Професионални серии за коса - тема 82

• 50 514
  • 744
  •   1
Отговори
# 45
Само да се похваля, че ми пристигнаха детанглера с цитрус и нероли и кремчето за къдрици на Марокан Party
Детанглера от Ягодката си дойде по пощата без мита и такси Peace И доставката се осъществи бързо, никога не бях поръчвала от там, но ако за напред попадна на изгодна оферта пак бих пазарувала от тях.

Аз за слънцезащита се замислих дали да не пробвам един спрей К90 или нещо такова наРене Фюртерер Само че не го намирам в бг сайт newsm78 В ензо не е наличен, в ягодата го има, но по-скъп Thinking

# 46
Вики, честити нови придобивки Hug
Относно спрея на Рене Фюртерер, просто отскочи до някоя добре заредена аптека Laughing
Между другото, преди няколко лета го бях купувала този спрей и ми хареса. Не съм сигурна, че е подходящ за града, но за плажа става Peace

# 47
Благодаря за прекрасната тема  Heart Eyes

Не съм смесвала продукти, но ще го направя тия дни  Laughing Остава да реша коя маска с коя си подхождат  Mr. Green
Терапии рядко, преди правех тази на Афоджии, Креатиновата ампула (спрейче) на Напура, еластисайзър....но напоследък ме домързява, слагам масла.

И аз днес си получих детанглъра от Ягодката в пощата без такси. Peace
Току що излизам от банята, впечатления утре. За сега ми хареса как се държи в банята- измих с шампоана Со пюр и постоях 7-8 минутки с детанглъра. Като плакнех ми беше приятно, гладка и напоена коса  Crazy
Мислех, че ще ми е слаб, понеже съм силно изрусена, но може и да се харесаме взаимно.
Смятам да сложа по крайчетата от него като финиш и така да си легна, без сешоар.
И на дъщеря ми ще и допадне, сигурна съм  Laughing

# 48
Вики, честити нови придобивки Hug
Относно спрея на Рене Фюртерер, просто отскочи до някоя добре заредена аптека Laughing
Между другото, преди няколко лета го бях купувала този спрей и ми хареса. Не съм сигурна, че е подходящ за града, но за плажа става Peace
Бели много благодаря, изобщо не ми дойде на акъла, че мога да го потърся в аптеките ooooh!  bouquet
Иначе именно за плажа ми е идеята да го използвам, а положителното ти мнение за него определено му натрупа още точки Laughing Тъкмо като си потърся нещата на Piz Buin ще разгледам и за него. А за в градска среда честно казано никога не съм ползвала слънцезащита за косата си. Все едно в града слънце на огрява Joy Но все си мисля, че за ежедневието подобни продукти ще ми дойдат тежки Rolling Eyes
Замислям се между другото да си взема и двуминутния реконструктор на Афоджи Не знам дали ще се хареса на моята суха и поизтормозена от преса коса, но май съм чела само хубави неща за този продукт Simple Smile

# 49
На мен двуминутният реконструктор на Афорджи хич не ми допадна. Помъчих го малко и го хвърлих.
Но, двустъпковия протеин много го уважавам Grinning

# 50
Да се разпиша и аз преди да сте свършили и тази тема  Laughing  bouquet

Фрея, май е време ти да разкажеш какви експерименти си правил, че май не сме много смелите тук  Mr. Green Hug

Аз все се каня да пробвам, ама май така и не съм, поне не помня  Thinking Последно време даже вс епочесто ползвам дори продукти от една серия, а преди винаги и задължително бяха различни Mr. Green
Но се замислям кои от наличните продукти да смеся newsm78

Терапии последно време освен да се мажа чат пат с масла не правя май. Нещо ме домързава честно казано Laughing Преди бях много редовна. Иначе много харесвак ампулите със стволови клетки на Наши, ботокса и протеина в две стъпки на Афоджи.   Peace Heart Eyes

# 51
Благодаря за темата   bouquet Да, смесвам често продукти от различни серии/марки. В момента се чудя кой хидратиращ шампоан да взема  Thinking

# 52
Благодаря за темата   bouquet Да, смесвам често продукти от различни серии/марки. В момента се чудя кой хидратиращ шампоан да взема  Thinking
По- обогатения Еликсир ултим? Simple Smile

# 53
Фрея, чудесна тема   bouquet!
Вместо запис, моля споделете:
1.Експериментирате ли със смесване на два или повече различни продукти? Какви комбинации сте правили? От кои сте доволни и от кои не?

Смесвала съм продукти от различни серии, но да смеся два продукта и да ги нанеса заедно-не. Освен, че слагах олио Макадамия в боята си, когато се боядисвах.
2. Правите ли си терапии в къщи? Ако да, какви, как и с какви продукти?
Правя, различни.Любима ми е МШ протеиновата терапия.
Ботокс терапията на ЛП също обичам, като ампулката харесвам да запечатвам с Интенс Рипеър маската.
Терапии със самостоятелни ампулки също харесвам- обичам концентратите с бустер на Керастаз, оранжевият и зеленият най-много. Харесвам и ампулки на МШ.Пробвала съм ампулките на Вела енрич, приятно хидратиращи; ампулките про кератин на ЛП-не ми допаднаха; Липидиум- ампулката, тази в тубичката-не ми хареса; денсифик ампулките обичам; инициалист -обичам; на Алфапарф съм пробвала различни ампулки - нито една не ми допадна; Реконструиращите кремове на Джойко също съм пробвала, този с отмиване страхотно ми хареса, този без отмиване ми се видя по-слабичък.Всяка терапия ми допада повече и действието й е по-изразено, когато мина отгоре със студената преса.За тези се сещам към момента.
И сега се запалих по олаплекс  Laughing .Предстои...

# 54
Да отговоря първо на въпросите.
1. Не съм смесвала продукти, като изключим различните марки шампоан и маски.
2. Ако маслените домашни маски се считат за терапия - да  Laughing

Минавам на въпросите ( може да съм банална ама....)
Четох в анонса на темата, четох и стари теми и съвсем се обърках.Лошото е, че не мога да преценя дали косата се нуждае от протеин или от хидратация. В интерес на истината повечето ми продукти са били хидратиращи, но и двата пъти с двустъпковия косата ми стана невероятна. Затова реших да ги редувам.
От тук следва другия проблем  Grinning Не мога да реша кои продукти да взема ( явно ме е страх, че няма да подбера правилните) ДжМ много ми харесаха по описание, но за съжаление ми идват прекалено скъпи, ако взема няколко продукта, на Марокан видях, че има хидратиращи, но протеин не видях....Кюн също го гледах, но не знам дали е подходящ. Четох стари коментари за Милк Шейк, но не разбрах за БГ сайт.......
Моля препоръчайте нещо по силно, ако може с линкове за поръчка от тук. Да припомня - косата ми е обезцветявана от черно, сега поддържам ниво 7-8 , но краищата са изключително сухи и без стилизиране не мога да я оставя  #2gunfire и това е главния проблем.Преди време беше порьозна на, късаща се и с кортекси но сега това се пооправи
Моля ви за съвети и благодаря предварително   bouquet

# 55
  • Щастлива мама на 3 слънца
Прекрасна тема благодаря .Фрея  Peace
не смесвам продукти или рядко.
Терапии нямам време
Май време остава само да ви чета Simple Smile))
следя ви и не изпускам и един ред
 Благодаря ви момичета !  Hug

# 56
Ел, Архитект шампоанът и маската на Керастаз са много добри. Както и Екстрийм серията на Редкен. Горещо препоръчвам и двете! Simple Smile
А двустъпковият протеин на Афорджи ми е много любим Grinning

# 57
 Hug
Много се смях на картинката с очакванията и резултата  Laughing

1.Да, експериментирам със смесване на продукти и то доста често. Първоначално смесвах само протеиновите си реконструктори, като например този на Матрикс и двустъпковия на Афоджи. Добавяла съм към сместа и лъжица масло, в периодите когато косата ми е била по-суха. В последствие към протеиновите смеси добавям по малко хидратираща маска (тази на Вела Енрич, тъй като самостоятелно не ми харесва особено). Резултатът е балансиран. Когато смесвам гледам крайния резултат. Ако нещо ми е твърде протеиново добавям хидратираща маска за да балансира.

Почти никога не ползвам шампоан и маска от една серия. Ако искам мега хидратация използвам най-хидратиращия си шампоан с най-хидратиращата си маска. Съобразявам се с действието не с марката или типа.

Единственото правило, към което се придържам е златното:
Протеинов шампоан се използва преди протеинова или хидратираща маска/балсам. Хидратиращ шампоан се комбинира само с хидратираща маска.

Не мисля, че има нещо лошо в смесването на продукти, дори напротив. Това, че съставките могат да се неутрализират не е вярно, по-скоро се допълват и обогатяват. Фризорката, чиито клип бях показала в предишната тема и която има невероятна коса  Crazy , също споделя че смесва две различни маски на Керастаз - Age Recharge и Maskeratine, която е от серията Дисциплин.

Изобщо хубаво нещо са експериментите. Особено когато си пробвал предварително продукта и знаеш как точно действа на твоята коса. По този начин имаш по-голям контрол и управляваш по-добре резултата, който искаш да постигнеш.

2.Терапия вкъщи съм си правила тази на Милкшейк, благодарение на пробички от мила съфорумка   bouquet Правих я със загряване със сешоар, понеже нямам терапевтична преса ( за сега  Twisted Evil ) Ефектът накрая ми хареса, косата бе видимо уплътнена и жилава, но не и техниката. Затова мисля, че такива терапии и по-добре да се правят в салон. Едно че са силни и се правят рядко, друго че в салона имат необходимите уреди и ръце, така че продуктът да се нанесе равномерно, обръщайки  внимание на всеки отделен кичур коса. По този начин веществата навлизат по-дълбоко в косъма и са разпределени на цялата коса.

Сега една съфорумка ме подсети   bouquet че протеина в две стъпки на Афоджи също се води терапия. Така че правя си протеинова терапия в къщи с него, със загряване както си му е реда. Но тъй като ми е адски досаден целия лепкав и капещ процес при изсъхването  Crazy го правя рядко, може би веднъж месечно. Иначе ефектът след протеина е страхотен. Последния път забелязах всичките прозрачни фини люспички, които полепват по косъма при сушенето и запълват увредените участъци по кутикулата. Косата след това е плътна, жилава и заздравена.

Маслени маски си правя веднъж седмично. С кокосово масло през седмица, тъй като хидратира невероятно много и в един момент идва тежко. Истински благодат за сухи твърди краища.  Crazy

Ампулите на Керастаз също много ми харесват. Оранжевата, зелената и Пикселист съм ползвала, като и трите имат великолепен ефект на моята коса.

И не мога да не споделя уникалното  Crazy  Heart Eyes
http://www.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cHM6Ly93d3cuZmFjZWJvb2suY2 … 7dGhlYXRlcl58cG0=

Последна редакция: пт, 26 юни 2015, 08:54 от Анонимен

# 58
  • Варна
1.Експериментирате ли със смесване на два или повече различни продукти? Какви комбинации сте правили? От кои сте доволни и от кои не?
 Да смесвам продукти и заедно да ги нанасям май не се е случвало.Почти винаги обаче слагам маска с грижа за скалпа,по дължините друга,на последната педя+още една.Случва се ако усетя,че маската ми идва слаба да сложа върху нея по-силна или хидратиращия балсам на ФК на цялата коса.Финиши слагам един след друг 4-5,два от които са термозащита задължително.
2. Правите ли си терапии в къщи? Ако да, какви, как и с какви продукти?
Терапиите оставям за салона и мен ме мързи вече.Преди много се занимавах (с часове)-Милк шейк,Кюн,Алфапарф,Лизап най-често.Сега ползвам Еластисайзер екстрийм преди почти всяко миене,което пак си отнема време.Ампулите на Керастаз и Вела ползвам често,но не ги броя за терапии.

# 59
Е, как да не са терапия ампулите на Керастаз? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт