Професионални серии за коса - тема 82

• 50 553
  • 744
  •   1
Отговори
# 315
Тази година реших за морето да не вземам специална слънцезащитна серия, а да си ползвам някои от моите по-дълбоко хидратиращи серии.. Но сега си взех за градски условия едно UV-спрейче на Orofluido. И мога да кажа, че съм доволна... не знам дали предпазва от слънцето (по цял ден съм си в офиса), но за крайчетата ми се отразява много добре и ухае много приятно косата на кокос дълго време.... В началото като пръснеш изглежда мазно, но после косата го попива някак и не мазнее, не лепне, не се усеща...Така че съм доволна, а и на дъщерята успя да разплете доста заплетена дълга коса.... Peace

Аз пак да питам за отзиви за тази серия, искам за дъщерята нещо хидратиращо, но не много тежко:

Или тази серия:

# 316
В една друга тема, която в момента върви, потребителка която е химичка сподели, че по състава трудно може да се определи нещо конкретно за дадения продукт. Съставките написани на етикета не означавали почти нищо, като значение отдавали много други фактори, които няма как да се напишат върху опаковката. И ме накара да се замисля до колко можем да разчитаме само на голия състав.  Thinking

Аз съм химик и състава далеч не е "гол". По него съдя какво да очаквам, а това как ще се отрази на даден тип коса, е друг въпрос, но производителите си знаят работата, та си написват за какво е предназначен продукта.
Аз не веднъж съм нищила състави и разминаване никога не е имало. На прима виста помня като излезе Денсифик, пидробно описах как ще действа и, че не е подходящ за третирани коси,и не подведох никой.
Та...  не мога да се съглася с колежката.

# 317
В една друга тема, която в момента върви, потребителка която е химичка сподели, че по състава трудно може да се определи нещо конкретно за дадения продукт. Съставките написани на етикета не означавали почти нищо, като значение отдавали много други фактори, които няма как да се напишат върху опаковката. И ме накара да се замисля до колко можем да разчитаме само на голия състав.  Thinking

Аз съм химик и състава далеч не е "гол". По него съдя какво да очаквам, а това как ще се отрази на даден тип коса, е друг въпрос, но производителите си знаят работата, та си написват за какво е предназначен продукта.
Аз не веднъж съм нищила състави и разминаване никога не е имало. На прима виста помня като излезе Денсифик, пидробно описах как ще действа и, че не е подходящ за третирани коси,и не подведох никой.
Та...  не мога да се съглася с колежката.
Може  Peace не споря, само споделям, тъй като аз самата не съм химичка ( и никога няма да бъда  Mr. Green ). Имам някакви познания от съставки само от темата и тук там прочетеното в някой блог (нещата, които преведох за първа страница). Останалото ми е пълна мъгла. Затова се зачудих колко точно може да бъде заключението от един състав. Освен това всяка коса реагира различно, което пак обърква нещата.

# 318
Аз съм напълно съгласна, че почти нищо не се разбира от състава.За протокола - имам средно специално химия, но висшето ми е в друга посока, та съм по-скоро средна работа  Laughing
Ако се разбираше от сътава, отдавна да са изкопирали Керастаз продуктите по етикетите например. А многократно сме обсъждали и това, че продукти сходни по състав и единият е за 5 лв. в супермаркета, а другия е проф и на десеторна цена.Това е така, защото технологията е различна, има поверителност и специфика при направата, която не я пише на етикета и прави единият продукт посредствен, а другият с "вълшебен" ефект. Peace

# 319
Фрей, относно това възстановяване за което говориш искам да те питам ти омотаваш ли се с кокосово масло като престояваш толкова дълго време или просто косата е вързана. Моята коса е точно така изтощена както казваш ти, бухва, особено по краищата и трябва допълнително да я пооформям с кремче след като изсъхне сама и днес поръчах новото си кокосово с голяма надежда, тъй като май разбрах защо преди не ми е действало добре. Обаче ако не е наложително бих избягвала спарването на главата с тюрбан. Crazy

# 320
В една друга тема, която в момента върви, потребителка която е химичка сподели, че по състава трудно може да се определи нещо конкретно за дадения продукт. Съставките написани на етикета не означавали почти нищо, като значение отдавали много други фактори, които няма как да се напишат върху опаковката. И ме накара да се замисля до колко можем да разчитаме само на голия състав.  Thinking
Аз съм напълно съгласна, че почти нищо не се разбира от състава.За протокола - имам средно специално химия, но висшето ми е в друга посока, та съм по-скоро средна работа  Laughing
Ако се разбираше от сътава, отдавна да са изкопирали Керастаз продуктите по етикетите например. А многократно сме обсъждали и това, че продукти сходни по състав и единият е за 5 лв. в супермаркета, а другия е проф и на десеторна цена.Това е така, защото технологията е различна, има поверителност и специфика при направата, която не я пише на етикета и прави единият продукт посредствен, а другият с "вълшебен" ефект. Peace
Горориш в съвсем друга насока. То и в кулинарията има бъркани яйца, варени яйца, бурания, все яйца, ма различен резултат  Wink На етикета  пише "рецептата", не обработката и модифицирането на молекулите, примерно.Вчера нищих Тераписта и нсписах очакван резултат при третирана коса. Днес дама се включи да каже, че точно както съм описала е почувствала продукта.

# 321
Пропуснала съм ти поста, признавам, че не следя стриктно темата. Но продължавам да мисля, че резултатите трудно се предвиждат от състав.Помня колко страхотно ти хвалеше термичното мляко на Керастаз и колко хубаво ти се беше отразило, беше във възторг. Аз от твоят пост се влюбих и си го взех. Малко по-късно вече ти не го харесваше изобщо...Това искам да кажа, че всичко зависи от моментното състояние на косата много повече, отколкото състава.Един и същи продукт, на косата ти се отразяваше по коренно различен начин. А съставът му си беше същият.

# 322
Пропуснала съм ти поста, признавам, че не следя стриктно темата. Но продължавам да мисля, че резултатите трудно се предвиждат от състав.Помня колко страхотно ти хвалеше термичното мляко на Керастаз и колко хубаво ти се беше отразило, беше във възторг. Аз от твоят пост се влюбих и си го взех. Малко по-късно вече ти не го харесваше изобщо...Това искам да кажа, че всичко зависи от моментното състояние на косата много повече, отколкото състава.Един и същи продукт, на косата ти се отразяваше по коренно различен начин. А съставът му си беше същият.
Ооо, разбира се, че зависи от моментното състояние - една серия ти е ок, след време косъма е взел каквото му е нужно, става натрупване, отежняване или противоефект. Та не е важно само какво има в състава, а дали дадени съставки понасят на косъма. Това правим и всички ние тук- опитваме се да разберем какво обича косата ни. Даже на предишните страници момичета пишат как косата им не харесва силикони. Ми ето-на! Разнищили са кой състав как се отразява. Моята поса, писала съм не веднъж, харесва химия, СЛС +  още пенители(колкото повече пенители, означава, че всички са в малки концентрации, а не като по супермаркетите само слс и слес, следователно голям процент и от двата), косъмът ми не харесва само масла, търси поликвати(особено на тях много се радва  Laughing).
И твърдението " че всичко зависи от моментното състояние на косата много повече, отколкото състава" не е така- според моментното си състояние, определяш по състав кое ще се хареса на косата  Wink Peace

# 323
Не ми е идеята да споря, всеки с мнението си, просто казвам, че най-най-важното не е на етикета  Peace .

# 324
Аз съм напълно съгласна, че почти нищо не се разбира от състава.За протокола - имам средно специално химия, но висшето ми е в друга посока, та съм по-скоро средна работа  Laughing
Точно това обясни и тя, че всичко зависи от формулата. Съставките може да са едни и същи, но според готвенето, ястието накрая става друго, ако продължим с метафората. Разбира се, че съставките все пак са нещо, но как ще десйтва накрая продуктът си остава загадка докато не се пробва. И то една коса ще го хареса, друга не. Но пък предположения винаги може да има.

Линде, кокосовото масло няма нужда да го слагаш под найлонова шапка ако това имаш предвид под спарване. Достатъчно е да стоиш повече време с него. Аз косата си я вдигам на висока опашка и после на кок я завивам около ластика за да е изцяло вдигната горе. Много се надявам този път да ти хареса маслото.

# 325
Не ми е идеята да споря, всеки с мнението си, просто казвам, че най-най-важното не е на етикета  Peace .
Ние не спорим   bouquet Hug
Измих се с Рич банята на Еликсир ултим. На първо четене- приятен, мек шампоан. Имах 2 поредни миенета с Напура за растеж, който шампоан при мен е много агресивен(както казах, натуралните не ми се отразяват ок), та пълни впечатления за шампоана Еликсир Рич, на по-късне етап Wink Съжалявам, че не поръчах шампоана Терапист, страхотен по състав, а и съм сигурна, че ще ми допадне. Този Рич идва по-слаб от Тераписта,иии значи  Crossing Arms Имах от Рибата на Маракаеш олио мостра, ама нещо не ми се експериментира/пробва повече днес  Mr. Green Blush

# 326
Според мен етикета дава представа какво може да се очаква от продукта, но всеки преценява за себе си дали например сулфатен шампоан се отразява добре на собствената му коса. Между другото наскоро обсъждах темата с мой познат химик и той ми каза че всяка компания която разработва продукти има право на т.нар търговска тайна, т.е. имат право да не посочват на етикета някои "малки хитринки". Които в крайна сметка явно накрая правят разликата межу шампоан за 5 лв и 50 лв.

Вчера пробвах маската с масла от тази серия на Pureolgy (точно моята е изчерпана в момента). Бих казала че ми хареса, усещането е за добре подхранващ продукт, омекоти но не прекалено.

http://www.lookfantastic.com/pureology-supersmooth-conditioner-2 … 0ml/10304943.html

В момента look fantastic imat 25% off на Pureology.  Hug

# 327
Аз от рибката също имам мостра на Маракеш-hair styling elixir. Очаквах "уау",а резултата беше Sick Нанесох на оформена коса,мислех,че е олио,ама тц-нещо като гел. Така ми изсуши косата,на такива изпръхнали клечки стана Shocked,наложи се на другия ден да я мия...

# 328
Ellla, точно за тези "хитринки" казвам, които не са написани. Иначе е така, всяка коса е различна и на различен етап й харесват различни продукти.
Мен много ме сърбят ръцете да пробвам олаплекса, но в момента не ми е нужен и ще задържа, само се споглеждаме  Joy .
Иначе сега ш-ни/маски съм със сериите Редкен екстрийм и Интенс Рипеър и наблягам на протеиновите.Интенс-а по-рядко.
Като финиши нови са ми 10те ефекта на Лакме и топката им за обем, приятни са.Особено топката много ми хареса.
Още съм в чуденка кое да взема за морето, като защита ще ми е Сахара на Орофлуидо, за поредно лято ще се доверя, защото ми пасва идеално, макар да ми се ще да разнообразя  Crazy.

# 329
Линде, кокосовото масло няма нужда да го слагаш под найлонова шапка ако това имаш предвид под спарване. Достатъчно е да стоиш повече време с него. Аз косата си я вдигам на висока опашка и после на кок я завивам около ластика за да е изцяло вдигната горе. Много се надявам този път да ти хареса маслото.
Отново благодаря, Фрей Hug Точно това ме вълнуваше. Ще гледам още днес да се намацам или утре най-късно, ще споделям след няколко маски резултат. Нали с него можеше и по-често да се правят маски, на дължините поне?

Общи условия

Активация на акаунт