавно разширяване на пирамидата надолу.
Всъщност когато се случи много лесен изпит проверяващите наистина започват да отнемат точки за глупости, за да ограничат шестиците. Затова по-добре труден изпит, защото тогава махат точки за важни пропуски, а не търсят под вола теле Peace

# 67
  • София
Единственият вариант, който виждам, да я няма истерията покрай НВО е индивидуални изпити за различните училища. Не знам дали така е по-добре, не мога да преценя. По наше време беше така и имаше деца, които ходеха на по 5-6 изпита в различните училища за да си подсигурят влизането някъде.... Пък каква драма беше ако датите за някои изпити съвпаднат ooooh!

Скрит текст:

Добре де, защо го правиш! Поведението ти е не просто неадекватно, а откровено провокативно! Кому е нужно!  ooooh!
Не си е пил лекарствата явно.
Но пък има шанс да наложи и санкции, изживявайки се като обидена общественост, и да загърби темата.

# 68
  • В офиса
Черна станция, тежест, не трудност. Силно приветствам трудните "матури". За съжаление предчувствам, че точно догодина, когато ме интересува, математиката ще е не просто лесна, а дебилска. Иначе все още не разбирам кое му бе трудното на тазгодишната. Дъщеря ми точно вчера реши напълно вярно и за отрицателно време всички задачи от втори модул.

Онна, и за мен това е решението. За щастие все още има и такива - НПМГ, ПЧМГ, НГДЕК, АК.

# 69
  • София
И аз предпочитам вариант, при който всяко училище си е с индивидуален изпит. Въобще като цяло хич не съм фен на тези матури точно в тази им форма.

# 70
  • София
Онна, и за мен това е решението. За щастие все още има и такива - НПМГ, ПЧМГ, НГДЕК, АК.

+ ТУЕС и почти всички частни гимназии.

# 71
Интересувам се от Азбуки, ще следя темата. 

# 72
  • София
Вие сериозно ли се опитвате да убедите хората тук, че деца които не са ходили на олимпиади не стават после за нищо и са бъдещи безработни. Я си признайте с ръка на сърце вие на колко олимпиади сте ходили и как ходенето(или неходенето) е повлияло живота ви? Не е ли по-важно децата да се научат да учат систематично и да извличат най-важното от поднесения им материал? Не е ли това умението, което би им помогнало по-нататък в гимназията, университета, работата? А не е ли кандидатстудентския изпит вид състезание?
Много започнахме да задълбаваме в някакви екзистенциални и философски теми или да се заяждаме и обиждаме един друг. Много грозно, незнам как да го коментирам просто. 

Анирам то е ясно, че твоят син е върхът и ще стане президент, то с такава майка няма начин просто, нашите деца явно са по-прости че не ходят по състезания от 5 годишни, тц, тц.

БТВ Сина ми ходи на турнир по футбол - макар много да обича часовете по футбол, самия турнир (а може би истерията на някои родители, които бяха отишли все едно на финала на Шампионска лига) му понесе много зле. След турнира ми каза че ако ще трябва всеки път да ходи на състезания по футбол не иска да тренира повече, а иначе всеки ден ми обяснява колко му харесва да рита топка. Просто на тази възраст тези неща им идват стресиращи на децата, може за някои деца това да не важи, но съм убедена, че за една голяма част от децата, това е така.  Те и децата са различни - някои на тази възраст са отворковци до немай къде, други са си по-плахи, значи ли че вторите са по-лоши или че от тях нищо няма да излезе?

# 73
По времето, когато аз бях ученичка, разбирай от края на комунизма до Милениума, имаше Олимпиада по предметите и нищо друго. Адмирираха явяването на можещите, макар и да се зовеше Олимпиада, олимпийският принцип не се толерираше.
Сега състезанията, особено математическите, са всяка събота по две. И бегла справка сочи, че има родители, които се чувстват длъжни да заведат децата си на всяко едно от тях. Това се счита за нормално? Били ли сте на състезание за ПУК в Академията? Говорили ли сте с родители, които водят децата си там? Знаете ли за какво иде реч? За каква амбиция, съсредоточена в едно шестгодишто дете, което на всичкото отгоре си излиза на десетата минута разревано, а този му състезателен дух е възнаграден с шамари и удари по гърба.
Да си сред първите 30 в рейтинта за СМГ и да спиш в часовете в училище, защото си решавал задачи с родителите си до три след полунощ?

Всеки носи отговорност за собствените си деца, но аз, като учител, съм отговорна и за учениците си. Избрах да работя на място, където липсата на масова състезателна истерия не се забелязва. Важно ми беше.

# 74
По времето, когато аз бях ученичка, разбирай от края на комунизма до Милениума, имаше Олимпиада по предметите и нищо друго. Адмирираха явяването на можещите, макар и да се зовеше Олимпиада, олимпийският принцип не се толерираше.
Сега състезанията, особено математическите, са всяка събота по две. И бегла справка сочи, че има родители, които се чувстват длъжни да заведат децата си на всяко едно от тях. Това се счита за нормално? Били ли сте на състезание за ПУК в Академията? Говорили ли сте с родители, които водят децата си там? Знаете ли за какво иде реч? За каква амбиция, съсредоточена в едно шестгодишто дете, което на всичкото отгоре си излиза на десетата минута разревано, а този му състезателен дух е възнаграден с шамари и удари по гърба.
Да си сред първите 30 в рейтинта за СМГ и да спиш в часовете в училище, защото си решавал задачи с родителите си до три след полунощ?

Всеки носи отговорност за собствените си деца, но аз, като учител, съм отговорна и за учениците си. Избрах да работя на място, където липсата на масова състезателна истерия не се забелязва. Важно ми беше.

Аааа много точно. Някой знае ли колко точно са състезанията, които се провеждат от знайни и незнайни организации, институции и училища? Риторичен въпрос. Тук една майка даже се похвали, че тя следи и записва дъщеря си на всички състезания (достатъчно голяма да прецени кое и е интересно) защото детето не било много заинтересовано. И от какъв зор? Мода? Болни родителски амбиции?
А пък за дечица в ранна възраст даже си мисля без да съм психолог, че влияе зле на психиката и самочувствието.

Общи условия

Активация на акаунт