Частни училища - информативна тема 8

• 64 416
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
13к е ако е американската система а ако избереш само БГ? Аз не съм питала. Има информация на странницата им и за програмата и за лятното училище.

# 151
13к е ако е американската система а ако избереш само БГ? Аз не съм питала. Има информация на странницата им и за програмата и за лятното училище.
Ако избереш детето ти да получи И бг диплома, то не се оскъпява  Laughing, цената е същата Simple Smile Не мисля, че може да е само по БГ, целия до обяд децата са заедно в часове по амер. система, следобед ги делят на 2 потока - едните учат за бг, а останалите имат часове по изкуства и спорт.

# 152
  • Sofia
Лятното училище е 90 евро на седмица.

Тази такса за половин ден ли е?

# 153
  • Sofia
Не за цял ден с храната. Транспорта е отделно.

# 154
  • Sofia
Не за цял ден с храната. Транспорта е отделно.

Мерси! Очаквах да е близка до тази на АК.

# 155
  • Sofia
В АК колко е?

# 156
  • Sofia

1480 лв. за 20 учебни дни, от 9:30 до 16:30 ч., с храна, без транспорт.

# 157
# 158
  • София - Рим и обратно

В този ред на мисли фаворизирането на математиката за сметка на физика, химия, биология за мен сериозно ограничава мирогледа на децата. За съжаление нашата образователна система продължава да се развива в тази насока дори и в ЧУ, а именно фаворизиране на МАТ и БЕЛ и неглижиране на останалите предмети като неносещи престиж за училището.

Много, много съм съгласна с това   bouquet.

# 159

В този ред на мисли фаворизирането на математиката за сметка на физика, химия, биология за мен сериозно ограничава мирогледа на децата. За съжаление нашата образователна система продължава да се развива в тази насока дори и в ЧУ, а именно фаворизиране на МАТ и БЕЛ и неглижиране на останалите предмети като неносещи престиж за училището.

Интересно, вие тук сте все с малки деца, как пък достигнахте до тази идея, след като физика, химия и биология се учат в горните класове? Според мен си е въпрос на училище и там, където се неглижират тези предмети, се неглижират и БЕЛ и МАТ.  Аз знам за СМГ, че нищо не пренебрегват, даже ме е яд, че толкова учат биология например. Предполагам, че и в Немската не пренебрегват нищо, най-малкото защото после децата стават всякакви - и лекари, и химици, и физици включително.

# 160
Имам съсед, страхотен хирург, завършил е СМГ. Детето му от 7г. Учи яко основно английски, плануват му бъдеще в чужбина

# 161

Много, много съм съгласна с това   bouquet.

Интересно, вие тук сте все с малки деца, как пък достигнахте до тази идея, след като физика, химия и биология се учат в горните класове? Според мен си е въпрос на училище и там, където се неглижират тези предмети, се неглижират и БЕЛ и МАТ.  Аз знам за СМГ, че нищо не пренебрегват, даже ме е яд, че толкова учат биология например. Предполагам, че и в Немската не пренебрегват нищо, най-малкото защото после децата стават всякакви - и лекари, и химици, и физици включително.

Като сме с малки деца да не сме глухи и слепи?
И да обобщаваш за цялата система с две хипер големи изключения не е коректно.  Peace
Да си чула за успешно училище (извън единиците НПМГ и Класическата) с разширено изучаване на биология, химия, история? А за частно такова?

Последна редакция: пн, 29 юни 2015, 13:35 от Анонимен

# 162
  • София - Рим и обратно

Интересно, вие тук сте все с малки деца, как пък достигнахте до тази идея, след като физика, химия и биология се учат в горните класове? Според мен си е въпрос на училище и там, където се неглижират тези предмети, се неглижират и БЕЛ и МАТ.  Аз знам за СМГ, че нищо не пренебрегват, даже ме е яд, че толкова учат биология например. Предполагам, че и в Немската не пренебрегват нищо, най-малкото защото после децата стават всякакви - и лекари, и химици, и физици включително.
Не сме всички само с малки деца, някои сме и с големи. А и, както правилно отбеляза Блис, не сме и слепи и глухи, или пък чак толкова тъпи. Моите знания по физика, химия и биология от училище са толкова трайни, че мога без усилие да си спомня и приложа основни неща. Нещо, за което в друга европейска страна ме гледаха ето така Shocked, когато им казах, че го помня от училище. Нашите деца няма да имат тази обща култура, за съжаление. Ще бъдат "по европейски" неграмотни, с тясна специализация. А да, ще могат да разложат някой и друг многочлен и да решат квадратно уравнение...голям праз. Това ще им е.

# 163
  • София
Никой не пречи на никое училище да си води качествено и  другите предмети.  Колкотодо математиката, нормално е тя да е на особена почит, това е традиция, а и математиката е основата за всички други науки. Една мрежа не можеш да купиш без математика. Това, че някои неглижират останалите науки е проблем на самите училища, а не на науките като цяло. И както някой отбеляза, химия и физика се учат, по-точно се разделят едва в шести или седми клас, кой и как ще прави засилено изучаване на тези науки от началното училище, като просто няма смисъл, децата нямат и ресурса да боравят в формулите, а ако ще я караме само на шупване на сода за хляб в кисело мляко и как олиото плува над водата, това и вкъщи го научават със забъркването на един кекс и правене на таратор.

Изобщо не ми дреме за ПИЗА като ужким мерило за грамотност! Мерят си каквото си искат и както на тях им е удобно, т.е. в какъвто си щат формат. Бас ловя, че има предостатъчно критики към методиката, но е добила популярност и прави пари на тези, които държат правата.

# 164
Ако се съди по резултатите на "Веда" на НВО, те имат най-високи резултати по физика, химия, ЧО, биология и всички останали не-балообразуващи предмети. Именно поради това, макар че ако се гледат само резултатите им по БЕЛ и МАТ са някъде на шесто място, в общата класация са трети точно поради високите си резултати по останалите предмети.

Та значи ето ви ЧУ, което не неглижира останалите науки за сметка на математиката и БЕЛ. Става дума за НВО след 7 клас.

Общи условия

Активация на акаунт