Частни училища - информативна тема 8

• 64 403
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • София
какво излиза, че казват в началото едни числа, а после приемат по почти десет деца отгоре?

# 556
  • София - Рим и обратно
При нас, ако класа надвиши 15, автоматично се дели на две. И тази година са с два класа повече от миналата. Явно е повсеместно, защото абсолютно всички училища в София са препълнени - и ДУ и ЧУ. Наборът е много голям.
Но пък не ми е ясно, как така тъпчат деца в ограничени пространства. Нямаше ли изисквания за минимум пространство на дете? А пък и приемни изпити имат уж...

# 557
какво излиза, че казват в началото едни числа, а после приемат по почти десет деца отгоре?

Да, явно. И при нас са такива реалностите, но поне никой не ни се е клел(като в СС), че няма да отваря нова паралелка ако има възможност. А и това училище има къде да ги побере. СС няма. В ПБ стаите на ПУК са двойно по-големи от тези в СС. И не са 10 деца. Повече от 30 са вероятно. При предварителните срещи твърдо ни уверяваха, че нямат възможности и желание да приемат повече деца от обявеното защото нямат капацитета. Но явно натискът е бил сериозен.  Mr. Green Ако съм избрала училището и по този критерии си е направо разочароваща лъжа и заблуда.

# 558
  • София
нали, да ги ожалиш как са принудени.  Wink

# 559
нали, да ги ожалиш как са принудени.  Wink

Направо ги ожалих. Ти знаеш ли какво е да отказваш на един за сметка на друг. Комбинации всякакви. Гледаш да не застъпиш нечиии интереси.   Mr. Green Направо ми се гади как си играят с психиката и бъдещето на едни деца за сметка на други. И схемата е една и съща. Има повтаряемост при няколко наши познати.
Опааа не ви достигат само 3 точки, но детето се е представило повече от блестящо. А защо тук е оценена с максимума, а после оценката е здраскана с червено и написани 2 точки по-малко. И така на 3 места в теста. При това на задачи, които се решават в къщи със завързани очи. Амиииии колежката се е объркала, но то вие нямате шанс защото при психолога е пълна нула.  Mr. Green А психоложката не може да си спомни нито кога точно е препитвала детето (първо ли е, второ ли е, след теста при учителката), даже и дата не може да си спомни. Не си била записала. Аха да питам сигурна ли е и в името на детето. Но детето имало беден речников запас, нищо че минути преди това учителката е казала, че детето е с много интересно и неординарно мислене и богат речников запас.  Mr. Green

Това ако си сглупил да не се индентифицираш достатъчно ясно, разбира се.  Mr. Green Та такива ми ти работи. Трудно ще да им е било.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2015, 22:30 от Анонимен

# 560
нали, да ги ожалиш как са принудени.  Wink

Направо ги ожалих. Ти знаеш ли какво е да отказваш на един за сметка на друг. Комбинации всякакви. Гледаш да не застъпиш нечиии интереси.   Mr. Green Направо ми се гади как си играят с психиката и бъдещето на едни деца за сметка на други. И схемата е една и съща. Има повтаряемост при няколко наши познати.
Опааа не ви достигат само 3 точки, но детето се е представило повече от блестящо. А защо тук е оценена с максимума, а после оценката е здраскана с червено и написани 2 точки по-малко. И така на 3 места в теста. При това на задачи, които се решават в къщи със завързани очи. Амиииии колежката се е объркала, но то вие нямате шанс защото при психолога е пълна нула.  Mr. Green А психоложката не може да си спомни нито кога точно е препитвала детето (първо ли е, второ ли е, след теста при учителката), даже и дата не може да си спомни. Не си била записала. Но детето имало беден речников запас, нищо че минути преди това учителката е казала, че детето е с много интересно и неординарно мислене и богат речников запас.  Mr. Green

Това ако си сглупил да не се индентифицираш достатъчно ясно, разбира се.  Mr. Green Та такива ми ти работи. Трудно ще да им е било.
Това за Света София ли се отнася?

# 561
  • Калифорния
как си играят с психиката и бъдещето на едни деца
#Crazy

айде стига драма  Rolling Eyes Спокойно, детето ти има някакво бъдеще и извън СС, недей да му приписваш собствените се мисли и терзания.

# 562

Това за Света София ли се отнася?

smile3521

#Crazy

айде стига драма  Rolling Eyes Спокойно, детето ти има някакво бъдеще и извън СС, недей да му приписваш собствените се мисли и терзания.

Хайде агитката се появи. Аз на детето нищо не приписвам. А казвам истината. Какво се е случило с нас. Защото този изпитен процес в СС е като някаква огромна загадка в този форум. Все пак не всичко е розово. Резултатите са си резултати, но все пак и морал някакъв трябва да има. Иначе на какво ще учат децата? Аааа забравих, те там не възпитават, а обучават. Цитат на Керкова. И деца с таланти извън целите на училището не се толерират. Ще им развали таблицата. Започват да ги подтикват отрано (в 6 клас) да се преместя по всевъзможни начини.
Вече с облекчение мога да заявя, че слава Богу ни се размина това училище. Защото на дете във 2 клас му се е наложило да ходи на психолог заради напъните миналата година. Познато дете. Истински случай. Не благодаря!

Последна редакция: ср, 16 сеп 2015, 22:54 от Анонимен

# 563
  • София
Това при новите реалности  : Mr. Greenли или каквото са ви казали в началото на 2015 г. при проучвателните срещи?

Това е актуалното състояние към днешна дата, не помня колко са ни казали, но в момента са по 14 дечица и смятам, че това е минимума, който трябва да се спазва. По-малко деца в клас и няма да има нужното разнообразие на характери и идеи.

# 564
  • София
#Crazy

айде стига драма  Rolling Eyes Спокойно, детето ти има някакво бъдеще и извън СС, недей да му приписваш собствените се мисли и терзания.

Гадно е отвсякъдде, защото е несправедливо. Напомня ми за мистериозните точки в едно държавно училище,  в което сума народ се натиска, а се оказва, че на по-равните и децата им със суперточки. Мен най-много ме притесняват тези интервюта с психолози, защото там е субективно  на квадрат и по никакъв начин не можеш да искаш обяснение, при това проверимо таакова. Независимо дали е частно или държавно училище, някой каже ли ми, че детето трябва да мине през психолог, вече ми е ясно, че това е асото в ръкава да бъдат приемани или отказвани деца според незнайни критерии. Много ми  се ще да видя как психологът преценява кои деца да одобри за прием и кои не.

# 565
Абе, няма нищо лошо, че има нова паралелка ПУК. Обаче в горните класове да са по 20 деца е безобразие. Да бяха сформирали и там нова паралелка и така щяха да бъдат по 16 деца във всяка.
Стаите са твърде тесни за толкова деца. Цялата идея с ЧУ се обезсмисля.

# 566

Гадно е отвсякъдде, защото е несправедливо. Напомня ми за мистериозните точки в едно държавно училище,  в което сума народ се натиска, а се оказва, че на по-равните и децата им със суперточки. Мен най-много ме притесняват тези интервюта с психолози, защото там е субективно  на квадрат и по никакъв начин не можеш да искаш обяснение, при това проверимо таакова. Независимо дали е частно или държавно училище, някой каже ли ми, че детето трябва да мине през психолог, вече ми е ясно, че това е асото в ръкава да бъдат приемани или отказвани деца според незнайни критерии. Много ми  се ще да видя как психологът преценява кои деца да одобри за прием и кои не.

Ей вадиш ми мислите. Като преминала този процес ти казвам, че това е истината. Яви ми се едно девойче завършило миналата година. Изрецитира си рецитала и не очакаваше въпроси. Започна да ми запецва на 2-рата дума. Никакъв смислен отговор на нищо. Ключовото и упражнение е(което носи най-много точки) да прочете 10 думи два пъти и детето следва да ги повтори в същия ред. Деца на 5 години и половина. Възрастен няма да се справи с това. Дъщеря ми каза, че е помолила госпожата да говори по - високо, но тя не го е направила и не я е чувала добре на това упражнение.  Mr. Green

А факта, че детето от ПБ излезе щастливо и засмяно и разказа всичко (което са я питали), а  от СС крайно фрустрирано и не пожела доста дълги за мен дни да комуникира по темата. А в ПБ няма психолог.  Mr. Green И детето е дори свръх комуникативно и лесно адаптиращо се.

Ако бях предварително подготвена, определено изобщо това училище нямаше да ми е дори в широкия кръг за обсъждане на варианти за кандидатстване. Дори и да е нумеро уно за вечни времена на оценяванията след 7 клас.

И това след като колега  и приятел на мъжа ми споделил, че не е доволен как се променя училището във времето. И само факта, че сина му е 7 клас го спира да предприеме по сериозни мерки. А тови мъж не е като да няма възможности. Също споделил и за "модата" разпространена сред деца и учители да се подготвят децата само за АК.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2015, 23:45 от Анонимен

# 567
Искренно се радвам, че някак си СС винаги е била далеч от моето мислене.
Според мен приема би трябвало да се провежда така както при нас в Питагор.
Минават всички деца и тогава излиза класирането. Ако се налага изпит за децата все пак. И това с разрастващите класове ме стресира. А и с огромния брои класове. Че набора е голям е голям...ама тези ЧУ от къде вземат преподаватели и кога успяват да ги обучат хич не ми е ясно.
Bliss това с думите е егати глупостта. Аз мога да повторя около 30 думи...детето ми около 10 думи. Тренинг на памета. Но за 5 годишни този тренинг може да се докара за една седмица.

# 568
  • София
#Crazy

Аз мисля, че просто Блис преразказа дейстителното протичане на събитията. Не ги чуваме за първи път и само пт нея тези неща.
Дори не си направих труда да тествам децата си там. Лоша, лоша майка!
И моля, без такова подскачане като ощипани девойки. Форум е, всеки има право да изразява мнение, без значение положително или отрицателно!  Peace

# 569
  • София
Направила е тест за памет на слухово възприети думи, но не зная кой точно, нито дали го е изпълнила по процедура. Късметлийка е, че не си я натиснала да обясни какво означава и защо го прави. Би трябвало резултатът като се смята да се съобрази с възрастта на детето. Сериозните тестове имат и верификация за популацията, а не просто с Х точки минава или не минава.

Общи условия

Активация на акаунт