Професионални серии за коса - тема 82

• 49 233
  • 744
  •   1
Отговори
# 30
Чудесна тема, Фрея   bouquet
1. Понякога ползвам шампоани и маски от различни серии. Единствения микс от продукти, който съм пробвала е хидратиращата тонираща маска Лакме с маска Макадамия и ефекта е ок. Причината да го направя беше единствено и само заради пигментите в оцветяващата маска. Не смятам да миксирам други (и без това достатъчно смесвам семи-перманентните бои с всички продукти за измиване... Rolling Eyes)
2. Боса съм още в професионалните серии, ползвала съм само няколко ампули като терапии и 2-стъпковия протеин Афоджи (ако това изобщо се водят за терапии)  Simple Smile

Да си подбутна питането относно Керастас Терапист- някой ползвал ли е продуктите да даде мнение и само в Арлен ли могат да се поръчат от Бг сайт?

# 31
  • Велико Търново
Благодаря за новата тема  bouquet
Не съм смесвала никога два продукта в едно, но често смесвам серии Peace
Терапии у дома не съм правила, само в салон - с Милкшейк.

# 32
Записвам се и аз Hug
Фрей, благодаря за прекрасната тема  bouquet
Аз до сега също не съм смесвала продукти, но както казах тази идея ми стана страшно интересна и тепърва ще опитам различни комбинации   Laughing като за начало ще взема готовата идея на Mamin-Zlaten за маската макадамия и кюн Mr. Green Понеже ги имам и двата продукта в момента. Другото, което за момента съм решила да опитам е интензивната хидратираща маска на Марокан ойл в комбинация с протеиновия хайверен балсам на Алтерна Mr. Green Надявам се така да се получи балансиран продукт с превес на хидратация, тъй като от балсама няма да добавя много. По този въпрос с интерес ще следя за идеи и отзиви, надявам се да се появят и такива. Peace И имам предвид именно правенето на еднородна смес от два, три или повече продукти Grinning Иначе за смесването на серии, това при мен е кажи-речи всеки път. Рядко ползвам еднакви шампоан, балсам и маска.

Колкото до терапиите, както каза Линдето, ако маслените бани се броят за терапия, значи правя Joy Два пъти само съм ползвала ампула, но просто покрих косата с наелонова шапка и кърпа, не съм нагрявала допълнително. По принцип напоследък се замислям за терапевтична преса, предполагам че е добра, а защо не и необходима инвестиция. Но нагряването със сешоар сигурно върши почти същата работа newsm78 Като изключим факта, че може би не за всяка терапия е приложим Rolling Eyes

Alex_Viki, честит рожден ден, с най-добри пожеланя!  bouquet

# 33
Не ми е хрумвало, да смесвам различни продукти, но ще видим, дали има интересни идеи от другите дами в темата. Смело смесвам различни марки и различни серии.
Терапиите при мен се свеждат само до маслени маски.

# 34
и още нещо-в ревютата за олиото Биолаж, които четох го дават със много приложения-..........Пише, че може да се ползва за преспиване с него като маска, може да втрива в корените и да се добавят капки в шампоана или балсама?Нещо да кажете по въпроса?Чак пък толкова многофункционално да е
Мис, ама ти май обичаш да си задаваш въпросите по 7 пъти...едни и същи. И аз и Магнолия помня ти писахме още преди 2 теми поне (т.е. казахме нещо по въпроса както пишеш) че не става (според нас) за друго освен за финиш с всичките му там силикони и химии в състава. Ако искаш маслена терапия, особено за скалпа, прави я с чисти масла.
Моля, когато се пита нещо конкретно и ви се отговаря (по няколко пъти) също така конкретно помнете... записвайте си ако щете, но е неуважително към останалите четящи и пишещи в темата коментарите ви да се въртят около един въпрос 10 пъти. Това олио Биолаж го спрягаш 3-4 теми подред...само него. Не искам да звуча лоша (защото не съм Mr. Green), но все пак...

Простете всички за спама. Blush Hug

# 35
Благодаря зя чудесната нова тема!    bouquet
На въпросите:
1. Често смесвам различни продукти, но само маски. От години го правя. Като си купя някоя маска, винаги я ползвам самостоятелно известно време, а после започват експериментите. Много добре се получава при мен маска Денсифик - Дисциплин. Маска Алтерна Рипеър - маска Хронолоджист и мн. други. Но любимата ми за момента комбинация е маска So Pure - Кюн плюс маска Хронолоджист. Много често, ако не съм доволна от някоя маска, я смесвам с други, докато ефекта ми хареса. Винаги е по-добре от самостоятелното използване на тази, която не ми допада. Така си я употребявам и съм си доволна. Правила съм много експерименти и почти винаги са сполучливи. Не знам защо, но е така.
2. В момента не си правя терапии, защото не ми се ходи на фризьор. Но с интерес ще чета какво прилагате вие вкъщи и ще го изпробвам. Peace

# 36
Благодаря за новата тема   bouquet!

1. Смесвала съм няколко пъти маски и резултата винаги е бил чудесен, но не мога да се сетя кои  Blush.Мислех по едно време да си записвам, но ми се видя много налудничаво  Mr. Green.

Миналото лято си изразходих един балсам на Пол Мичел (слабичък и недостатъчен ми се струваше), като го смесвах с почти всички налични маски и балсами.Под смесване нямам предвид да ги разбърквам заедно, а първо си слагам основната маска и после добавям отгоре втория продукт  Peace.

От известно време се каня да пробвам смесено синята Джойко и Чи Нориш Интенз, мисля че ще е добра комбинация.Първата ми идва малко по-силиконово-замазваща, отколкото ми се иска, а втората ми е "постна", така че трябва да се сработят  Laughing.

Смесвам и финишите, първо крем финиш(ако ще суша е термо крем) и след него олио, също ми се получава идеално.

2.Терапии - ако се броят маслени маски и ампули, значи правя.Долу горе веднъж на седмица-десет дни, правя нещо.Най-любима ми е ботокс ампулата.Ползвала съм на Керастаз зелената и оранжевата, на Вела за запазване на цвета и още няколко вида, но само от ботокса съм впечатлена.И една на Алфапарф ми беше допаднала, трябва да я пробвам пак.

Терапевтична преса нямам, но често се замислям за такава  Thinking.Ще помоля момичетата, които я имат, да споделят, колко често я ползват  Hug.

# 37
Злате, аз моята я ползвам, когато не ме мързи Laughing Гледам поне 1- 2 пъти месечно да я използвам. Иначе можеш и на всяко миене да си я ползваш Simple Smile
Ампулите се броят за терапия, да Simple Smile

# 38
Фрея, много се зарадвах на оформлението на първа страница Mr. Green  bouquet Пак ни изненада с нещо свежо и готино Laughing Hug

Сега към въпросите:
1. Нямам навика да правя бъркочи, но се сещам, че веднъж рискувах и в банята омешах маската (а сега де, коя беше newsm78) с няколко капчици ЯЧРМ. Смесих ги много добре до хомогенна смес и малко по малко започнах да разнасям по косата, за да бъде равномерно навсякъде. След банята изправих с преса и косата ми се получи страшно гладка и права, нямаше едно косъмче не на мястото си. Даже една приятелка възкликна като ме видя и попита как съм си изправила толкова добре косата Flutter Изцяло на маслото го дължа. Но много трябва да се внимава с него, защото бях забелязала един леко клечосан, мазнеещ кичур. Добре, че беше отдолу и не се виждаше. Явно въпреки старанието ми да разнеса сместа равномерно навсякъде, не се бях справила на 100%. Като изключим малкия гаф с този кичур, косата си беше стъкло, а цветът беше някак си по-дълбок и наситен (припомням, че не се боядисвам) Peace Недостатък беше само това, че сякаш по-бързо се замърси от обичайното. Вероятно заради маслото по нея по-лесно се полепваше прахоляка и всички гадости, които дишаме в София.

2. Терапии не съм правила отдавна, ако изключим последно балсама с авокадо и лавандула на JMO, който държах по няколко часа преди да отмия. Маслени маски също правя, най-вече с кокосово масло, но и тях ги правя все по-рядко сега през лятото.
Последните ми терапии в салон бяха на МШ млечната и Интегрити. Млечната съм я правила няколко пъти и много ми харесваше резултатът след това. От Интегрити обаче не съм никак, ама никак впечатлена Crossing Arms Не бих я повторила със сигурност.

След обсъждането имам мерак да пробвам ДМО, как ви се струва цената на този травъл сет : http://www.feelunique.com/p/John-Masters-Organics-Set ?

Не ми се иска да купувам големи опаковки, защото в последно време косата ми плаче само за хидратация, и ми се струва че ще са ми леки.
Маската Маскинтес Нутритермик в момента е единственото което ми харесва ефекта. Но много бързо ми свършва Sad
Не съм сигурна, че този сет е много изгоден, освен това не мисля, че точно тези продукти са най-подходящите за теб, щом косата ти е толкова суха. Шампоанът е наистина хидратиращ, но след шампоана по-подходящия продукт за теб би бил интензивния лавандулов балсам. Детанглъра ще ти дойде недостатъчен, така си мисля.
Иначе сетът е сладурски и е една малка глезотийка. Особено душ-гела и лосиона за тяло. Но пък са само по 30 мл. Докато го започнеш и е свършил Mr. Green

alex.viki,  newsm59 Да си жива и здрава и само хубави неща да ти се случват newsm51

# 39
  • Бургас / София
Мерси за новата тема   bouquet
Не смесвам различни продукти. От терапиите ползвам тази на МШ  Heart Eyes

# 40
Момичета, мерси за всичкия опит, който споделята в темата. Отдавна ви чета и днес реших с новата тема да се включа и аз  Simple Smile

На въпросите:
1. Не смесвам продукти, не ми е и хрумвало, но бих опитала.
2. Само маслени маски, ако се броят.

Моята коса напоследък е с доста сухи и безжизнени крайчета, а никога не съм имала такъв проблем. Реших, че й трябва хидратация, но не се оправи. Опитах с протеини, положението стана по-зле.
Сега ползвам хидратиращите балсам и шампоан So Pure, допадат ми продуктите, но проблемът с крайчетата си остава.
Възможно ли е сухотата да се е получила защото напоследък избягвам силиконите в продуктите?
Косата ми е тънка, права, около раменете, с бързоомазняващи се корени и до скоро нормална по края, боядисвам се веднъж на месец-два, мия я през ден, а понякога и всеки ден. Сешоар ползвам понякога, преса никога.
Голямо описание направих  Laughing, ще съм ви много благодарна, ако ми дадете съвет с какви продукти да опитам да оправя положението. Не стига, че не съм надарена с буйна грива, но и наличната не се държи добре.

# 41
Marchesa, балсамите принципно са по- слаби от маските. Пробвай с маска Simple Smile
А може и да е от всекидневното миене.

# 42
Има някои балсами, които са с по-силно действие и от маски Peace Така че е много относително

Възможно ли е сухотата да се е получила защото напоследък избягвам силиконите в продуктите?

.
Не Peace Ако използваш подходящи за теб маски/балсами и финиши, които да спомагат задържането на влага в косъма, не би трябвало избягването на силиконите да е проблем.

Последна редакция: чт, 25 юни 2015, 20:44 от bellisssima

# 43
Фрея ,  Hug   bouquet

1. Смесвала съм няколко пъти маски и резултата винаги е бил чудесен, но не мога да се сетя кои  Blush.Мислех по едно време да си записвам, но ми се видя много налудничаво  Mr. Green.
Смесвам и финишите, първо крем финиш(ако ще суша е термо крем) и след него олио, също ми се получава идеално.

И аз  Laughing , смесвах преди синята на Джойко с Интенз на Лореал,като и Интенз с Вела Енрич за гъста коса.Страхотни комбинации ми се получаваха  Crazy , скоро обаче не съм ги прилагала  Laughing
Най-редовно си смесвах и кремове за къдрици,пак имах попадения  Joy

2.Терапии - ако се броят маслени маски и ампули, значи правя.Долу горе веднъж на седмица-десет дни, правя нещо.
При мен отново е същото  Peace

Прави ми впечатление,че в Арлен интензивно къдрещия крем на Мороканойл е посочен с цена 49.90 лв. - 500 мл, а на снимката е продукт от 300 мл  newsm78

Александринче , Честит Рожден Ден  Two Hearts newsm38 nbirthday
Пожелавам ти здраве,щастие,късмет и много,много радост и любов  Hug

# 44
  • Варна
Благодаря за новата тема  bouquet
Едва успявам да изчета старата и хоп нова има Laughing
Аз винаги смесвам продукти Embarassed Терапии отдавна не съм правила у дома, сега съм в чуденка за хидратираща маска, а и слънцезащитна не съм взела...  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт